HP printers - Langzaam afdrukken (Windows)

Dit document is van toepassing op HP printers die aangesloten zijn op een Windows-computer.
Afdruksnelheden zijn trager dan verwacht, of voldoen niet aan de snelheden die worden aangegeven in de printerspecificaties.

Stap 1: De printer resetten

Bepaalde soorten problemen met langzaam afdrukken kunnen worden opgelost door de printer te resetten.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Haal de stekker uit het stopcontact.
  5. Wacht minstens 60 seconden.
  6. Steek de stekker weer in het stopcontact.
    opmerking:
    HP raadt u aan het netsnoer van de printer rechtstreeks aan te sluiten op het wandcontact.
  7. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  8. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
  9. Ga pas verder wanneer de printer inactief is en geen geluid meer maakt.
Probeer af te drukken. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap.

Stap 2: Een andere USB-kabel gebruiken

Het gebruik van een USB-kabel die te lang is of niet goed is afgeschermd, kan invloed hebben op de afdruksnelheid.
Als de printer is aangesloten met behulp van een USB-kabel, gebruik dan een andere USB-kabel en probeer opnieuw afdrukken. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap.

Stap 3: De printervoorkeuren controleren

Als u bepaalde papiersoorten selecteert of afdrukt in de Beste kwaliteit, kan de afdruksnelheid lager worden. Druk af op gewoon papier in de Normale of Concept-kwaliteit voor snellere afdruksnelheden.
  1. Zoek in Windows naar printers en klik in de lijst met resultaten op Printers en scanners.
  2. Klik op uw printer en vervolgens op Beheren.
  3. Klik op Voorkeursinstellingen voor afdrukken.
  4. Klik op het tabblad Papier/Kwaliteit.
  5. Controleer of Gewoon papier is geselecteerd in het veld Papiersoort.
  6. Controleer of Concept of Normaal is geselecteerd in het veld Afdrukkwaliteit.
  7. Klik op OK of Toepassen om de wijzigingen te bevestigen.
  8. Probeer af te drukken. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap.

Stap 4: Afdrukken met beide cartridges

Bij sommige printermodellen kunt u slechts met één geïnstalleerde cartridge afdrukken. Afdrukken met slechts één cartridge veroorzaakt een tragere afdruksnelheid.
Ga na of alle cartridges goed zijn geplaatst. Vervang lege cartridges als dat nodig is en probeer vervolgens af te drukken. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap.

Stap 5: Het printerstuurprogramma opnieuw installeren

Verwijder de printerdriver en software en installeer deze opnieuw zodat u zeker weet dat u de nieuwste versie hebt.
  1. Zoek in Windows naar Een programma wijzigen of verwijderen en open dit hulpprogramma.
  2. Selecteer uw printer in de lijst en klik op Verwijderen.
  3. Na het verwijderen van het printerstuurprogramma, gaat u naar 123.hp.com en volgt u de instructies op het scherm om het nieuwste stuurprogramma te downloaden en installeren.
  4. Probeer af te drukken. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan verder met de volgende stap.

Stap 6: Netwerkstatus controleren

Als uw printer aangesloten is op een bekabeld of draadloos netwerk en te langzaam afdrukt, kunt u dit op verschillende manieren oplossen.
  • Klik op het wifipictogram in de taakbalk van Windows op uw computer om de sterkte van uw wifisignaal te controleren. Als het signaal te zwak is, plaatst u de router, de computer en de printer dichter bij elkaar.
  • Controleer of uw netwerk niet te zwaar belast wordt door data die gestreamd of gedownload wordt. Deze activiteiten kunnen, afhankelijk van uw bandbreedte, grote invloed hebben op de afdruksnelheid.
  • Als de printer aangesloten is op het netwerk via een Ethernet-kabel, controleer dan of de kabelaansluitingen in orde zijn.
  • Start de router opnieuw door deze los te koppelen, 10 seconden te wachten en de router weer opnieuw aan te sluiten.

Stap 7: De printerfirmware bijwerken

Beschikbare firmware-updates downloaden van de website van HP
  let op:
Schakel de printer of computer niet uit terwijl de firmware-update wordt uitgevoerd.
Terwijl de printer is ingeschakeld en is aangesloten op de computer, gaat u naar HP klantenondersteuning - Software en drivers downloaden. Selecteer uw printer en zoek naar updates. Download en installeer beschikbare firmware-updates.
Voor gedetailleerdere stappen gaat u naar Printerfirmware bijwerken of upgraden.