HP notebookcomputers - InterVideo WinDVD speelt geen dvd's af

Beschrijving
Als u een dvd probeert af te spelen op een notebook met InterVideo WinDVD treden er een of meer van de volgende problemen op.
  • Het pictogram op het bureaublad ontbreekt. Verder is er mogelijk geen enkele indicatie dat de toepassing op de computer aanwezig is.
  • In sommige omstandigheden mislukt de installatie van WinDVD tijdens het aanvankelijke installatieproces. Het station kan geen dvd's afspelen. Dit is een onjuiste indicatie dat de software niet met de eenheid werd meegeleverd zoals in de documentatie staat.
  • Wanneer voor het eerst een dvd wordt geplaatst, geeft Windows XP (via automatisch afspelen) een bericht weer dat een dvd-schijf is geplaatst en wordt er een lijst met mogelijke acties weergegeven. De eerste optie is de dvd afspelen met Windows Media Player. De tweede of derde optie (afhankelijk van het merk) is de dvd afspelen met het installatieprogramma Install Shield. Deze optie heeft betrekking op het installatieprogramma van de toepassing InterVideo WinDVD.
    De algemene beschrijving van de toepassing maakt niet duidelijk dat WinDVD beschikbaar is voor het afspelen van de dvd.
  • Ervoor kiezen WinDVD te installeren vanuit de functie Automatisch afspelen van Windows XP leidt gewoonlijk wel tot een geslaagde installatie van InterVideo WinDVD. Er kan echter een onjuist bericht verschijnen dat aangeeft dat de software een versie is die u 30 dagen kunt uitproberen. Dit kan voorkomen als de vooraf geïnstalleerde afbeelding de volledige installatie van WinDVD niet voltooid.
  • In enkele gevallen wordt de volgende fout weergegeven als u op het pictogram van WinDVD op het bureaublad klikt. IVIVID-1 JPEG: Can't start splash.exe (Kan splash.exe niet starten). Na het sluiten van het venster met de foutmelding, verschijnt een leeg venster zonder beschikbare opties.
Oplossing
Gebruik een of meer van de volgende methoden om problemen bij het afspelen met de vooraf geïnstalleerde InterVideo WinDVD-software op te lossen.
Methode 1: Installeer InterVideo WinDVD-software
Voer de volgende activiteiten uit om de vooraf geïnstalleerde InterVideo WinDVD-software te installeren met de softwareinstallatie-optie in het hoofdmenu. Als u andere installatiemethoden gebruikt, wordt de software mogelijk niet juist geconfigureerd.
Voor optimale afspeelprestaties van de dvd beveelt HP aan om het menu-onderdeel Software-installatie te gebruiken voor het installeren en configureren van de software voor het afspelen van dvd's.
  1. Klik op Start, Alle programma's en klik op Software-installatie.
  2. Klik op het welkomstscherm op de knop Volgende om verder te gaan.
  3. Het venster Select Components (Onderdelen selecteren) verschijnt met een lijst van de programma's die kunnen worden geïnstalleerd en een selectievakje naast elk programma.
  4. Selecteer het vakje naast InterVideo WinDVD Player. Bekijk de rest van de lijst om te controleren dat verder geen vakjes zijn geselecteerd. Als u een vakje ziet dat is geselecteerd, verwijdert u het vinkje.
  5. Klik op Volgende. De installatie van het programma begint en een voortgangsbalk wordt weergegeven.
  6. Zodra de installatie van het programma is voltooid, verschijnt het venster Setup Complete (Installatie voltooid). Controleer dat de optie Ja, ik wil mijn computer nu opnieuw starten is geselecteerd en klik op de knop Voltooien.
  7. De computer wordt automatisch opnieuw gestart. Wanneer het installatieproces is voltooid, gaat u verder met Methode 2: Specificeer de bestandskoppeling.
Methode 2: Specificeer de bestandskoppeling
De eerste keer dat een dvd-film in het station wordt geplaatst, verschijnt er een venster met de vraag Wat wilt u dat Windows doet? en een lijst met mogelijke acties.
  1. Selecteer Dvd-film afspelen met InterVideo WinDVD.
  2. Controleer dat het selectievakje De geselecteerde actie altijd uitvoeren is geselecteerd en klik op OK.
Nadat WinDVD eenmaal goed is geïnstalleerd via Software-installatie en de bestandskoppeling tussen dvd-media en WinDVD tot stand is gebracht, is de software voor dvd-weergave geconfigureerd voor optimale prestaties voor dvd-weergave. Als u een dvd in het station plaatst, wordt er een prompt weergegeven voor het afspelen van de dvd-film met WinDVD.