• Informatie

• Feedback

HP en Compaq desktop pc's - Bestanden tussen twee computers overbrengen met een directe kabelverbinding (parallel of serieel)

Dit document legt uit hoe u twee computers op elkaar aansluit met een seriële kabel of een speciale parallelle overdrachtkabel. Een seriële nulmodem (rs-232), mannelijke-naar-mannelijke ECP parallelle overdrachtkabel of infrarood zijn de enige verbindingstypen de software voor de directe kabelverbinding gebruikt.
Afhankelijk van de versie van Windows op de computer gebruikt u een van de onderstaande gedeelten om verbinding te maken en bestanden tussen twee computers te delen.
opmerking:
Dit document behandelt niet het op elkaar aansluiten van twee computers met een netwerk-crossover-kabel; hierbij wordt de crossover-kabel op twee netwerkinterfacekaarten (NIC's) aangesloten en worden unieke IP-adressen op elke pc ingesteld en vervolgens worden beide computers in dezelfde werkgroep geplaatst.

Verbinding maken in Windows XP

Neem de volgende stappen voor beide computers om een directe kabelverbinding te installeren en bestanden over te brengen:
opmerking:
Voordat u deze stappen uitvoert, koppelt u de pc eerst los van het Internet. Schakel eventueel aanwezige firewallsoftware tijdelijk uit. U schakelt Norton Personal Firewall uit door met de rechtermuisknop op het kleine pictogram rechts op de taakbalk (naast de klok) te klikken. Selecteer de optie om de software uit te schakelen. Zorg ervoor dat u de firewall na het overbrengen van de bestanden weer inschakelt.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de map met de bestanden die u wilt kopiëren en selecteer Delen. Als de optie Delen niet zichtbaar is, gebruik dan de volgende stappen om Bestands- en printerdeling in te schakelen en probeer het opnieuw:
    1. Klik op Start en daarna op Configuratiescherm.
    2. Dubbelklik op Netwerken en internetverbindingen en vervolgens op Netwerkverbindingen.
    3. Klik met de rechtermuisknop op LAN-verbinding en klik op Eigenschappen.
    4. Klik op de knop Installeren, selecteer Diensten en klik op de knop Toevoegen.
    5. Selecteer Bestands- en printerdeling en klik op OK.
    6. Klik op OK nadat Bestands- en printerdeling is geïnstalleerd en start de computer opnieuw.
  2. Klik op Start, Configuratiescherm en dubbelklik vervolgens op Netwerkverbindingen.
  3. Selecteer Een nieuwe verbinding maken en klik op Volgende.
  4. Klik op Een geavanceerde verbinding instellen en klik op Volgende.
  5. Klik op Rechtstreeks verbinding met een andere computer maken en klik op Volgende.
  6. Selecteer een van de volgende opties:
    Host: De computer waarop de bestanden staan die u wilt kopiëren.
    Gast: De computer die de bestanden gaat kopiëren.
  7. Klik op het verbindingsapparaat dat u voor deze verbinding wilt gebruiken (een parallelle poort, een seriële poort of infrarood) en klik op Volgende.
  8. Voor de hostcomputer selecteert u de accountnamen die u toegang wilt verschaffen. Klik op de knop Toevoegen om de accountnamen van de andere computer aan de lijst toe te voegen. Klik op OK als u gereed bent.
    Voor de gastcomputer typt u de naam van de hostcomputer en klikt u op OK. Zoek de naam van de hostcomputer door naar de hostcomputer te gaan en op Start te klikken; klik met de rechtermuisknop op Deze computer, selecteer Eigenschappen en klik op de tab Computernaam.
  9. Klik op Voltooien en start de computer opnieuw op.
  10. Stel als volgt een werkgroep op beide computers in:
    1. Klik op Start en klik met de rechtermuisknop op Deze computer.
    2. Klik op Eigenschappen en vervolgens op de tab Computernaam.
    3. Klik op de knop Wijzijgen en typ een naam die u gemakkelijk kunt onthouden in het vak Werkgroep. Typ precies dezelfde werkgroepnaam voor beide computers.
    4. Als beide computers dezelfde Computernaam hebben, typ dan een andere computernaam voor een van beide.
    5. Klik op OK en start de computer opnieuw op.
    Beide computers verschijnen nu in Zoeken naar computers in werkgroepen bij het uitvoeren van Netwerktaken. U kunt beide computers gebruiken om bestanden te delen. Klik met de rechtermuisknop op mappen die u wilt delen en selecteer Delen om ervoor te zorgen dat de mappen in het netwerkvenster van de andere computer wordt weergegeven.

Verbinding maken in Windows 98 en Me

Neem de volgende stappen voor beide computers om een directe kabelverbinding te installeren en bestanden over te brengen:
  1. Klik met de rechtermuisknop op de map met de bestanden die u wilt kopiëren en selecteer Delen. Als de optie Delen niet zichtbaar is, gebruik dan de volgende stappen om Bestands- en printerdeling in te schakelen en probeer het opnieuw:
    1. Klik met de rechtermuisknop op Mijn netwerklocaties op het bureaublad van Windows en selecteer Eigenschappen
    2. Klik op de knop Toevoegen, selecteer Diensten en klik op de knop Toevoegen.
    3. Selecteer Bestands- en printerdeling voor Microsoft Networks en klik op OK.
    4. Klik op OK nadat Bestands- en printerdeling is geïnstalleerd en start de computer opnieuw.
    5. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Mijn netwerklocaties en kies Eigenschappen
    6. Klik op de knop Bestands- en printerdeling, selecteer Ik wil anderen toegang tot mijn bestanden kunnen geven, klik op OK en nogmaals op OK.
  2. Klik op Start, Instellingen en op Configuratiescherm.
  3. Dubbelklik op Software.
  4. Klik op de tab Windows Setup, selecteer Communicatie en klik op de knop Details.
  5. Selecteer Directe kabelverbinding, klik op OK en klik nogmaals op OK.
  6. Klik op Start en selecteer Programma's, Bureau-accessoires, Communicatie en klik op Directe kabelverbinding.
  7. Selecteer een van de volgende opties:
    Host: De computer waarop de bestanden staan die u wilt kopiëren.
    Gast: De computer die de bestanden gaat kopiëren.
  8. Klik op het verbindingsapparaat dat u voor deze verbinding wilt gebruiken (een parallelle poort, een seriële poort of infrarood) en klik op Volgende.
  9. Klik op Voltooien en start de computer opnieuw op.
  10. Stel als volgt een werkgroep op beide computers in:
    1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Mijn netwerklocaties en kies Eigenschappen
    2. Klik op de tab Identificatie.
    3. Typ een eenvoudig te onthouden naam in het vak Werkgroep. Typ precies dezelfde werkgroepnaam voor beide computers.
    4. Als beide computers dezelfde computernaam hebben, typ dan een andere computernaam voor een van beide.
    5. Klik op OK en start de computer opnieuw op.
  11. Dubbelklik op het bureaublad op Mijn netwerklocaties en dubbelklik op Volledig netwerk om de bestanden te bekijken en te kopiëren.