• Informatie

HP Officejet 5500-serie - De Inkjet-inktpatronen vervangen

Het inktniveau controleren

Een bericht wordt weergegeven op het display van het bedieningspaneel als het inktniveau voor de inktpatroon laag is. U kunt het inktniveau ook controleren via de HP Director op de computer.

Het inktniveau controleren op een Windows-computer

1. Klik in het vak HP Directorop Instellingen, Afdrukinstellingenen vervolgens op Printerwerkset.
  2. Klik op de tab Estimated Ink Levels (Geschatte inktniveaus).
    Het geschatte inktniveau wordt weergegeven voor de inktpatronen.

Het inktniveau controleren op een Macintosh-computer

1. Klik in het vak HP Directorop Instellingen en Printeronderhoud.
  2. Als het dialoogvenster Selecteer printer wordt geopend, selecteert u de HP Officejet en klikt u vervolgens op Hulpprogramma's.
  3. Selecteer in de lijst de optie Inktniveau.
    Het geschatte inktniveau wordt weergegeven voor de inktpatronen.

De inktpatronen vervangen

1. Zet de HP Officejet aan en open de toegangsklep voor de inktpatroonhouder.
    De inktpatroonhouder verplaatst zich nu naar de opening.
    Afbeelding : De toegangsklep voor de inktpatroonhouder openen
  2. Nadat de wagen tot stilstand is gekomen, duwt u boven op de inktpatroon om deze te ontgrendelen en trekt u de patroon naar u toe uit de houder.
    Afbeelding : De inktpatronen verwijderen
    opmerking:
    Het is normaal dat zich na verloop van tijd wat inkt verzamelt in de inktpatroonsleuven.
  3. Haal de nieuwe inktpatroon uit de verpakking en trek aan de roze verzegelingssticker om de plastic tape voorzichtig te verwijderen.
      let op:
    Raak de koperen contacten en de inktsproeikoppen niet aan. Plaats de inktpatroon direct na het verwijderen van de tape om te voorkomen dat de inkt in de sproeikoppen opdroogt.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
  4. Duw de nieuwe inktpatroon schuin in de juiste sleuf totdat deze vastklikt.
      let op:
    Probeer de inktpatroon niet rechtop in de houder te drukken. De inktpatroon kan alleen schuin in de houder worden geschoven.
    Afbeelding : De inktpatronen plaatsen
  5. Sluit de toegangsklep voor de inktpatroonhouder.

De inktpatronen uitlijnen

Elke keer dat u een nieuwe inktpatroon installeert, wordt u gevraagd de inktpatronen uit te lijnen om de hoogste kwaliteit te garanderen.
  1. Als het bericht wordt weergegeven, klikt u op OK.
    De HP Officejet drukt een uitlijningspagina af.
  2. Plaats de uitlijningspagina met de bedrukte zijde naar beneden in de linkeronderhoek op de glasplaat met de bovenkant van de pagina aan de linkerzijde.
  3. Druk op OK.
    De HP Officejet lijnt de inktpatronen uit en geeft het volgende bericht weer: Uitlijning voltooid.