• Informatie
    Belangrijke beveiligingsupdate voor het afdrukken

HP is onlangs op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in bepaalde inkjetprinters. HP heeft updates beschikbaar om te downloaden om het beveiligingslek te verhelpen. Details en meer informatie zijn beschikbaar in het beveiligingsbericht.(in Engels)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq lcd-schermen, HP TouchSmart pc's en All-in-One pc's - HP Pixelbeleid

Dit document is van toepassing op alle HP en Compaq lcd-monitors, displays van HP TouchSmart pc's en flat-panel monitors van All-in-One pc's vervaardigd in 2003 en later.
  opmerking:
Dit artikel is niet van toepassing op de displayhardware van notebook-pc's.
Pixel- en sub-pixeldefecten
Wat is een pixel?
Een pixel, afkorting van picture element (afbeeldingselement), is een enkele punt in een grafische afbeelding. HP TouchSmart pc's, All-in-One pc's en lcd flat-panel monitors geven afbeeldingen weer door het scherm in duizenden (of miljoenen) pixels te verdelen, die worden gerangschikt in rijen en kolommen. De pixels staan zo dicht bij elkaar dat het lijkt alsof ze met elkaar in verbinding staan.
Een volledige pixel is een combinatie van een rode, een groene en een blauwe sub-pixel.
Pixel- en sub-pixeldefecten begrijpen?
Een volledig pixeldefect is een heldere witte stip of een opvallende zwarte stip op het scherm. Volgens de monitorspecificatie van HP zijn volledige pixeldefecten niet toegestaan.
Een sub-pixeldefect wordt ook wel een stipdefect genoemd.
Sub-pixeldefecten met heldere stip zijn permanent 'aan', en geven te allen tijde een rode, groene of blauwe stip weer op het scherm.
Sub-pixeldefecten met donkere stip zijn permanent 'uit', en geven te allen tijde een zwarte stip weer op het scherm.
Een ander soort defect dat wordt veroorzaakt door microscopisch kleine vervuilende stoffen binnen het productieproces kan ook optreden. Het gevolg van contaminatie is een donkere 'vlek' die een of meerdere sub-pixels bedekt. Dit zijn niet per definitie pixel- of sub-pixeldefecten. Onder het HP beleid is contaminatie niet toegestaan.
Donker sub-pixeldefect - In deze afbeelding is een donkere stip op een witte achtergrond het gevolg van een groene sub-pixel die 'uit' of donker is.
Helder sub-pixeldefect - In deze afbeelding wordt een heldere stip op een zwarte achtergrond veroorzaakt door sub-pixels (in dit geval een rode sub-pixel) die 'aan' staat.
Vuil dat vastzit in de lcd-structuur kan donkere vlekken veroorzaken, maar als deze worden vergroot, verschillen ze van een sub-pixel die 'uit' is, aangezien de vorm van het vervuilende deeltje dan zichtbaar is.
Het HP pixelbeleid
Het beleid dat van toepassing is op uw monitor is afhankelijk van de fabricagedatum van uw scherm. De volgende beleidsmaatregelen zijn van toepassing tijdens de HP garantieperiode:
Beleid voor HP schermen en All-in-One pc's vervaardigd in mei 2009 of later:
Heldere sub-pixeldefecten
maximaal 2
Donkere sub-pixeldefecten
maximaal 5
Totaal van gecombineerde heldere en donkere sub-pixeldefecten
maximaal 5
Volledige pixeldefecten pixeldefecten:
geen toegestaan
Beleid voor HP schermen en All-in-One pc's vervaardigd voor mei 2009:
Heldere sub-pixeldefecten
maximaal 3
Donkere sub-pixeldefecten
maximaal 5
Totaal van gecombineerde heldere en donkere sub-pixeldefecten
maximaal 5
Volledige pixeldefecten pixeldefecten:
geen toegestaan
U kunt de fabricagedatum vinden op een etiket dat aan de achterkant van de monitor of All-in-One pc is bevestigd.
De garantie van nul heldere punten (Zero Bright Dots Guarantee) van HP voor Performance beeldschermen
Voor de meeste HP Performance beeldschermen, garandeert HP nul heldere punten.
Dit beleid is van toepassing op de producten die worden vermeld in de volgende tabel (ongeacht de fabricagedatum):
HP Performance-beeldschermen
Z22n
Z24nq
Z27x
Z22n G2
Z24s
Z30i
Z23n
Z24x
Z31x
Z23n G2
Z24x G2
Z32x
Z24i
Z25n
Z34c
Z24i G2
Z27i
Z38c
Z24n
Z27n
HC240
Z24n G2
Z27n G2
HC270
Z24nf
Z27q
Z24nf G2
Z27s
De garantie van nul heldere punten (Zero Bright Dots Guarantee) van HP voor Performance beeldschermen
Heldere sub-pixeldefecten
maximaal 0
Donkere sub-pixeldefecten
maximaal 4
Totaal van gecombineerde heldere en donkere sub-pixeldefecten
maximaal 4
Volledige pixeldefecten pixeldefecten:
geen toegestaan
  opmerking:
De informatie in dit document kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. De van toepassing zijnde garanties voor HP producten en diensten zijn vastgelegd in de uitdrukkelijke garantiebepalingen die bij dergelijke producten en diensten op fysieke en/of elektronische wijze worden meegeleverd of gepubliceerd op website(s) van HP. Niets in dit document mag als een aanvullende garantie worden opgevat. HP is niet aansprakelijk voor technische en/of redactionele fouten c.q. weglatingen in dit document.