HP desktop-pc's - De naam van het cd- of dvd-station identificeren voor firmware-updates

Dit document is van toepassing op HP en Compaq desktop-pc's met Windows 8, 7, Vista of XP.
HP en Compaq desktop-pc's worden geleverd met cd- en dvd-stations van verschillende fabrikanten. Gebruik de informatie in dit document om de cd- of dvd-stations die in uw pc zijn geïnstalleerd te identificeren en om de gebruikte firmwareversie te bekijken. Het is aan te raden om de nieuwste firmware te gebruiken om bekende problemen te verhelpen en de prestaties te optimaliseren.
  opmerking:
Het type van de stations die in de pc zijn geïnstalleerd kan ook worden teruggevonden in de productspecificaties van uw model HP pc.
Een station en firmwareversie identificeren met Apparaatbeheer
Het hulpprogramma Apparaatbeheer in Microsoft Windows geeft informatie over de apparaten die in uw pc zijn geïnstalleerd. Gebruik de volgende stappen om stationtypen en firmwareversies te bepalen.
  1. Open Apparaatbeheer.
    • In Windows 8 verplaatst u de cursor naar de linkerbenedenhoek van het Start-scherm, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Apparaatbeheer in het menu.
    • In Windows 7 en Windows Vista klikt u op Start en typt u Apparaatbeheer in het veld Zoeken.
    • In Windows XP klikt u op Start, klikt u met de rechtermuisknop op Deze computer en klikt u vervolgens op Eigenschappen, Hardware, Apparaatbeheer.
  2. Dubbelklik in het venster Apparaatbeheer op Dvd-/cd-rom-stations om een lijst weer te geven van cd- en dvd-stations die in uw pc zijn geïnstalleerd.
    Afbeelding : In Apparaatbeheer worden twee stationsnamen weergegeven
    Een lijst van cd- en dvd-stations in Apparaatbeheer
  3. Dubbelklik op een naam van een station om het venster Eigenschappen voor het station te openen.
  4. Klik op het tabblad Details.
  5. Klik in het veld Eigenschap op de pijl-omlaag en selecteer Pad naar apparaatinstantie of Apparaatinstantie-id (afhankelijk van welke optie beschikbaar is voor uw versie van Windows).
      opmerking:
    De configuratie van deze waarden kan verschillen, afhankelijk van de versie van Windows.
    Het eerste deel van de waarde in het veld Waarde identificeert het stationstype, gevolgd door een lange reeks liggende streepjes en ten slotte door de firmwareversie. De rest van de waarde is niet van belang.
    In de volgende voorbeeldafbeelding identificeert het eerste deel van de getoonde waarde het stationstype als 'IDE\CDROMHL_BDDVDRW_GBC-H20L', gevolgd door firmwareversie 1.B8.
    Noteer het versienummer.
    Afbeelding : Venster Eigenschappen van station
    Apparaatinstantie-id-waarde in Windows 7.
    Nu het stationstype en de firmwareversie bekend zijn, kunt u kijken of er firmware-updates beschikbaar zijn voor dit station.
De beschikbaarheid van firmware-updates controleren
Firmware-updates zijn mogelijk online verkrijgbaar op de website van HP. Volg de onderstaande stappen om te controleren of er een nieuwere firmwareversie verkrijgbaar is.
  1. Ga naar de HP webpagina Software & Driver Downloads.
      opmerking:
    Als de pagina 'Verkrijg software en drivers' wordt geopend, typt u de exacte modelnaam van uw HP of Compaq pc in het aangegeven veld. Klik daarna op Volgende.
  2. Klik op de naam van het besturingssysteem dat op uw pc is geïnstalleerd.
    Er wordt een webpagina met de titel 'Verkrijg software en drivers' geopend met een lijst met drivers en software.
      opmerking:
    Als Windows Vista op uw pc is geïnstalleerd, dan moet u weten of het besturingssysteem van het type Vista of Vista 64-bit is. Om daar achter te komen, klikt u op Start, klikt u met de rechtermuisknop op Computer, selecteert u eigenschappen en leest u het systeemtype.
  3. In het midden van de pagina Software & Driver Downloads zoekt u in de tabel het gedeelte met de titel 'Firmware'.
  4. Zoek in het gedeelte Firmware de naam van het station die overeenkomt met de stationsnaam die u had gevonden in Apparaatbeheer.
    Afbeelding : Voorbeeld van het gedeelte Firmware voor een HP Media Center m7260n-pc
  5. Vergelijk de firmwareversie die in het gedeelte Firmware staat met de versie die u eerder had opgeschreven. Als het nummer dat in het gedeelte Firmware staat hoger is dan de versie op uw pc, dan is het aan te raden de nieuwere firmware te downloaden en te installeren door de instructies op de downloadpagina te volgen.