• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq computers - Foutbericht: Kan de Windows Installer-service niet starten.

Dit document is van toepassing op HP en Compaq desktop-pc's met Windows XP.
Wanneer u een softwaretoepassing wilt installeren met Windows Installer, treedt er een van de volgende fouten op:
  • De softwaretoepassing wordt niet geïnstalleerd.
  • Op het scherm verschijnt een van de volgende foutmeldingen:
    • Geen toegang tot de Windows Installer-service. Neem contact op met ondersteunend personeel om na te gaan of de Windows Installer-service op de juiste wijze is geregistreerd.
    • Kan de Windows Installer-service niet starten. Neem contact op met het ondersteunend personeel.
    • Interne fout
    Deze fouten treden op wanneer een of meerdere bestanden van Windows Installer ontbreken of zijn beschadigd
Oplossen van de fout
Neem de volgende stappen om het probleem op te lossen:
Stap 1 - Laat Windows Installer opnieuw registreren
  1. Sluit alle open programma’s.
  2. Klik op Start en Uitvoeren en typ msiexec/unregister in het vak Openen. Klik vervolgens op OK.
  3. Klik op Start en Uitvoeren en typ msiexec/regserver in het vak Openen. Klik vervolgens op OK.
  4. Start de computer opnieuw op en probeer de softwaretoepassing opnieuw te installeren.
    Indien de fout blijft optreden, gaat u naar de volgende stap.
Stap 2 - Windows Installer-bestanden verwijderen en terugplaatsen
  1. Sluit alle open programma’s.
  2. Klik op Start en Uitvoeren en typ msiexec/unregister in het vak Openen. Klik vervolgens op OK.
  3. Open Windows Verkenner. Geef in de map C:\Windows\System32 de volgende bestanden een andere naam:
    • Msi.dll (hernoemen tot Msi_old.dll)
    • Msihnd.dll (hernoemen tot Msihnd_old.dll)
    • Msiexec.exe (hernoemen tot Msiexec_old.exe)
  4. Start de computer opnieuw op en probeer de softwaretoepassing nogmaals te installeren.
    Indien de fout blijft optreden, gaat u naar de volgende stap.
Stap 3 - Windows XP opnieuw opstarten in de veilige modus
  1. Start de computer opnieuw op.
    Wanneer het eerste scherm verschijnt, drukt u op F8 en selecteert u Veilige modus.
  2. Ga naar Oplossing 1 en volg de stappen in Veilige modus op.
  3. Indien het probleem nog niet is opgelost, volgt u de stappen in Oplossing 2 in Veilige modus.
Verwante ondersteuning
Microsoft-ondersteuningsartikel 884016, Windows Installer 3.0 is beschikbaar.
Microsoft-ondersteuningartikel 316434, How to perform advanced clean-boot troubleshooting in Windows XP (in het Engels).