HP Deskjet F300 serie all-in-one - Afbeeldingen in kleur worden in zwart-wit afgedrukt

Dit document is van toepassing op de volgende HP all-in-one-modellen:
  • HP Deskjet F310, F325, F335 en F340
  • HP Deskjet F350, F370, F378, F380, F385, F388, F390 en F394
Probleem
De printer werkt, maar de afdruk is een zwart-witafdruk terwijl deze in kleur zou moeten zijn.
Oplossing
De printersoftware is waarschijnlijk ingesteld om af te drukken in grijsschaal. Volg de onderstaande stappen voor het controleren van deze instelling.
  1. Klik in het programma waarmee u afdrukt op Bestand en Afdrukken. Het dialoogvenster Afdrukken wordt geopend.
  2. Controleer of uw printer is geselecteerd en klik dan op Eigenschappen. Het dialoogvenster Eigenschappen voor printer wordt geopend.
  3. Klik op het tabblad Kleur.
  4. Controleer dat de optie Afdrukken in grijstinten niet is geselecteerd
  opmerking:
Als u een opnieuw gevulde of herstelde printcartridge gebruikt, of een cartridge die in een andere printer werd gebruikt, is de inktniveau-indicator onnauwkeurig of niet beschikbaar.
  1. Open de Printerwerkset.
    1. Open het HP Solution Center.
    2. Kies Instellingen.
    3. Klik op Printerinstellingen.
    4. Klik op Printerwerkset.
      opmerking:
    U kunt de Werkset van de printer ook openen vanuit het dialoogvenster Afdrukeigenschappen. Klik in het dialoogvenster Afdrukeigenschappen op het tabblad Services en klik vervolgens op Dit apparaat heeft onderhoud nodig.
  2. Klik op het tabblad Geschat inktniveau.
    Afbeelding : Geschatte inktniveaus - beide cartridges bijna leeg
      opmerking:
    Het kan zijn dat een cartridge bijna leeg is, zelfs als op de afbeelding staat dat er nog inkt in de cartridge aanwezig is. Lijnen of strepen verschijnen altijd op afdrukken wanneer de cartridges bijna leeg zijn. Vervang de printcartridges die leeg of bijna leeg zijn.
Stap drie - Druk een zelftestpagina af
Als de optie Afdrukken in grijstinten het probleem niet veroorzaakt en de printcartridges niet bijna leeg zijn, print en controleer dan een testpagina om te bekijken of de cartridges of de printer het probleem veroorzaken.
  1. Plaats ongebruikt normaal wit papier in de invoerlade.
  2. Houd de knop Annuleren () ingedrukt en druk vervolgens op de knop Start kopiëren, kleur ().
  3. Laat beide knoppen los. De zelftestpagina wordt afgedrukt.
    Afbeelding : De zelftestpagina van de HP Deskjet F300
U moet bepalen welke cartridge welk deel van de testpagina heeft afgedrukt, zodat u bij defecten op de pagina weet welke cartridge het probleem is.
U kunt echter verschillende combinaties van printcartridges in uw printer installeren en verschillende cartridgecombinaties leveren verschillende patronen van de zelftestpagina. Uw zelftestpagina kan er mogelijk niet precies uitzien zoals de onderstaande afbeelding, maar de rechter- en linkercartridges drukken in dezelfde gebieden van de pagina af, ongeacht welke cartridges geplaatst zijn.
    Afbeelding : Zelftestpagina
  1. Afgedrukt door de rechtercartridge
  2. Afgedrukt door de linkercartridge
Wanneer de printer en printcartridges goed werken, vertonen de patronen (die eruit zien als een rooster) normaal gesproken weinig of geen ontbrekende lijnen. Er mogen kleuren ontbreken en de kleuren van de blokken onderaan de pagina moeten overeenkomen met die van de labels onder de blokken. Er mogen ook geen strepen inkt op het rapport staan.
Ontbrekende lijnen of vakken met strepen
Indien een patroon meer dan enkele ontbrekende lijnen vertoont, of wanneer een vakje strepen vertoont, functioneert de cartridge niet goed.
Afbeelding : Het patroon van de kleur magenta toont ontbrekende lijnen en er staan strepen in de balk
Als de zelftestpagina ontbrekende lijnen of vakken met strepen bevat, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing (Engelstalig document).
Kleurenmix
Als een kleur van de balken erg verschilt van de gekleurde stippen op het cartridgelabel, functioneert de cartridge niet goed.
Afbeelding : Een van de kleuren van de balken verschilt erg van de gekleurde stip op de cartridge
Indien de zelftestpagina pagina kleuren vertoont die erg verschillen van de kleuren op het cartridgelabel, klikt u hier om verder te gaan met de probleemoplossing (Engelstalig document).
Ontbrekende kleuren
Wanneer de kleurblokken of patronen volledig ontbreken, functioneert de cartridge niet goed.
  opmerking:
Als u in de reservemodus afdrukt en niet alle cartridges zijn geplaatst, dan ontbreken de patronen die door de ontbrekende cartridge moeten worden afgedrukt.
    Afbeelding : Ontbrekende kleuren
  1. Alle kleuren afgedrukt - geen ontbrekende kleuren
  2. Geel ontbreekt: de drie-kleuren cartridge (links) werkt niet goed
Als willekeurige patronen of blokken geheel ontbreken, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing (Engelstalig document).
Inktvegen
Als de zelftestpagina inktvegen vertoont, moet u mogelijk uw cartridges schoonmaken.
Afbeelding : Inktvegen
Als het zelftestrapport inktvegen vertoont, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing.
Als de testpagina geen fouten vertoont, functioneren de cartridges en het apparaat waarschijnlijk goed. Klik hier om door te gaan met de probleemoplossing (c04934647, Engelstalig).