• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP desktop-pc's - Een BIOS-update uitvoeren

Dit document bevat de stappen voor het zoeken, downloaden en installeren van updates voor het BIOS (Basic Input Output System) voor uw HP of Compaq computer.
Door een BIOS-update uit te voeren (ook bekend als het BIOS 'flashen') wordt de BIOS-firmware vervangen. Met een juiste BIOS-update kunnen aspecten van de computerprestaties worden verholpen of verbeterd, of kan nieuw geïnstalleerde hardware worden ondersteund. Als er echter een verkeerde update wordt geïnstalleerd of als de updateprocedure wordt onderbroken, kan het moederbord permanent worden beschadigd, waardoor de computer niet meer opstart. Het is raadzaam om alleen een BIOS-update uit te voeren als een of meer van de volgende punten van toepassing zijn:
  • De update verhelpt een probleem met uw computer.
  • De update verbetert de prestaties van uw computer op de gewenste manier.
  • U bent van plan het besturingssysteem, de processor of andere functies te vervangen en de huidige BIOS-versie biedt geen ondersteuning voor de nieuwe configuratie.
  • Een HP Support Agent of een HP ondersteuningsdocument raadt aan om een specifiek bijgewerkt BIOS te downloaden en installeren.
  let op:
Installeer alleen BIOS-updates van HP. Installeer geen BIOS-updates van de website van de fabrikant van het moederbord. Als u dit doet, accepteert de computer mogelijk geen HP systeemherstel meer.
Voor zakelijke computers kunnen de BIOS-instellingen worden beheerd op IT-niveau en zijn ze mogelijk niet beschikbaar om te configureren. Neem contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf of met uw lokale IT-dienst om dit te controleren.
Voer onderstaande stappen uit om het BIOS van uw computer bij te werken:
Voordat u begint
U hebt de volgende hulpmiddelen en gegevens nodig om de stappen in dit document uit te voeren:
  opmerking:
Wanneer u een BIOS-update voor uw HP desktopcomputer uitvoert, is het belangrijk om de juiste SSID van de ROM-serie vast te stellen voor het moederbord in uw pc.
  • Modelnummer (bevindt zich op het naamplaatje en/of op een sticker die op de computer is geplakt).
  • Een internetverbinding.
    Als uw computer geen internetverbinding heeft, gebruikt u een andere computer met een internetverbinding om de update te downloaden en op te slaan op verwijderbare media (bijvoorbeeld een cd of een USB-station).
  • Een afdruk van dit document.
  • Pen en papier.
Stap 1: De momenteel geïnstalleerde BIOS-versie en de juiste SSID voor de ROM-serie voor uw computer bepalen
Volg de onderstaande stappen om de huidige BIOS-versie te vinden:
  1. Gebruik een van de volgende methoden, afhankelijk van uw Windows-versie:
    • Windows 10 en Windows 8: Zoek in Windows naar msinfo32. Klik op msinfo32 in de lijst met resultaten.
    • Windows 7 en Vista: Klik op Start en typ msinfo32 in het zoekveld. Selecteer vervolgens msinfo32.exe in de lijst met resultaten.
    • Windows XP: Klik op Start, selecteer Uitvoeren, typ msinfo32.exe in het veld Openen en klik vervolgens op OK.
  2. Zoek in het venster Systeeminformatie onder de categorie Systeemoverzicht de vermelding BIOS-versie/datum. Dit is uw huidige BIOS-versie.
    Afbeelding : BIOS-versie/datum
    Vermelding van BIOS-versie/datum
  3. Noteer de BIOS-versie en -datum.
  4. Er kunnen verschillende BIOS-versies beschikbaar zijn op de website van HP. Om ervoor te zorgen dat u de juiste versie downloadt, dient u de SSID van de ROM-serie te identificeren.
    Gebruik een van de volgende methoden om de SSID van de ROM-serie van uw computer te identificeren:
Stap 2: BIOS-updates zoeken
Om het juiste BIOS voor uw computer te vinden en downloaden, zoekt u het specifieke productnummer van uw computer. Volg daarna de onderstaande stappen.
  1. Ga naar de pagina HP klantenondersteuning.
  2. Typ het productnummer of de volledige productnaam van uw computer in het veld Mijn product zoeken en klik vervolgens op Zoeken.
    Afbeelding : Een productnaam/nummer typen
    Een productnaam/nummer invoeren
  3. Als u een lijst met koppelingen naar productondersteuningssites ziet, klikt u op de koppeling die bij het modelnummer van uw computer hoort.
    Afbeelding : Op het modelnummer klikken
    Op het modelnummer klikken
  4. Klik op Zoeken onder Optie 2: Ga direct naar de resultaten van Software en drivers.
    Afbeelding : Op Zoeken klikken
    Op Zoeken klikken
  5. Open op de pagina Drivers voor uw computer het vervolgkeuzemenu, selecteer het originele besturingssysteem dat bij uw computer is geleverd en klik vervolgens op Volgende.
    Afbeelding : Uw originele besturingssysteem selecteren
    Uw besturingssysteem selecteren
  6. Als een BIOS-categorie wordt vermeld, klikt u op het plusteken (+) om de categorie uit te vouwen.
    Afbeelding : BIOS-opties uitvouwen
    BIOS-opties uitvouwen
    • Als een BIOS-categorie niet op de webpagina wordt vermeld, is de originele BIOS-versie die al op de computer staat, mogelijk de meest recente versie die beschikbaar is.
    • Als er meerdere BIOS-updates beschikbaar zijn voor verschillende SSID's van ROM-series, selecteer dan de juiste update met behulp van de SSID die u in stap 1 hebt genoteerd.
      Afbeelding : Voorbeeld van verschillende beschikbare BIOS-updates
      Voorbeeld van verschillende beschikbare BIOS-updates
    • Als de versie en datum van het vermelde BIOS hetzelfde of ouder is dan de huidige BIOS-versie op de computer, kunt u stoppen met deze procedure. Dit betekent dat er op dit moment geen nieuwe BIOS-update op uw computer hoeft te worden geïnstalleerd.
  7. Klik op de koppeling Downloaden voor het BIOS-updatebestand voor uw computer en ga naar de pagina HP software- en driverdownloads.
      let op:
    Lees het gedeelte Details om te controleren of de BIOS-update nieuwer is dan de geïnstalleerde BIOS en dat de update op uw computer van toepassing is. Het installeren van een BIOS dat niet voor uw computer is bedoeld, kan ertoe leiden dat de computer niet meer werkt.
    Ga naar het volgende gedeelte om de BIOS-update te downloaden en te installeren.
Stap 3: De BIOS-update downloaden en installeren
Om de BIOS-update voor uw computer te downloaden en te installeren, leest en volgt u zorgvuldig de instructies op de downloadpagina. Voer vervolgens de volgende stappen uit:
  1. Voordat u de BIOS-update installeert, sluit u alle geopende programma's en schakelt u de antivirussoftware tijdelijk uit. Vergeet niet de antivirussoftware weer in te schakelen nadat de installatie is voltooid.
  2. Selecteer de HP download- en installatiehulp en klik vervolgens op Volgende.
  3. Kies wanneer u daarom wordt gevraagd voor Uitvoeren of Opslaan, afhankelijk van hoe u de update wilt installeren.
    • Uitvoeren: Kies Uitvoeren om de BIOS-update vanaf dit scherm te downloaden en te installeren.
    • Opslaan: Kies Opslaan om de BIOS-update later te installeren, of wanneer u de update downloadt om op een andere computer te installeren. Hiermee downloadt u het bestand en slaat u het op uw computer of op een verwisselbaar opslagapparaat op.
  4. Als u ervoor kiest om het BIOS-updatebestand op te slaan, bladert u naar de opslaglocatie en klikt u twee keer op het bestand om de installatie te starten. Als u ervoor kiest om de update uit te voeren, gaat u verder naar de volgende stap.
  5. Ga akkoord met de voorwaarden en volg de instructies op het scherm om de BIOS-update te installeren.
    Onderbreek het updateproces niet.
  6. Laat de installatie alle acties voltooien. Start de computer vervolgens opnieuw op wanneer u daarom wordt gevraagd.
    De nieuwste versie van het BIOS is nu op de computer geïnstalleerd.
  opmerking:
Als een 251- of CMOS-controlesomfout optreedt nadat u de BIOS-update hebt geïnstalleerd, volgt u de stappen in het HP ondersteuningsdocument Fout: CMOS-controlesomfout om de fout te verhelpen.