HP en Compaq desktop pc's - Verwijderen van het vooraf geïnstalleerde programma Norton Antivirus als de Software-functie niet werkt

Inleiding
Dit document heeft betrekking op alle HP Pavilion, Compaq Presario en HP Pavilion Media Center pc's met de volgende Norton-software:
  • Norton Antivirus 2004 of 2005
  • Norton Personal Firewall 2004 of 2005
  • Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Editie
Als het niet lukt om een van de bovenstaande programma's met de Windows-functie Software te verwijderen, dan gaat u naar de website van Symantec voor een hulpprogramma om de software volledig te verwijderen. Surf voor meer informatie naar de website van Symantec: "Hulpprogramma Norton Removal gebruiken" (in het Engels).
Als Symantecs hulpprogramma voor het verwijderen van software niet werkt of niet beschikbaar is, volg dan de onderstaande instructies om de software handmatig te verwijderen.
  waarschuwing:
Als u de onderstaande stappen uitvoert kan het gebeuren dat andere Symantec-programma's niet meer werken. Mocht een ander Symantec-programma niet meer werken na het uitvoeren van deze stappen, dan verwijdert u de software en installeert u deze opnieuw.
Instructies voor het verwijderen
Stap 1: Diensten inschakelen bij het opstarten van Windows
  1. Klik Start, en op Uitvoeren. Daarna typt u msconfig en klikt u op OK.
  2. Klik op het tabblad Opstarten.
    Zorg dat het selectievakje voor het ccApp-bestand is ingeschakeld. Als dat nog niet is gebeurd, dan doet u dit alsnog. Klik op het vakje links.
      opmerking:
    Als het ccApp-bestand niet in de lijst voorkomt, gaat u verder naar de volgende stap.
  3. Klik op het tabblad Services en zorg dat de selectievakjes voor de volgende onderdelen zijn ingeschakeld:
    • Symantec Event Manager, Symantec Network Proxy, Symantec Password Validation, Symantec Settings Manager, ISSVC, Norton AntiVirus Auto-Protect Service, Symantec Network Drivers Service, Symantec Core LC.
    Als de selectievakjes nog niet zijn ingeschakeld, dan doet u dit alsnog door op het vakje links te klikken.
  4. Klik op Apply (Toepassen) en klik vervolgens op OK.
  5. Klik op Ja om het computersysteem opnieuw op te starten.
  6. Probeer het desbetreffende Norton-programma wederom te verwijderen met de Windows-functie Software.
Als het niet lukt om het programma te verwijderen gaat u verder met Stap 2.
Stap 2: Download en installeer het bestand SymNRT.exe.
  waarschuwing:
HP raadt u sterk aan om eerst een reservekopie van het systeemregister te maken voordat u wijzigingen doorvoert. Wanneer u incorrecte wijzigingen aanbrengt in het register, kan dit leiden tot gegevensverlies of kunnen uw bestanden beschadigd raken.
  1. Sluit alle geopende programma’s.
  2. Klik hier om het bestand SymNRT.exe te downloaden.
    Sla het bestand op naar het bureaublad van Windows.
  3. Wanneer het downloaden is voltooid, dubbelklikt u op het bestand SymNRT.exe en volgt u de aanwijzingen op het scherm. Start de computer opnieuw op als u daarom wordt gevraagd.
      opmerking:
    Als het bericht SymNRT: Ongeldige handtekening. Dit bestand is niet aangemeld verschijnt, volgt u de volgende instructies:
    Klik op Start, en op Uitvoeren. Typ regsvr32 wintrust.dll en druk vervolgens op Enter . Klik op OK.
    Dubbelklik wederom op het bestand SymNRT en volg de aanwijzingen op het scherm.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het bestand SymNRT.exe op het bureaublad. Klik op Verwijderen en op Ja om het verwijderen te bevestigen.
      opmerking:
    Het is om veiligheidsredenen beter om dit bestand na gebruik te verwijderen. Als u na het opnieuw installeren van Norton-programma's op het bestand zou dubbelklikken, kan dit nadelige gevolgen hebben voor de installatie.
  opmerking:
Als u naar de bovenstaande website gaat, verlaat u de website van Hewlett-Packard. HP heeft geen invloed op informatie buiten de website van HP en draagt geen verantwoordelijkheid hiervoor.
Stap 3: Verwijderen van de mappen Norton Internet Security of Norton Personal Firewall
Zorg dat geen enkele map van Norton Internet Security of Norton Personal Firewall overblijft:
  1. Klik op Start, Alle Programma's, Bureau-accessoires en Windows Verkenner.
  2. In het menu Extra klikt u op Mapopties.
  3. In het tabblad Beeld selecteert u Alle bestanden weergeven of Verborgen bestanden en mappen weergeven.
    Klik op OK.
  4. Verwijder de map Norton Personal Firewall door te dubbelklikken op C:, Programmabestanden; klik met de rechtermuisknop op de map Norton Personal Firewall en selecteer Verwijderen.
      opmerking:
    • Als Windows niet toestaat dat u deze map weghaalt, dan verwijdert u de bestanden die in de map staan en gaat u verder met het volgende onderdeel.
    • Als Windows niet toestaat dat u alle aanwezige bestanden in de map weghaalt, dan verwijdert u de bestanden die door Windows wel worden toegestaan en gaat u verder met het volgende onderdeel.
  5. Sluit de Windows Verkenner.