HP en Compaq pc's - ArcSoft ShowBiz DVD gebruiken voor het creëren en bewerken van video's

Dit document heeft betrekking op HP en Compaq desktopcomputers die worden geleverd met ArcSoft ShowBiz DVD videobewerkingssoftware.
Dit document geeft een algemeen overzicht over hoe u ShowBiz videobewerkings- en dvd-software kunt gebruiken. Hieronder wordt beschreven hoe u uw eigen dvd's (Digital Video Disc) en vcd's (Video Compact Disc) kunt branden.
Als u ShowBiz open heeft staan, drukt u op F1 voor volledige instructies en contextuele hulp.
Quick-dvd maken
Als u een video wilt overzetten op dvd (zonder bewerken), dan gebruikt u de functie Quick-dvd. Hiermee kunt u uw video tijdens het afspelen rechtstreeks op een schrijfbare cd kopiëren. Neem de onderstaande stappen om video's op te nemen met de functie Quick-dvd.
  1. Plaats een lege schijf in het schijfstation.
  2. Start Arcsoft ShowBiz en selecteer "Quick dvd" maken.
    Als een opnameapparaat wordt ondersteund en herkend, dan verschijnt het opnamescherm van Quick-dvd.
      opmerking:
    Als u een melding krijgt dat er geen video-opnameapparaat kon worden gevonden, dan wordt het apparaat niet ondersteund door ShowBiz DVD. U kunt nog wel een dvd maken, maar het video-beeld zal met andere software moeten worden opgenomen.
  3. Kies een hoofdstukverdeling en menu-stijl en bepaal de opties voor het video-opnameapparaat.
  4. Start de video die u wilt opnemen (vanaf videorecorder, camcorder of digitale videocamera).
  5. Klik op de knop Opname starten.
  6. Klik op de knop Stoppen zodra u de opname wilt beëindigen.
    Showbiz DVD schrijft de video automatisch naar dvd. Tijdens het branden van de dvd kunt u beter geen andere handelingen verrichten op de computer. Zo houdt u de kans op eventuele fouten zo klein mogelijk.
Video bewerken
Voer de volgende stappen uit om videobestanden te bewerken:
  1. Plaats een lege schijf in het schijfstation.
  2. Start Arcsoft ShowBiz en selecteer Video bewerken of opnemen.
  3. Selecteer < Nieuw Album > op het tabblad Media.
  4. Klik op de knop Toevoegen (het pictogram dat eruit ziet als een rood boekje) en blader naar het videobestand.
  5. Selecteer het gewenste bestand en klik op Openen.
    Er verschijnt een scherm met automatische scène-herkenning. Met automatische scène-herkenning wordt de video-opname opgedeeld in verschillende scènes. Zo kunt u ze bewerken, verwijderen, toevoegen of opnieuw indelen.
  6. Selecteer de opties voor scène-herkenning. Schakel Automatische scène-herkenning uit als u niet wilt dat de video gebruikmaakt van scène-herkenning.
  7. Klik op OK om het videobestand aan het album toe te voegen.
  8. Dubbelklik op het videobestand om de video toe te voegen aan het storyboard.
  9. Wanneer alle videobestanden zijn toegevoegd, kunt u de video(segmenten) bewerken met de speciale functies van Arcsoft ShowBiz. U kunt in de video knippen, audionummers en tekst toevoegen, speciale overgangseffecten toevoegen etc. Als u meer informatie wilt over deze functies en hoe u ze kunt gebuiken, dan drukt u op F1.
  10. Zodra u tevreden bent met het resultaat van de video, dan klikt u op de knop Make Movie om het bestand op te slaan op de vaste schijf.
Dvd of vcd maken
Hieronder wordt beschreven hoe u een dvd of vcd kunt maken uit meerdere videobestanden.
  1. Plaats een lege schijf in het schijfstation. Voor het maken van een dvd-video gebruikt u een dvd+r of dvd+rw disc; voor het maken van een vcd gebruikt u een cd-r of cd-rw disc.
  2. Klik op Dvd maken of Vcd maken in het Arcsoft ShowBiz DVD-menu.
  3. Klik op Nieuw Project maken.
    Nu verschijnt het scherm ShowBiz DVD Design.
  4. Dubbelklik op het thema dat u wilt gebruiken in het opmaak-gedeelte van het scherm.
  5. Zodra het gewenste thema is ingesteld, klikt u op Media toevoegen.
  6. Selecteer < Nieuw Album > in het vervolgkeuzemenu.
  7. Klik op het pictogram Toevoegen (pictogram van een map waar een pijl uitsteekt) om videobestanden aan het album toe te voegen.
  8. Zodra de videobestanden aan het album zijn toegevoegd, dubbelklikt u op de bestanden om ze toe te voegen aan de opmaak.
  9. Zodra alle videobestanden aan de opmaak zijn toegevoegd klikt u op Schrijver.
  10. Nu kunt u in de video knippen of de video in hoofdstukken verdelen. Als u meer informatie wilt over deze functies en hoe u ze kunt gebuiken, dan drukt u op F1.
  11. Klik op Produceren en vervolgens op Start.
  12. Typ een bestandsnaam voor het dvd-project en klik op Opslaan.
  13. Klik op OK om de vcd of dvd te branden.
    Tijdens het branden van de dvd kunt u beter geen andere handelingen verrichten op de computer. Zo houdt u de kans op eventuele fouten zo klein mogelijk.