De foutmelding 'Mechanismefout' (papierstoring) wordt op de computer weergegeven voor HP Deskjet printers

Probleem

Als u wilt afdrukken, treedt er een papierstoring op in het HP product, het HP product stopt met afdrukken en het aan/uit-lampje () gaat knipperen. Een van de volgende problemen kan ook optreden:
  • De foutmelding 'Mechanismefout' wordt weergegeven op de computer.
  • Het afdrukken wordt onverwachts stopgezet.
Heeft u vaak of herhaaldelijk last van papierstoringen?
Indien u op zoek bent naar informatie om het herhalen van een papierstoring te voorkomen, ga dan direct door naar de gedeelten preventie en oorzaak in dit document.

De oplossingen in dit document gebruiken

Probeer alle oplossingen in dit document om het probleem te verhelpen en gebruik vervolgens deze stappen om een zelftestrapport af te drukken. Deze stap beoordeelt of de hardware van het apparaat correct functioneert. Als u het probleem hebt verholpen en het apparaat met succes een zelftestrapport heeft uitgedrukt, dan hoeft u niet meer verder te gaan met de probleemoplossing.

Een zelftestpagina afdrukken

Volg deze stappen om een zelftestpagina af te drukken.
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Houd de aan/uit-knop () ingedrukt.
  3. Open en sluit de voorklep vier keer.
  4. Laat de aan/uit-knop () los. De zelftestpagina wordt afgedrukt.
BELANGRIJK: Probeer na elke oplossing een zelftestrapport af te drukken, ook als de oplossing het probleem al lijkt te hebben verholpen.

Oplossing één: Verhelp de papierstoring

Voer deze stappen in de aangegeven volgorde uit om de papierstoring te verhelpen.

Stap één: Verwijder alle losse vellen papier uit de papierlade

Verwijder alle losse vellen papier uit de in- en uitvoerlade.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier. Als u probeert de papierstoring via de voorzijde van het product te verhelpen, kunt u het afdrukmechanisme beschadigen.

Stap twee: Verhelp de papierstoring via de achterkant van de printer

1. Koppel de USB-kabel los van de achterzijde van het product.
  2. Druk eenmaal op de aan/uit-knop (). Het product wordt niet uitgeschakeld, maar het probeert het vastgelopen papier uit te werpen.
    • Als het papier niet meer vastzit in het HP product en de aan/uit-knop () niet knippert, drukt u een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte 'Druk een zelftestrapport af' aan het begin van dit document. Als het zelftestrapport goed wordt afgedrukt, hoeft u niet door te gaan met de probleemoplossing.
    • Als het papier nog steeds vastzit in het HP product, gaat u verder met de volgende stap.
  3. Koppel de USB-kabel los van de achterzijde van het product.
  4. Maak het netsnoer aan de achterzijde van het apparaat los.
  5. Open de achterklep door de linkertab in te drukken en de klep vervolgens naar u toe te trekken.
    Afbeelding : Open de toegangsklep aan de achterzijde
    Open de toegangsklep aan de achterzijde
  6. Pak vastgelopen papier vast en trek het naar u toe.
  7. Plaats de toegangsklep aan de achterzijde van het HP product terug.
    Afbeelding : De achterklep terugplaatsen
    De achterklep terugplaatsen
  8. Sluit de USB-kabel weer aan op het product en sluit daarna het netsnoer opnieuw aan op de achterkant van het product. Het product schakelt automatisch in.
  9. Als het apparaat niet automatisch wordt ingeschakeld, drukt u dan op de aan/uit-knop ().

Stap drie: Verhelp de papierstoring vanuit de voorkant van de printer

Volg deze instructies om vastgelopen papier via de voorkant van het product te verwijderen.
  let op:
Verwijder het papier voorzichtig. Als het papier scheurt, kan een gedeelte in de papierbaan blijven steken en het product beschadigen. Verwijder voorzichtig alle stukjes papier die u kunt vinden.
  1. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat de wagen met cartridges vrij kan bewegen.
    1. Open de voorklep terwijl het product is ingeschakeld. Mogelijk probeert de wagen met cartridges zich naar het toegangsgebied te verplaatsen. Indien dit het geval is, laat de wagen met cartridges zich dan naar die positie verplaatsen.
    2. Haal het netsnoer uit de achterkant van het product terwijl het product aan staat.
    3. Haal het netsnoer uit de voedingsbron of het stopcontact.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen om de wagen met de hand te kunnen bewegen zonder het risico te lopen op een elektrische schok.
  2. Zoek naar papier of een voorwerp dat de wagen met cartridges zou kunnen tegenhouden.
      let op:
    Als het papier scheurt wanneer u het van de rollen verwijdert, controleert u of er stukjes papier op de rollen of wieltjes in het product zijn achtergebleven. Als er papierresten in het product achterblijven, kunnen er vaker papierstoringen optreden.
  3. Steek uw hand door de papieruitvoerlade in het apparaat en verplaats de wagen met cartridges handmatig.
    • Als de wagen met cartridges aan de rechterkant van het product vastzit, verplaats de wagen dan naar de linkerkant van het apparaat.
    • Als de wagen met cartridges aan de linkerkant van het product vastzit, verplaats de wagen dan naar de rechterkant van het apparaat.
    • Als de wagen met cartridges in het midden van het product vastzit, verplaats de wagen dan naar de rechterkant van het apparaat.
  4. Verwijder stukjes papier of eventuele andere obstakels.
  5. Controleer of de wagen met cartridges vrij kan bewegen over de gehele breedte van het apparaat door de wagen voorzichtig naar links en vervolgens naar rechts te duwen.
  6. Sluit de voorklep.

Stap vier: Druk een zelftestrapport af

Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.

Oplossing twee: Reinig de papierrollen

Doe het volgende om de papierrollen binnenin het apparaat schoon te maken.

Stap één: Reinig de papierrollen

1. Maak het netsnoer aan de achterzijde van het apparaat los.
  2. Open de achterklep door de linkertab in te drukken en de klep vervolgens naar u toe te trekken.
    Afbeelding : De achterklep verwijderen
    De achterklep verwijderen
  3. Maak een pluisvrije doek vochtig met flessenwater of gedistilleerd water. Wring al het overtollige water uit de doek
  4. Druk de doek tegen de rollen en draai deze met uw vingers naar boven. Druk niet te hard, maar ook niet te zacht om stof of vuil te verwijderen.
    Afbeelding : Rollers binnenin het HP product
    Rollers binnenin het HP product
  5. Laat de rollen 10 tot 15 minuten opdrogen.
  6. Plaats de toegangsklep aan de achterzijde van het HP product terug.
    Afbeelding : De achterklep terugplaatsen
    De achterklep terugplaatsen
  7. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  8. Als het HP product niet automatisch wordt ingeschakeld, drukt u op de aan/uit-knop ().

Stap twee: Druk een zelftestrapport af

Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.

Oplossing drie: Voer een stroomreset uit

Volg deze stappen om het apparaat te resetten.

Stap één: Voer een stroomreset uit

1. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  2. Haal de stekker uit het stopcontact.
  3. Wacht minstens 15 seconden.
  4. Steek de stekker weer in het stopcontact.
  5. Sluit het netsnoer weer aan op de printer.
  6. Schakel de printer in.

Stap twee: Druk een zelftestrapport af

Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte 'Druk een zelftestrapport af' aan het begin van dit document.
  • Als deze stappen het probleem hebben opgelost en het zelftestrapport wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel aan om door te gaan met de afdruktaak.
  • Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de volgende oplossing.
  • Als de zelftestpagina niet wordt afgedrukt, gaat u direct naar de volgende oplossing.

Stap drie: Zoek meer informatie

Als u nog steeds problemen ondervindt, gaat u naar de HP startpagina voor productondersteuning en zoekt u naar andere documenten die betrekking hebben op het probleem dat u ondervindt.
Klik met de rechtermuisknop op deze koppeling Introductiepagina voor productondersteuning en klik vervolgens op Openen in nieuw venster.
opmerking:
Als de pagina wordt weergegeven voor het verkeerde land of regio, klikt u op de koppeling Regio - Taal in de rechterbovenhoek van uw browser. Daar kunt u het/de correcte land/regio en taal selecteren.

Oplossing vier: Laat de printer nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

Papierstoringen voorkomen

De volgende aanbevelingen kunnen helpen steeds terugkomende papierstoringen in uw HP product te voorkomen.
  • Tik de stapel papier met de onderste rand op een vlak oppervlak zodat de stapel aan alle kanten gelijk is voordat u het papier in de lade plaatst.
  • Zorg ervoor dat de lengte- en breedtegeleiders op de lade in de juiste positie staan en duw de stapel papier naar voren in de lade totdat de stapel niet verder kan.
      let op:
    Forceer het papier niet te ver naar voren in de lade.
  • Plaats niet teveel papier in de lade.
  • Voeg alleen papier toe aan de lade wanneer het product niet bezig is met afdrukken.
  • Zorg ervoor dat het HP product de papiersoort ondersteunt. Raadpleeg de documentatie die bij het HP product werd geleverd voor meer informatie.
  • Druk niet af op papier waar paperclips of nietjes aan zitten.
  • Gebruik geen gevouwen, gescheurd, stoffig, vochtig, gekreukt of opgekruld papier of papier dat niet plat blijft liggen.
  • Plaats slechts één papiersoort tegelijkertijd. Gebruik papier van verschillende soorten, verschillend gewicht of verschillende formaten door elkaar.
  • Gebruik geen papier dat te dun, te dik of te glanzend is voor het product.

Oorzaken

De volgende situaties kunnen papierstoringen veroorzaken:
  • Het papier is niet goed in de papierlade geplaatst.
  • Beschadigde of vieze papierrollers.
  • Er is gescheurd, gekreukeld of vochtig papier in de papierlade geplaatst.
  • Mogelijk zit de achterklep of het accessoire voor dubbelzijdig afdrukken (indien geplaatst) niet helemaal vast op zijn plaats.
  • Papier werd tijdens het printen toegevoegd aan de stapel papier in de lade.
  • De papierlade bevat meerdere soorten papier.
  • Er zit papier vast in het HP product waar u het niet kunt zien.
  • De papierbaan wordt geblokkeerd.
  • Gescheurde stukjes papier van een eerdere papierstoring zitten vast in het product.
  • De lade is te vol.
  • Bij het afdrukken op een envelop, zijn de randen van de envelop omgevouwen.