HP computers - Problemen met het draadloze toetsenbord en de draadloze muis oplossen

Dit document is van toepassing op HP Desktop en All-in-One computers met een draadloos toetsenbord en draadloze muis.
Gebruik de stappen in dit document voor het oplossen van verscheidene problemen met draadloze toetsenborden en muizen.
  opmerking:
Dit document biedt oplossingen voor veelvoorkomende problemen die optreden met draadloze toetsenborden en aanwijsapparaten (meervoud voor muizen). Als u de symptomen in dit document niet ziet of als uw toetsenbord en muis niet draadloos zijn, gebruikt u een van de volgende ondersteuningsdocumenten:
Wat u moet weten voordat u aan de slag gaat
Raadpleeg de volgende voorbeelden om vertrouwd te raken met de draadloze producten die in dit document worden besproken.
Afbeelding : Enkele voorbeelden van draadloze muizen en toetsenborden
Enkele voorbeelden van draadloze muizen en toetsenborden
Voorbeelden van USB-ontvangers of -dongles
Met vergrendelingsknop
Zonder vergrendelingsknop
USB-dongle met vergrendelingsknop
USB-dongles zonder vergrendelingsknop
Voorbeelden van draadloze toetsenborden
Met vergrendelingsknop
Zonder vergrendelingsknop - k niet opnieuw worden gesynchroniseerd
Met vergrendelingsknop
Zonder vergrendelingsknop
Voorbeelden van draadloze muisapparaten
Met vergrendelingsknop
Zonder vergrendelingsknop - k niet opnieuw worden gesynchroniseerd
Muisapparaten met vergrendelingsknop
Muis zonder vergrendelingsknop
U draadloze toetsenbord en muis instellen
Volg deze instructies voor het instellen van uw draadloze toetsenbord en muis voordat u probeert de procedures voor probleemoplossing probeert.
  1. Sluit de USB-ontvanger aan op de USB-poort op de computer.
    Als uw computer werd geleverd met de USB-dongle opnieuw geplaatst, slaat u deze stap over.
    Afbeelding : USB-ontvanger en -poort
    De ontvanger aansluiten
      opmerking:
    Als u de computer voor de eerste keer instelt, zoekt u in de verpakking naar de draadloze USB-ontvanger. Sommige HP All-in-One en desktop computerproducten hebben de draadloze USB-ontvanger al geïnstalleerd en zullen er geen in de verpakking hebben, ook zal deze niet worden weergegeven in het verpakkingsmateriaal.
    Afbeelding : Voorbeelden van dongle-locaties in de verpakking
    Locaties in de verpakking waar u de dongle kunt vinden
  2. Schakel de computer uit.
  3. Zorg ervoor dat het plastic acculipje is verwijderd.
    Afbeelding : Acculipje
    Acculipje
  4. Zorg ervoor dat er batterijen zijn geïnstalleerd in de draadloze muis en in het toetsenbord.
  5. Zorg ervoor dat de draadloze muis schakelaar is ingesteld op de Aan-positie.
    De schakelaar bevindt zich aan de onderkant van de draadloze muis en de toetsenbordapparaten.
    Bepaalde toetsenbordmodellen hebben wellicht een aan/uit-schakelaar. Stel deze in op de AAN-positie.
  6. Zorg ervoor dat de batterijen van het toetsenbord en de muis voeding hebben.
    • Op de meeste draadloze toetsenbordmodellen van HP knippert de LED-indicator wanneer de batterij bijna leeg is.
    • Sommige toetsenbord modellen hebben een geïntegreerde lithium-ionbatterij. Als het LED-lampje knippert, sluit u het toetsenbord aan met een micro-USB-kabel op een USB-oplaadapparaat.
      Afbeelding : Toetsenbordmodel AH0G aangesloten op een oplaadapparaat
      Toetsenbord aangesloten op een USB-oplaadapparaat
    1. LED-batterij-indicator
    2. Micro-USB-kabel op het oplaadapparaat
  7. Schakel de computer in.
Draadloze muis of toetsenbord werken niet
Als uw draadloze muis of toetsenbord niet werkt, voert u de stappen in de aangegeven volgorde uit, en controleert u de muis en het toetsenbord na elke stap tot de muis en het toetsenbord werkt:
  1. Plaats de draadloze USB-ontvanger in een open USB-poort op de computer.
  2. Als de onderkant van de muis een aan/uit-schakelaar heeft, controleert u of de schakelaar in de Aan-positie staat, controleert of de LED op de muis brandt nadat de schakelaar op de AAN-positie is ingesteld en controleer of de toets Caps Lock verlicht is. Voor sommige toetsenbordmodellen met een aan/uit-schakelaar moet u controleren of deze ook is ingesteld op de Aan-positie.
  3. Vervang de batterijen door een nieuwe set alkalinebatterijen en zorg ervoor dat ze goed worden geplaatst. Als de muis of het toetsenbord niet werkt, vervang de batterijen dan, zelfs als de software van de muis/het toetsenbord aangeeft dat de batterijen nog voldoende geladen zijn.
    Verwijder het klepje van de batterijen om toegang te krijgen tot de batterijen. Het accuafdekplaatje bevindt zich aan de buitenkant van het toetsenbord. Zoek bij het vervangen van de batterijen het symbool voor positief (een plusteken +) dat vlakbij het batterijvak of het klepje is gedrukt. Zorg ervoor dat het positieve uiteinde van de batterij in de richting van de positieve kant van het vak wordt geplaatst.
      opmerking:
    Sommige toetsenbordmodellen worden geleverd met een ingebouwde oplaadbare accu.
    Afbeelding : Voorbeeld van batterijplaatsing - die van u kan variëren
    Voorbeeld van batterijplaatsing - die van u kan variëren
  4. Plaats de muis of het toetsenbord dichter bij de Draadloze ontvanger. De ontvanger is de hardware die de draadloze signalen van het toetsenbord en de muis ontvangt en de gegevens aan de computer doorgeeft. Zorg ervoor dat het toetsenbord en de muis zich binnen 30 cm van de ontvanger bevinden.
  5. Koppel andere apparaten los, inclusief:
    • Printers
    • USB-flashstation
    • Externe opslagapparaten, USB-vaste schijven
    • Smartphone
    • Luidsprekers
    • Scanners
    • Andere USB-apparaten, behalve de zendontvanger
  6. De meeste draadloze toetsenborden en muisapparaten van HP werken op 2,4 GHz. Sommige 2,4 GHz elektrische apparaten kunnen storingen veroorzaken. Indien dit het geval is, verplaatst u deze apparaten. Hieronder volgen de voorbeelden van 2,4 GHz elektrische apparaten:
    • Magnetrons
    • Draadloze telefoonbasisstations
    • Bluetooth-apparaten (microfoon, headset en luidsprekers enz.)
    • Autoalarm
    • Wi-Fi netwerkrouter
    • ZigBee/IEEE 802.15.4 draadloze gegevensnetwerken
      opmerking:
    Het wordt aanbevolen dat de USB-zendontvanger uit de buurt van de USB 3.0 flash-drive en de USB 3.0 externe vaste schijf wordt geplaatst. USB 3.0 radiofrequentie verstoort 2,4 GHz-apparaten.
  7. Start de computer opnieuw op. Hiermee kan het probleem worden opgelost, in ieder geval tijdelijk, zodat andere stappen voor probleemoplossing kunnen worden uitgevoerd.
  8. Als het draadloze toetsenbord en de muis vergrendelingsknoppen hebben, synchroniseert u de draadloze toetsenbord- en muisverbindingen.
  9. Als de problemen aanhouden nadat de draadloze ontvanger opnieuw is geplaatst, probeert u een andere USB-poort. Als de draadloze ontvanger is aangesloten op de achterzijde van uw desktopcomputer, probeert u een USB-poort aan de voorkant van de computer als die er is.
      opmerking:
    De meeste USB-ontvangers van HP gebruiken 2,4 GHz radiofrequentie. Het wordt aanbevolen dat de USB-ontvanger uit de buurt van de USB 3.0 flash-drive en de USB 3.0 externe vaste schijf wordt geplaatst. USB 3.0 radiofrequentie verstoort 2,4 GHz-apparaten.
  10. Als u problemen blijft houden, sluit het toetsenbord, de muis en de ontvanger dan op een andere computer aan. Als het toetsenbord of de muis nog steeds niet correct werken op die computer, is een van de onderdelen van de hardwareset (muis, toetsenbord en ontvanger) mogelijk defect of wordt er geen signaal uitgezonden dat overeenkomt met de andere apparaten. De apparaten moeten mogelijk worden vervangen.
      opmerking:
    Sommige apparaten werken alleen samen als ze als set worden gebruikt, het kan nodig zijn om zowel de muis als het toetsenbord te vervangen als slecht één apparaat defect is.
    Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met de volgende secties voor het oplossen van problemen.
De muis traceert niet goed (hapert)
Als de muisaanwijzer niet goed traceert (de muis hapert als deze wordt verplaatst), kunt u het volgende proberen:
  • Verander het oppervlak onder de muis. Plaats de muis op een lichtkleurige muismat of een blanco papiervel en controleer dan of die goed werkt. Gebruik de draadloze muis op een ondoorzichtig oppervlak (waar u niet doorheen kunt kijken). De draadloze muis werkt mogelijk niet goed op glazen, bekraste, doorschijnende (licht is er doorheen te zien), weerspiegelende of doorzichtige oppervlakken.
  • Vervang de batterijen. Verwijder het toegangsklepje van de batterijen en vervang de batterijen.
  • Reinig de kleine plastic lens. Reinig de lens aan de onderkant van de muis met een vochtige doek of een wattenstaafje.
  • Plaats de muis dichter bij de ontvanger. Zorg ervoor dat de muis zich binnen 30 cm van de ontvanger bevindt.
  • Verwijder eventuele andere voorwerpen. Verplaats alle overige objecten die zich tussen het toetsenbord, de muis en de ontvanger bevinden, met name de luidsprekers.
  • Verwijder eventuele grote metalen oppervlakken. Als u de muis of het toetsenbord in de buurt van grote metalen oppervlakken gebruikt, verplaatst u de ontvanger, muis en het toetsenbord naar een nieuwe locatie, uit de buurt van het metalen oppervlak.
  • Plaats de draadloze ontvanger opnieuw, of probeer een andere USB-poort. Het wordt aanbevolen dat de USB-ontvanger uit de buurt van het USB 3.0 flash-station en de USB 3.0 externe harde schijven wordt geplaatst.
Toetsen werken niet, tekens verschijnen seconden later. er verschijnen verkeerde tekens bij het typen of het numeriek toetsenblok werkt niet
Een toets zit vast in het toetsenbord
Als een toets vastzit in de ingedrukte positie, hoeft u het toetsenbord niet altijd te vervangen. Volg de volgende instructies bij een vastzittende toets:
  opmerking:
Deze instructies gelden niet voor geïntegreerde laptoptoetsenborden.
  1. Neem contact op met HP als het toetsenbord nog onder de garantie valt en de toets vastzit, om te bepalen of het toetsenbord kan worden vervangen voordat u een toets verwijdert. Als de toets vastzit omdat er vloeistof of een andere substantie in het toetsenbord terecht is gekomen, is schoonmaken waarschijnlijk de enige optie die u kunt proberen om het toetsenbord te redden.
      opmerking:
    Overweeg het hele toetsenbord te vervangen als het een dun, draadloos toetsenbord betreft omdat een individuele toets soms lastig te vervangen is.
  2. Schakel het toetsenbord uit en verwijder de batterij voordat u ermee aan de slag gaat, als u besluit om het zelf te reinigen.
  3. Plaats een mes (of een soortgelijk voorwerp) onder de toets en wrik deze los.
    Afbeelding : Voorbeeld van het verwijderen en reinigen van een vastzittende toets
    Een vastzittende toets verwijderen
  4. Gebruik een wattenstaafje met alcohol voor het reinigen van de onderzijde van de toets, en reinig de sleuf in het toetsenbord.
      opmerking:
    Plaats het klein metalen staafje dat ter ondersteuning in de langere toetsen, zoals de spatiebalk en de Enter-toets zit. Dit staafje moet in de toets en het toetsenbord worden geplaatst voordat u de toets terugplaatst in het toetsenbord.
  5. Plaats de toets terug door deze weer op zijn plek vast te klikken.
De levensduur van de batterij van het toetsenbord en de muis verlengen
Gebruik de volgende tips om de levensduur van de batterijen van uw toetsenbord en muis te verlengen:
  • Plaats het toetsenbord en de muis dichterbij de ontvanger wanneer deze niet wordt gebruikt.
  • Gebruik alkalinebatterijen wanneer u de batterijen vervangt. Oplaadbare of andere soorten batterijen werken mogelijk niet zo lang.
  • Gebruik de muis niet op een glazen oppervlak.
  • Gebruik de muis nietop een donker oppervlak. Gebruik de muis in plaats daarvan op een lichter gekleurd ondoorzichtig oppervlak.
  • Zorg ervoor dat de schakelaar van de muis of het toetsenbord is ingesteld op Uit als de muis een Aan/uit-schakelaar heeft en als de computer langere tijd niet wordt gebruikt (30 minuten of langer).
    Afbeelding : Voorbeelden van aan/uit-schakelaars
    Aan/uit-knop op draadloze muis en draadloos toetsenbord