• Informatie

HP PSC 1300 Serie - De Inkjet-inktcartridges vervangen

Het inktniveau controleren

Een bericht wordt weergegeven op het display van het bedieningspaneel als het inktniveau voor de inktcartridge laag is. U kunt het inktniveau ook controleren via HP Director op de computer.

Het inktniveau controleren op een Windows-computer

1. In de HP Director, klikt u op Instellingen, Afdrukinstellingen, en vervolgens klikt u op Printer Werkset.
  2. Klik op de tab Geschat inktniveau.
    Het geschatte inktniveau wordt weergegeven voor de inktcartridges.

Het inktniveau controleren op een Macintosh-computer

1. In de HP Director klikt u op Instellingen, klik vervolgens op Printer onderhouden.
  2. Indien het dialoogvenster Selecteer printer opent, selecteert u de HP PSC en klik vervolgens op Hulpprogramma's.
  3. In de lijst selecteert u Inktniveau.
    Het geschatte inktniveau wordt weergegeven voor de inktcartridges.

De inktcartridges vervangen

1. Zet de HP PSC aan en klap de toegangsklep voor de inktcartridgehouder naar beneden.
    De inktcartridgehouder verplaatst zich nu naar de opening.
    Afbeelding : De toegangsklep voor de inktcartridgehouder openen
  2. Nadat de wagen tot stilstand is gekomen, duwt u boven op de inktcartridge om deze te ontgrendelen en trekt u de cartridge uit de houder naar u toe.
    opmerking:
    De zwarte inktcartridge bevindt zich aan de rechterkant van de inktcartridgewagen.
    Afbeelding : De inktcartridges verwijderen
    opmerking:
    Het is normaal dat zich na verloop van tijd wat inkt verzamelt in de inktcartridgesleuven.
  3. Haal de nieuwe inktcartridge uit de verpakking en trek aan de roze verzegelingssticker om de plastic tape voorzichtig te verwijderen.
      let op:
    Raak de koperen contacten en de inktsproeikoppen niet aan. Plaats de inktcartridge direct na het verwijderen van de tape om te voorkomen dat de inkt in de sproeikoppen opdroogt.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
  4. Duw de nieuwe inktcartridge schuin in de juiste sleuf totdat deze vastklikt.
      let op:
    Probeer de inktcartridge niet rechtop in de houder te drukken. De inktcartridge kan alleen schuin in de houder worden geschoven.
    Afbeelding : De inktcartridges plaatsen
  5. Sluit de toegangsklep voor de inktcartridgehouder.

Een foto-inktcartridge gebruiken

Wilt u de foto-inktcartridge gebruiken, dan verwijdert u de zwarte inktcartridge en vervangt u deze door de foto-inktcartridge.
U kunt de foto-inktcartridge afzonderlijk kopen en de kwaliteit van afgedrukte foto's verbeteren.
Als u de driekleurencartridge en de foto-inktcartridge hebt geïnstalleerd, beschikt u over een afdruksysteem met zes inkten. Hiermee wordt de kwaliteit van de foto's verbeterd. Als u gewone tekstdocumenten wilt afdrukken, gebruikt u de zwarte inktcartridge.
Gebruik de beschermende inktcartridgehouder om de inktcartridge veilig te bewaren wanneer u deze niet gebruikt.
    Afbeelding : De inktcartridges opbergen
  1. De inktcartridges plaatsen
  2. De inktcartridges verwijderen

De inktcartridges uitlijnen

Na het installeren of vervangen van een inktcartridge drukt de HP PSC automatisch een uitlijningspagina voor de inktcartridge af.
  1. Plaats de uitlijningspagina met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat met de bovenkant van de pagina aan de linkerzijde.
  2. Druk op Scannen.
    De HP PSC lijnt de inktcartridges uit. Tijdens het uitlijnen knippert het lampje bij de knop, totdat de procedure is voltooid.