• Informatie
    Los problemen met Windows 10-updates op

Los Windows 10 op of update problemen op een HP computer of printer– Klik hier

Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq desktop pc's - BIOS-wachtwoorden

Deze informatie is van toepassing op HP en Compaq desktopcomputers.
Bijna alle HP en Compaq consumer desktopcomputers staan geen wachtwoorden bij inschakelen toe. In plaats daarvan kunt u een BIOS Lock Supervisor-wachtwoord en een wachtwoord voor het aanmelden bij Windows gebruiken.
U kunt helpen voorkomen dat iemand toegang krijgt tot het BIOS en ongewenste wijzigingen aanbrengt, door een BIOS Supervisor-wachtwoord (of BIOS Lock) in te stellen. Ga hiervoor naar de pagina Advanced (geavanceerd) van het BIOS Setup-hulpprogramma en selecteer Supervisor-wachtwoord (of BIOS Lock) om een wachtwoord te wijzigen of toe te voegen. Deze instelling bevindt zich meestal onderaan het scherm en u moet mogelijk omlaag scrollen. Als u wilt voorkomen dat het scherm voor het Supervisor-wachtwoord verschijnt, laat u alle velden leeg en drukt u op Enter in plaats van een wachtwoord in te voeren.
Als u deze twee soorten wachtwoorden instelt, BIOS lock en aanmelden bij Windows, heeft iemand die de wachtwoorden niet weet geen gebruikelijke toegang tot Windows.
opmerking:
Als er een nieuw BIOS is geïnstalleerd, dat niet van HP is, EN er wordt een wachtwoord voor inschakelen gebruikt EN u weet het wachtwoord voor het opstarten van de computer niet meer, bekijk dan het ondersteuningsdocument met de moederbordspecificaties voor uw computermodel voor instructies voor het resetten van het wachtwoord om BIOS-wachtwoorden te wissen.