• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP dvd-writer - USB-detectieproblemen bij de HP dvd-writer oplossen

Inleiding
Dit document bevat informatie over het oplossen van detectieproblemen met de HP dvd-writer. Sommige suggesties verwijzen specifiek naar Windows 98, Windows Me, en sommige zaken zijn van toepassing op Windows 98, Windows Me, Windows 2000 en Windows XP.
Het volgende bericht is een voorbeeld van wat er op het scherm verschijnt wanneer u de software van de HP dvd-writer wilt gebruiken:
Afbeelding : Er is geen geldig opnameapparaat gevonden.
De exacte formulering van dit bericht kan afwijken. Er kunnen ook andere berichten verschijnen, zoals Er is geen compatibele writer gevonden of Er is geen compatibele recorder gevonden.
Voordat u begint met probleemoplossing
Print dit document; mogelijk is het nodig de computer opnieuw op te starten om een aantal van de genoemde stappen uit te voeren.
Algemene suggesties voor probleemoplossing
Neem, indien nodig na het doorlopen van de algemene stappen voor probleemoplossing, contact op met de technische ondersteuningsmedewerkers voor hulp bij geavanceerde probleemoplossing. Klik hier voor informatie over het contact opnemen met uw plaatselijk ondersteuningslocatie.
Windows-versie controleren
Externe HP dvd-writers worden alleen ondersteund in Windows 98 Second Edition, Windows 2000 Professional, Windows Me en Windows XP. Windows 95 en Windows NT bieden geen ondersteuning voor USB-apparatuur.
Controleren of de hardware wordt gevonden in Apparaatbeheer
  • Windows 98 Windows Me
    1. Klik op Start, op Instellingen en op Configuratiescherm.
    2. Dubbelklik op het pictogram Systeem.
    3. Klik op het tabblad Apparaatbeheer.
    4. Dubbelklik op het pictogram CDROM.
    5. De HP dvd-writer moet vermeld staan.
  • Windows 2000
    1. Klik op Start, op Instellingen en op Configuratiescherm.
    2. Dubbelklik op het pictogram Systeem.
    3. Klik op het tabblad Hardware en klik vervolgens op Apparaatbeheer.
    4. Dubbelklik op het pictogram DVD/CDROM.
    5. De HP dvd-writer moet vermeld staan.
  • Windows XP
    1. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en selecteer Eigenschappen.
        opmerking:
      Als Deze computer niet op het bureaublad staat, gaat u naar Start en klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer.
    2. Klik op het tabblad Hardware en op de knop Apparaatbeheer.
    3. Dubbelklik op het pictogram DVD/CDROM.
    4. De HP dvd-writer moet vermeld staan.
De aansluitingen en hardware controleren
  • Als de drive op een hub is aangesloten, dient deze een eigen stoomvoorziening te hebben of actief te zijn.
  • Gebruik de kabel van de HP dvd-writer.
  • Ontkoppel de hub als u deze gebruikt en test de HP dvd-writer door hem rechtstreeks op de USB-poort van de computer aan te sluiten. Met deze stap test u de dvd-writer met een directe verbinding naar de USB-poort.
  opmerking:
Gebruik geen ander USB-apparaat, sluit geen USB-apparaat aan en schakel geen USB-apparaat in tijdens het maken van een cd. Hierdoor kan een buffer under-run fout ontstaan.
Sluit de stroomvoorziening van het USB-apparaat opnieuw aan
  • Koppel de voedingskabel los aan de achterkant van de HP dvd-writer en wacht 20-30 seconden.
  • Sluit de voedingskabel opnieuw aan.
  • Controleer of de drive in Apparaatbeheer wordt gedetecteerd.
Andere USB-apparaten verwijderen
  • Probeer alle andere USB-apparaten met hoge bandbreedte te verwijderen. Hiertoe behoren printers, scanners, digitale camera's en hubs.
  • Het toetsenbord en de muis hoeven niet te worden losgekoppeld.
Schakel Energiebeheer uit op de USB-hub (alleen Windows XP)
Een USB-apparaat werkt bij het opstarten van het systeem, maar valt uit nadat nadat het systeem een tijdje in werking is. Wanneer een USB-apparaat niet wordt gebruikt, schakelt Windows XP het standaard uit om energie te besparen. Mogelijkerwijs kan het USB-apparaat niet worden geactiveerd op het moment dat dit nodig is. Hierdoor lijkt het niet te zijn geïnstalleerd.
Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen:
  1. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en selecteer Eigenschappen.
      opmerking:
    Als Deze computer niet op het bureaublad staat, gaat u naar Start en klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer.
  2. Klik op het tabblad Hardware en op de knop Apparaatbeheer.
  3. Dubbelklik op USB-controllers om de lijst uit te klappen.
  4. Klik met de rechtermuisknop op USB-hoofdhub en klik vervolgens op Energiebeheer.
  5. Schakel het selectievakje De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen uit.
  6. Klik op OK en sluit Apparaatbeheer af.
De software van de HP dvd-writer opnieuw installeren
Als het systeem is geconfigureerd voor USB zoals hierboven wordt beschreven, verwijder dan de software en installeer deze opnieuw.
De installatie van de software ongedaan maken
Gebruik de functie Software om de software te verwijderen. Kies het desbetreffende besturingssysteem om de software te verwijderen.
  • Windows 98, Windows Me
    1. Klik op Start, op Instellingen en op Configuratiescherm.
    2. Dubbelklik op Software.
    3. Klik op de HP dvd-writer software en klik op Toevoegen/verwijderen.
    4. Schakel alle selectievakjes in en klik op Volgende.
    5. Klik op Ja om de software en alle bijbehorende onderdelen te verwijderen.
    6. Klik op Ja om alle gedeelde bestanden te verwijderen.
    7. Start het systeem opnieuw op.
  • Windows 2000
    1. Klik op Start, op Instellingen en op Configuratiescherm.
    2. Dubbelklik op Software.
    3. Klik op de HP dvd-writer software en klik op Wijzigen/verwijderen.
    4. Schakel alle selectievakjes in en klik op Volgende.
    5. Klik op Ja om de software en alle bijbehorende onderdelen te verwijderen.
    6. Klik op Ja om alle gedeelde bestanden te verwijderen.
    7. Start het systeem opnieuw op.
  • Windows XP
    1. Klik op Start en Configuratiescherm.
    2. Dubbelklik op Software.
    3. Klik op de HP dvd-writer software en klik op Wijzigen/verwijderen.
    4. Schakel alle selectievakjes in en klik op Volgende.
    5. Klik op Ja om de software en alle bijbehorende onderdelen te verwijderen.
    6. Klik op Ja om alle gedeelde bestanden te verwijderen.
    7. Start het systeem opnieuw op.
De software van de HP dvd-writer opnieuw installeren
Voordat u de software van de HP dvd-writer installeert, dient u alle andere programma's die in het geheugen zijn geladen te sluiten. Op deze manier bent u er zeker van dat de installatie niet wordt gehinderd. Neem deze stappen om alle programa's op de achtergrond te sluiten:
  • Windows 98, Windows Me
    1. Klik op Start, Uitvoeren en typ MSCONFIG en klik op OK.
    2. Klik op Selectief opstarten en schakel het selectievakje Opstartonderdelen in het geheugen laden uit.
    3. Klik op Toepassen en klik vervolgens op OK.
    4. Klik op Ja om het computersysteem opnieuw op te starten.
  • Windows 2000
    1. Druk op Ctrl+Alt+Delete op het toetsenbord om het venster Windows-beveiliging te openen.
    2. Klik op Taakbeheer.
    3. Op het tabblad Toepassingen selecteert u ieder item en klikt u op Taak beëindigen. Herhaal deze handeling voor ieder item in het venster.
  • Windows XP
    1. Druk op Ctrl+Alt+Delete op het toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
    2. Op het tabblad Toepassingen selecteert u ieder item en klikt u op Taak beëindigen. Herhaal deze handeling voor ieder item in het venster.
De HP dvd-writer installeren vanaf de cd
Neem de volgende stappen om de software te installeren met behulp van de HP installatie-cd-rom.
  • Windows 98, Windows Me, Windows 2000, Windows XP:
    1. Plaats de HP installatie-cd-rom in het cd-rom-station.
    2. Wanneer het installatiemenu verschijnt, klikt u op Start installatie.
    3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de software te installeren.
    4. Start de computer opnieuw wanneer u daarom wordt gevraagd.
    5. Probeer naar een lege schijf te schrijven om de writer te testen.
Suggesties voor geavanceerde probleemoplossing
Neem contact op met de technische ondersteuningsmedewerkers voor hulp bij geavanceerde probleemoplossing. Klik hier voor informatie over het contact opnemen met uw plaatselijk ondersteuningslocatie.
Controleren of USB correct is ingesteld (alleen Windows 98/Me)
Ga naar Apparaatbeheer en selecteer de USB-controller. Deze behoort twee subcategorieën te bevatten: USB Root Hub en een regel met een beschrijving van de seriële USB-chipset. De volgorde van deze twee regels is niet belangrijk. Controleer de hardwareversie van de USB-controller door op de USB-chipset te dubbelklikken. De Hardwareversie moet 001 of later zijn.
Fantoomapparaten verwijderen (alleen Windows 98/Me)
  1. Start de computer opnieuw op in Veilige modus.
    1. Klik op Start, Uitvoeren en typ MSCONFIG.
    2. Klik op Geavanceerd.
    3. Schakel het selectievakje Opstartmenu inschakelen in.
    4. Klik op OK, klik nogmaals op OK en klik op Ja om opnieuw te starten.
    5. Wanneer het Microsoft Windows opstartmenu verschijnt, gebruikt u de pijltoetsen om naar de Veilige modus te gaan en druk op Enter.
  2. Ga naar Apparaatbeheer.
    1. Klik op Start, op Instellingen en op Configuratiescherm.
    2. Dubbelklik op Systeem.
    3. Klik op Apparaatbeheer.
  3. Dubbelklik op CDROM, klik op HP dvd-writer en op Verwijderen en vervolgens op OK.
  4. Dubbelklik op de HP USB Port driver, klik op HP Mass Storage Class Adapter en klik op Verwijderen en OK.
  5. Dubbelklik op de USB-controllers, klik op een HP item en klik op Verwijderen en op OK. Ga zo door totdat alle items met HP in de naam zijn verwijderd.
  6. Klik op Start, Zoeken en Bestanden of mappen.
  7. Typ in het vak Naam de tekst usb.inf. In het vak Zoeken in stelt u de zoekactie in op C: en klikt u vervolgens op Nu zoeken.
  8. Wanneer het bestand is gevonden, klikt u er met de rechtermuisknop op en klikt u vervolgens op Installeren.
  9. Start de computer opnieuw op. Windows detecteert de USB-apparaten en installeert de noodzakelijke drivers of software.
  opmerking:
Zodra al deze stappen voor probleemoplossing met succes zijn uitgevoerd, dient u MSCONFIG terugzetten. Hiertoe moet u Selectief opstarten terugzetten op de oorspronkelijke instelling en het schakel het selectievakje bij Opstartmenu inschakelen uit in het venster Geavanceerd.
De USB-poort in de BIOS inschakelen
Schakel de USB-poort in door het instellingenscherm van de computer te openen. Zoek het gedeelte voor de USB-configuratie in het instellingenscherm. U kunt dit mogelijk vinden bij in het configuratiemenu voor I/O-poorten (Input/Output Ports) of voor randapparaten (Peripheral Setup). Raadpleeg de documentatie bij de computer of neem contact op met de fabrikant van de computer.
  opmerking:
Het is mogelijk dat een computer over de fysieke USB-poorten beschikt, maar deze niet door de BIOS worden ondersteund. Neem contact op met de fabrikant van de computer om het BIOS bij te werken.