• Informatie

HP en Compaq desktop pc's - Een geluidskaart installeren of vervangen

Dit document is van toepassing op Windows 95, 98, Me en XP.
Dit document bevat stapsgewijze instructies voor het installeren, verwijderen of vervangen van een geluidskaart op uw computer.
Bekijk de afdrukbare versie van dit document en druk deze af. U kunt deze afdruk dan raadplegen als u de computer opnieuw hebt opgestart of als er geen internetverbinding beschikbaar is.
opmerking:
HP is niet aansprakelijk voor schade ten gevolge van onjuiste installatie van software en/of onderdelen of van de installatie van onderdelen en/of software die niet door HP zijn geleverd.

Voordat u begint

1. U hebt een kruiskopschroevendraaier en een schroevendraaier met een platte kop nodig.
  2. Het wordt sterk aangeraden om een antistatische polsband en een kussen van geleidend schuim te gebruiken.
  3. Zoek een lege, vlakke en stabiele ondergrond zonder vloerbedekking om op te werken.

Stap 1: De geluidstuurprogramma's verwijderen

1. In Windows XP klikt u op Start en klikt u met de rechtermuisknop op Deze Computer.
    Klik in Windows 95, 98 en Me met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer op het bureaublad.
  2. Klik op Eigenschappen in de lijst die wordt weergegeven.
  3. Klik in Windows XP op het tabblad Hardware en vervolgens op de knop Apparaatbeheer.
    Klik in Windows 95, 98 en Me op het tabblad Apparaatbeheer.
  4. Klik op het plusteken (+) naast Besturing voor geluid, video en spelletjes.
      let op:
    Veel HP Pavilions zijn uitgerust met een geluids-/modemkaartcombinatie. Dit vindt u terug in de beschrijving van het geluidsapparaat. Als de geluidskaart een gecombineerde kaart is, dan moeten de modem en bijbehorende stuurprogramma's ook worden verwijderd, anders werkt de modem misschien niet.
  5. Klik op de naam van een geluidsapparaat dat overeenkomt met het merk van de gebruikte geluidskaart.
  6. Klik in Windows XP op Verwijderen (de kleine afbeelding van een computer met een X ).
    Klik in Windows 95, 98 en Me op Verwijderen.
    Klik op OK wanneer een waarschuwingsvenster verschijnt.
  7. Verwijder alle overige geluidsapparaten die gerelateerd zijn aan het merk van de geluidskaart (niet Legacy) totdat deze zijn verwijderd. Als het gaat om een gecombineerde geluids-/modemkaart, moet u ook de apparaten die gerelateerd zijn aan het merk verwijderen die bij het onderdeel Modem worden weergegeven.
  8. Sluit alle programma's en zet de computer uit.

Stap 2: Het ingebouwde geluid uitschakelen

Sla deze stap over als de computer niet met ingebouwd geluid is uitgerust. Als de computer wel met ingebouwd is uitgerust, doe dan het volgende om het uit te schakelen:
  1. Zet de computer aan en druk herhaaldelijk op F1 wanneer het eerste logoscherm verschijnt. Het programma Setup wordt nu weergegeven op het scherm.
  2. In het Setup-scherm drukt u op de Pijltoets links en Pijltoets rechts om Advanced te selecteren.
  3. Druk op de Pijltoets omlaag totdat Onboard Audio, Onboard Audio Options of I/O Device Configuration wordt gemarkeerd, druk vervolgens op ENTER.
  4. Als er een ander venster verschijnt, druk dan op de Pijltoets omlaag totdat Onboard Audio codecs of Audio Codec wordt gemarkeerd. Druk vervolgens op ENTER.
  5. Druk op Pijltoets omlaag totdat Disabled is gemarkeerd, druk vervolgens op ENTER.
  6. Druk op de F10 -toets en vervolgens de Y-toets om de instellingen op te slaan en af te sluiten.
  7. Schakel de computer uit en ga verder naar Stap 3.

Stap 3: De behuizing openen

Voer de volgende stappen uit om de behuizing te openen:
  waarschuwing:
The edges of metal panels can cut skin. Be careful not to slide skin along any interior metal edge of the computer.
  let op:
This product contains components that can be damaged by electrostatic discharge (ESD). To reduce the chance of ESD damage, work over a non-carpeted floor, use a static dissipative work surface (such as a conductive foam pad), and wear an ESD wrist strap connected to a grounded surface.
  1. Koppel alle kabels los, met uitzondering van het netsnoer. Schrijf de locatie van de kabels op als u nog niet weet waar die moet worden aangesloten.
  2. Koppel het netsnoer los en de druk, met het netsnoer ontkoppeld, op de Aan/uit-knop op de voorkant van de computer.
  3. Verwijder de schroeven aan de achterkant van de computer.
  4. Schuif het zijpaneel van de achterkant van de computer af.

Stap 4: De geluidskaarten verwijderen

Gebruik deze sectie om de geluidskaarten te verwijderen. Als de computer het ingebouwde geluid gebruikt, dan hoeft u het niet te verwijderen, maar kunt u verder gaan naar Stap 5.
  1. Zoek de geluidskaart in de computerbehuizing. Gebruik de luidsprekerverbindingen aan de achterkant als referentiepunt.
  2. Koppel de kabels los die zijn aangesloten aan de achterkant en de zijkanten van de geluidskaart. Noteer zorgvuldig waar de kabels zijn geïnstalleerd.
  3. Verwijder de schroef waarmee de geluidskaart op het chassis is vastgemaakt. Als de schroef wordt bedekt door een metalen plaat, verwijdert u eerst deze plaat.
  4. Pak de geluidskaart bij de randen vast en schuif deze uit de sleuf.
  5. Hebt u een geluids-/modemkaart, koppel dan alle kabels los van de modem en verwijder de kaart op dezelfde wijze als de geluidskaart.

Stap 5: De geluidskaart installeren

1. Plaats de nieuwe geluidskaart in een geopende, geschikte sleuf. Hebt u een geluids-/modemkaart, plaats dan ook een nieuwe modemkaart in een geopende sleuf.
  2. Bevestig de kaart(en) met één borgschroef. Plaats de metalen plaat terug als deze is gebruikt.
  3. Sluit alle kabels opnieuw aan op de oorspronkelijke posities.

Stap 6: De bovenklep terugzetten

1. Plaats een zijpaneel terug door de tanden van het zijpaneel in de gleuven van de computerbehuizing te steken.
  2. Plaats het zijpaneel en schuif het naar voren.
  3. Draai de schroeven vast om het zijpaneel te bevestigen.

Stap 7: De software en stuurprogramma's voor de nieuwe kaart(en) installeren

1. Sluit alle kabels aan en zet de computer aan.
  2. Gebruik de installatie-instructies voor de software die bij de nieuwe geluidskaart werd geleverd om de software te installeren. Doorgaans wordt een cd geplaatst nadat Windows de nieuwe hardware heeft gevonden en een bericht weergeeft.
    Als de nieuwe geluidskaart ter vervanging voor een originele kaart is die bij de computer werd geleverd, moet Windows de software automatisch vinden en installeren. Indien nodig, kunt u ook de geluidssoftware installeren met de HP Application Recovery software die bij de HP of Compaq computer wordt geleverd.
    opmerking:
    Originele en bijgewerkte stuurprogramma's kunt u ook op de HP website vinden. Ga naar Drivers en software downloaden en voer modelnummer om software- en stuurprogrammadownloads.
  3. Als een venster verschijnt waarin hulp voor het vinden van bepaalde bestanden wordt gevraagd, plaatst u de diskette met het stuurprogramma van de geluidsfabrikant in een diskettestation. Als dit niet helpt, bladert u naar de volgende padnamen, één voor één, totdat u het bestand hebt gevonden:
    • C:\Windows\inf
    • C:\Windows\options\cabs
    • C:\Windows\system
    • C:\Windows\system32
      opmerking:
      Als de bestanden niet bij deze padnamen worden weergegeven, opent u C:\ vanaf Deze computer. Klik op Extra, Mapopties en klik vervolgens op het tabblad Weergave. Schakel het selectievakjes Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen en selecteer Verborgen bestanden en mappen weergeven. Klik op OK.
  4. Start de computer opnieuw op en controleer of u geluiden kunt afspelen.