Het foutbericht 'Papierstoring' wordt weergegeven voor de HP Deskjet F300 All-in-One serie

Probleem
Het product stopt tijdens het afdrukken met de invoer van papier. Het foutbericht 'Papierstoring' verschijnt op het HP product en het apparaat stopt met afdrukken.
Papierstoringen kunnen echt of onecht zijn. Bij een onechte papierstoring verschijnt er een foutbericht, maar zit er geen papier vast in het apparaat. De volgende oplossingen zijn van toepassing op zowel echte als onechte papierstoringen.
Heeft u vaak of herhaaldelijk last van papierstoringen?
Indien u op zoek bent naar informatie om het herhalen van een papierstoring te voorkomen, ga dan direct door naar de gedeelten preventie en oorzaak in dit document.
Probeer alle oplossingen in dit document om het probleem te verhelpen en gebruik vervolgens deze stappen om een zelftestrapport af te drukken. Deze stap beoordeelt of de hardware van het apparaat correct functioneert. Als u het probleem hebt verholpen en het apparaat met succes een zelftestrapport heeft uitgedrukt, dan hoeft u niet meer verder te gaan met de probleemoplossing.
Een zelftestrapport afdrukken
Voer de volgende stappen uit om een zelftestrapport af te drukken.
  1. Plaats gewoon, wit papier in de invoerlade.
  2. Houd Annuleren ingedrukt en druk vervolgens op Start kopiëren, Kleur. Het zelftestrapport wordt afgedrukt.
BELANGRIJK! Probeer na elke oplossing een zelftestrapport af te drukken, ook als de oplossing het probleem al lijkt te hebben verholpen.
Oplossing één: De papierstoring verhelpen
Voer deze stappen in de aangegeven volgorde uit om de papierstoring te verhelpen.
Verwijder alle losse vellen papier uit de in- en uitvoerlade.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier. Als u probeert de papierstoring via de voorzijde van het product te verhelpen, kunt u het afdrukmechanisme beschadigen.
Verwijder alle losse vellen papier uit de papierlade.
Trek nooit vastgelopen papier naar buiten via de onderkant van de cartridgeklep
Afbeelding van het verwijderen van losse vellen papier uit de papierlade
Afbeelding: Waarschuwing om geen vastgelopen papier weg te trekken vanonder de cartridgeklep
Stap twee: Vastgelopen papier via de achterkant van de All-in-One verwijderen
Voer deze stappen uit om de papierstoring via de achterkant van het apparaat te verhelpen.
  let op:
Trek nooit losse vellen papier uit de voorkant van het HP apparaat. Als u het vastgelopen papier via de achterkant van het HP apparaat of via de papierlade kunt lostrekken, dient u altijd eerst de achterkant te proberen. Wanneer u papier uit de voorklep trekt, kunt u het mechanisme van het apparaat beschadigen.
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Koppel het netsnoer los terwijl het apparaat nog steeds is ingeschakeld.
    Afbeelding : Het netsnoer loskoppelen
    Afbeelding: Het netsnoer loskoppelen
  3. Druk op de tab aan de linkerzijde van de achterklep en trek de achterklep weg van het HP apparaat om de klep te verwijderen.
    Afbeelding : De achterklep openen
    Afbeelding: De achterklep openen
  4. Trek het vastgelopen papier voorzichtig weg uit de rollen in het product.
      let op:
    Gebruik een zaklamp om grondig te controleren of er papierresten op de rollen of wieltjes in het product zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven, kan dat meer papierstoringen veroorzaken.
  5. Verwijder voorzichtig alle papierresten die in het apparaat zijn achtergebleven.
  6. Plaats de achterklep terug. Duw de klep voorzichtig naar voren totdat deze vastklikt.
Stap drie: Vastgelopen papier verwijderen via de voorkant van de All-in-One
Volg deze stappen om het vastgelopen papier te verwijderen via de voorzijde van het product.
  1. Controleer de lade op vastgelopen papier dat u niet via de achterzijde kunt verwijderen zonder de cartridgeklep te openen.
  2. Als u vastgelopen papier ziet, trek dit dan voorzichtig naar buiten.
      let op:
    Verwijder het papier voorzichtig. Als het papier scheurt, kunnen resten in de papierbaan achterblijven en het product beschadigen. Verwijder voorzichtig alle papierresten die u kunt vinden.
  3. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  4. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
Stap vier: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing twee: Controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen
Voer deze stappen uit om te controleren of de wagen vrij kan bewegen.
Stap één: De papierbaan controleren
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Open de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
      opmerking:
    Mogelijk probeert de wagen met cartridges zich naar de cartridgetoegang te verplaatsen. Indien dit het geval is, laat het afdrukmechanisme zich dan naar die positie verplaatsen.
  3. Ontkoppel het netsnoer van de achterkant van het apparaat.
  4. Ontkoppel het netsnoer van het stopcontact.
      let op:
    U moet het netsnoer ontkoppelen zodat u de wagen handmatig kunt verschuiven en het papierinvoermechanisme opnieuw kunt instellen zonder het risico van een elektrische schok.
  5. Zoek naar papier of een voorwerp dat het afdrukmechanisme zou kunnen belemmeren.
    Afbeelding : Voorbeeld van vastgelopen papier in het cartridgegebied
    Foto van vastgelopen papier in het cartridgegebied
  6. Verwijder alle papier of voorwerpen die u kunt vinden.
  7. Reik met uw hand in het product en verplaats de wagen met cartridges.
    • Als de wagen vastzit aan de rechterkant van het apparaat, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
    • Als de wagen vastzit aan de linkerkant van het apparaat, verplaatst u de wagen naar de rechterkant.
    • Als de wagen met cartridges vastzit in het midden, verplaatst u de wagen naar de rechterkant.
  8. Verwijder stukjes papier of eventuele andere obstakels.
      opmerking:
    Mogelijk moet u een zaklamp gebruiken om sommige delen beter te kunnen zien.
  9. Controleer of de wagen met cartridges vrij kan bewegen over de gehele breedte van het product door de wagen voorzichtig naar links en dan naar rechts te duwen.
  10. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: De klep van de wagen met cartridges sluiten
  11. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  12. Sluit het netsnoer opnieuw aan op het stopcontact.
  13. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
Stap twee: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg voor instructies het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing drie: De rollen en de achterklep reinigen
Er kunnen zich stof, papiervezels en ander vuil ophopen op de papierinvoerrollen. Dit kan leiden tot papierstoringen en problemen met de papierinvoer. Volg deze stappen om de papierinvoerrollen in het apparaat schoon te maken.
Stap één: De rollen reinigen
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  2. Ontkoppel het netsnoer van de achterkant van het apparaat.
  3. Duw op de tab aan de linkerzijde van de achterklep en trek de achterklep weg van het apparaat om de klep te verwijderen.
    Afbeelding : Verwijder de achterklep
    Afbeelding: De achterklep verwijderen
  4. Maak een schone pluisvrije doek licht vochtig met flessenwater of gedestilleerd water en wring de overtollige vloeistof uit de doek.
  5. Druk de doek tegen de rollen en draai deze omhoog met uw vingers. Zet enige druk om een eventuele ophoping van stof of vuil te verwijderen.
    Afbeelding : Draai de papierinvoerrollen
    Foto van de papierinvoerrollen
  6. Controleer of de papierinvoerrollen bij de achterklep schoon zijn, vrij van papierresten en of ze vrij kunnen ronddraaien.
  7. Veeg het oppervlak en de rollen van de achterklep op dezelfde manier schoon als de rollen binnenin het apparaat.
  8. Plaats de achterklep terug. Duw de klep voorzichtig naar voren totdat deze vastklikt.
    BELANGRIJK! Controleer of de achterklep correct in het apparaat zit. Een verkeerd geplaatste achterklep kan nog meer papierstoringen veroorzaken.
  9. Sluit het netsnoer weer aan op de achterkant van het product en druk op de aan/uit-knop () om het product in te schakelen.
Stap twee: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg voor instructies het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing vier: Een stroomreset uitvoeren
Volg deze stappen om het product te resetten.
  1. Druk op de aan-uitknop () om het product in te schakelen.
  2. Haal het netsnoer uit de achterkant van het product terwijl het product ingeschakeld is.
  3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.
  4. Wacht minstens 15 seconden.
  5. Sluit het netsnoer weer op het stopcontact aan.
  6. Sluit het netsnoer weer op de achterzijde van het product aan.
  7. Als het product niet automatisch inschakelt, gebruik dan de aan-uitknop () om het in te schakelen.
Stap twee: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg voor instructies het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Stap drie: Meer informatie zoeken
Indien u een ander probleem signaleert, ga dan naar de website voor HP productondersteuning en zoek naar een ander document dat betrekking heeft op het probleem dat u met uw product ervaart.
Klik met de rechtermuisknop op de volgende koppeling Homepage voor productondersteuning en klik vervolgens op Openen in nieuw venster.
  opmerking:
Als de pagina voor een verkeerd(e) land/regio of in een verkeerde taal wordt geopend, klikt u op de koppeling Regio - Taal rechtsboven in uw browserscherm. Daar kunt u het/de correcte land/regio en taal selecteren.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.
De volgende aanbevelingen kunnen helpen steeds terugkomende papierstoringen in uw HP product te voorkomen.
  • Tik de stapel papier met de onderste rand op een vlak oppervlak zodat de stapel aan alle kanten gelijk is voordat u het papier in de lade plaatst.
  • Zorg ervoor dat de lengte- en breedtegeleiders op de lade in de juiste positie staan en duw de stapel papier naar voren in de lade totdat de stapel niet verder kan.
      let op:
    Forceer het papier niet te ver naar voren in de lade.
  • Plaats niet teveel papier in de lade.
  • Voeg alleen papier toe aan de lade wanneer het product niet bezig is met afdrukken.
  • Zorg ervoor dat het HP product de papiersoort ondersteunt. Raadpleeg de documentatie die bij het HP product werd geleverd voor meer informatie.
  • Druk niet af op papier waar paperclips of nietjes aan zitten.
  • Gebruik geen gevouwen, gescheurd, stoffig, vochtig, gekreukt of opgekruld papier of papier dat niet plat blijft liggen.
  • Plaats slechts één papiersoort tegelijkertijd. Gebruik papier van verschillende soorten, verschillend gewicht of verschillende formaten door elkaar.
  • Gebruik geen papier dat te dun, te dik of te glanzend is voor het product.
De volgende situaties kunnen papierstoringen veroorzaken:
  • Het papier is niet goed in de papierlade geplaatst.
  • Beschadigde of vieze papierrollers.
  • Er is gescheurd, gekreukeld of vochtig papier in de papierlade geplaatst.
  • Mogelijk zit de achterklep of het accessoire voor dubbelzijdig afdrukken (indien geplaatst) niet helemaal vast op zijn plaats.
  • Papier werd tijdens het printen toegevoegd aan de stapel papier in de lade.
  • De papierlade bevat meerdere soorten papier.
  • Er zit papier vast in het HP product waar u het niet kunt zien.
  • De papierbaan wordt geblokkeerd.
  • Gescheurde stukjes papier van een eerdere papierstoring zitten vast in het product.
  • De lade is te vol.
  • Bij het afdrukken op een envelop, zijn de randen van de envelop omgevouwen.