• Informatie
    Los problemen met Windows 10-updates op

Los Windows 10 op of update problemen op een HP computer – Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq desktop-pc's - De CMOS-batterij verwijderen en vervangen

Als er tijdens het opstarten van uw computer foutberichten verschijnen met betrekking tot de klok of CMOS, moet de CMOS-batterij op het moederbord waarschijnlijk worden vervangen.
Desktop-pc's maken gebruik van een batterij om de tijd bij te houden, zoals een horloge. De batterij moet worden vervangen als deze bijna leeg is, net als bij een horloge. Vervang de batterij met behulp van de onderstaande stappen.
Voorbeeld
  waarschuwing:
De randen van de metalen panelen zijn scherp en kunnen snijwonden veroorzaken. Zorg dat uw huid niet langs een metalen rand aan de binnenkant van de computer schuurt.
  let op:
Dit product bevat onderdelen die beschadigd kunnen raken door elektrostatische ontlading (ESD). Teneinde het risico op elektrostatische ontlading te beperken, kunt u het beste in een ruimte zonder tapijt werken. Gebruik bovendien een antistatisch oppervlak (bijvoorbeeld een geleidende schuimmat) en draag een antistatische polsband die is verbonden met een geaard oppervlak.
opmerking:
Druk dit document af zodat u het kunt raadplegen terwijl u op de computer werkt.
  1. Koppel alle kabels los, met uitzondering van het netsnoer. Schrijf de locatie van de kabels op als u niet weet waar ze moeten worden aangesloten.
  2. Koppel het netsnoer los en druk, met het netsnoer losgekoppeld, op de aan-uitknop op de voorkant van de computer.
    opmerking:
    Uw pc ziet er mogelijk anders uit dan de afbeeldingen die in dit document worden gebruikt. De stappen en afbeeldingen die in dit document worden gebruikt zijn op de meeste computerbehuizingen van toepassing. Als het lastig is om de behuizing te openen of om toegang te krijgen tot de batterij, raadpleeg dan de gids voor bijwerken en onderhoud van uw computer. U kunt Upgrade- en servicegidsen (indien beschikbaar) downloaden van het gedeelte handleidingen op de ondersteuningspagina van uw pc.
  3. Verwijder de schroeven aan de achterkant van de computer.
  4. Schuif het zijpaneel van de achterkant van de computer af.
  5. Zoek de batterij. De batterij is een klein glimmend rond metalen schijfje (een grotere versie van een horlogebatterij).
  6. Onthoud hoe de batterij is geplaatst. Meestal wijst de zijde met de gravering, de positieve zijde, omhoog. Verwijder de batterij van het bord.
    Voorbeeld 1
    Voorbeeld 2
  7. Ga na of er bij een plaatselijke computerwinkel een vervangende batterij beschikbaar is. Gebruik de inscriptie op de batterij om mogelijke vragen van de persoon van de computerwinkel te beantwoorden.
  8. Koop de batterij en plaats deze op dezelfde plek waar u de andere had verwijderd. Zorg ervoor dat de nieuwe batterij op precies dezelfde manier wordt geplaatst als de vorige batterij.
      waarschuwing:
    Als de batterij niet correct wordt vervangen, ontstaat ontploffingsgevaar. Vervang de batterij alleen door een batterij van hetzelfde of een gelijksoortig type.
  9. Plaats een zijpaneel door de lipjes van het zijpaneel in de uitsparingen op de pc-behuizing te steken.
  10. Plaats het zijpaneel en schuif het naar voren.
  11. Draai de schroeven vast om het zijpaneel te bevestigen.
  12. Sluit alle kabels aan en zet de computer aan om de tijd in te stellen.