• Informatie
    Welkom Samsung Printer Klanten

Ondersteuning nodig voor uw Samsung printer? HP is er om te helpen! Meer informatie

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq desktop pc's - Het systeem is erg langzaam, omdat het Easy Access toetsenbord 99% van het processorvermogen gebruikt

Probleem:
Dit document is van toepassing op HP en Compaq desktop-pc's met Windows XP.
Bij het opstarten van Windows XP wordt het systeem erg langzaam. Na het controleren van het processorgebruik, gebruikt starteak.exe 99% van het processorvermogen. Dit probleem kan optreden bij elk Windows XP besturingssysteem dat niet tenminste met Microsoft ServicePack1 of de vereiste update van Background Intelligent Transfer System (BITS) uitgerust is.
Volg hiervoor de onderstaande stappen:
  1. Open Windows Taakbeheer door eenmaal gelijktijdig te drukken op Ctrl+Alt+Delete.
  2. Klik op het tabblad Processen.
  3. Zoek het item Starteak.exe in de kolom Procesnaam. Zoek het bijbehorende cijfer op in de CPU-kolom.
    Als het cijfer gelijk is aan 99, volg dan de onderstaande stappen.
      opmerking:
    Om het probleem op te kunnen lossen heeft u een internetverbinding nodig. Als u geen internetverbinding op uw computer heeft, voer dan de instructies in de sectie Oplossing uit.
Oplossing
  1. Start de computer opnieuw op en druk herhaaldelijk op de F8-toets zodra het scherm met het HP of Compaq logo verschijnt.
  2. Selecteer Veilige modus zodra het Menu geavanceerde opties verschijnt en druk op Enter.
  3. Er verschijnt een ander menu. Druk op Enter om een van de twee onderstaande opties te selecteren:
    • Microsoft Windows XP Home Edition
    • Microsoft Windows Whistler Personal
    In de vier hoeken van het bureaublad van Windows verschijnt het bericht Veilige modus.
  4. Klik op de Beheerdersaccount en voer (indien nodig) het wachtwoord in. Er verschijnt een bericht dat Windows wordt uitgevoerd in Veilige modus. Klik op Ja.
  5. Klik op Start en Uitvoeren en typ msconfig in het vak Openen: . Het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie verschijnt.
  6. Klik op het tabblad Service.
  7. Zoek het item Background Intelligent Transfer Service en verwijder het vinkje door erop te klikken.
  8. Klik op OK en vervolgens op Opnieuw opstarten.
  9. Nadat de computer opnieuw opgestart is, verschijnt er een venster met de titel Hulpprogramma voor systeemconfiguratie. Klik op OK.
  10. Download en installeer de nieuwste Windows-updates voor uw computer. Voer hiervoor de instructies uit in het document Drivers en software bijwerken met Windows Update.
  11. Zodra de installatie is voltooid, start u de computer opnieuw op.
  12. Klik op Start en Uitvoeren en typ msconfig in het vak Openen: . Het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie verschijnt.
  13. Klik op het tabblad Service.
  14. Zoek en selecteer Background Intelligent Transfer Service.
  15. Klik op OK en vervolgens op Opnieuw opstarten.
  16. Zodra Windows wordt geopend, verschijnt het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie. Selecteer Dit dialoogvenster niet opnieuw weergeven en klik op OK.
Het computersysteem zou nu normaal moeten werken.
Tijdelijke oplossing
Als u geen internetverbinding op uw computer heeft, voer dan de onderstaande instructies uit.
  1. Start de computer opnieuw op en druk herhaaldelijk op de F8-toets zodra het scherm met het HP of Compaq logo verschijnt.
  2. Selecteer Veilige modus wanneer het Windows opstartmenu verschijnt en druk op Enter.
  3. Er verschijnt een ander menu. Druk op Enter om een van de twee onderstaande opties te selecteren:
    • Microsoft Windows XP Home Edition
    • Microsoft Windows Whistler Personal
    In de vier hoeken van het bureaublad van Windows verschijnt het bericht Veilige modus.
  4. Klik op de Beheerdersaccount en voer (indien nodig) het wachtwoord in. Er verschijnt een bericht dat Windows wordt uitgevoerd in Veilige modus. Klik op Ja.
  5. Klik op Start en Uitvoeren en typ msconfig in het vak Openen: . Het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie verschijnt.
  6. Klik op het tabblad Opstarten.
  7. Zoek naar het item Starteak en klik links in het selectievakje om het vinkje te verwijderen.
  8. Klik op OK en vervolgens op Opnieuw opstarten.
  9. Zodra Windows wordt geopend, verschijnt het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie. Selecteer Dit dialoogvenster niet opnieuw weergeven en klik op OK.
Het computersysteem zou nu normaal moeten werken.