• Informatie
    Welkom Samsung Printer Klanten

Ondersteuning nodig voor uw Samsung printer? HP is er om te helpen! Meer informatie

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq desktop-pc's - Geheugen opwaarderen tot meer dan 3 gigabytes (3 GB) (Windows XP)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq desktop-pc's met Windows XP (32-bits edities) en de mogelijkheid om 4 GB geheugenhardware te bevatten.
Sommige HP en Compaq pc's bieden ondersteuning voor een fysieke installatie van 4 GB geheugen. Maximum geheugen is echter beperkt tot ongeveer 3 GB in Windows XP (32-bits edities). Deze beperking geldt voor alle 32-bits pc's en 32-bits besturingssystemen en is niet beperkt tot HP en Compaq systemen.
Al het geheugen boven 3 GB is mogelijk niet beschikbaar omwille van vereisten van systeembronnen. Het geheugen boven 3 GB wordt gebruikt voor PCI I/O en andere systeembronnen.
Bepalen hoeveel geheugen wordt gebruikt door Windows
Voer de volgende stappen uit om Systeemeigenschappen te openen:
  1. Klik op Start.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en selecteer Eigenschappen. Het venster met Systeemeigenschappen verschijnt.
  3. Klik op het tabblad Algemeen. Kijk in het gedeelte Computer. Het aangegeven geheugen is het geheugen dat wordt gebruikt door Windows. Wanneer 4 GB geheugen wordt geïnstalleerd, kan ongeveer 3,5 GB worden gebruikt door Windows.
De totale hoeveelheid geïnstalleerd geheugen bevestigen
Het systeem-BIOS geeft de totale hoeveelheid geïnstalleerd geheugen weer. Voer de volgende stappen uit om het BIOS-menu te openen:
  1. Zet de computer aan.
  2. Wanneer het eerste scherm verschijnt, drukt u herhaaldelijk op de toets F1 totdat het BIOS-menu verschijnt.
  3. Bevestig het Totaal geïnstalleerd geheugen. Het aangegeven geheugen is het geheugen dat wordt gebruikt door Windows. Wanneer 4 GB geheugen wordt geïnstalleerd, kan ongeveer 4 GB worden gebruikt door de hardware.