HP:n kannettavat tietokoneet – Akun merkkivalo syttyy ja sammuu akun latautuessa

HP:n kannettavissa tietokoneissa käytetään litiumioniakkuja, joita ladataan nopean tai hitaan lataussyklin avulla. Akkua annetaan jatkuvasti täyteen (nopeasti), ja sen jälkeen akku toimii paljon vähemmällä teholla (latauksen hitaus). Syklin hitaan latausvaiheen aikana akun valo saattaa sammua ja näyttää siltä, että se ei lataudu.

Voit varmistaa, että akku latautuu hitaasti tarkistamalla akun tilan tehtäväpalkissa. Windows-akun tila näkyy online - latauksen hidastumisen aikana.

Tietoja akun merkkivalon tilasta

Joissakin kannettavissa tietokoneissa akun merkkivalo ei toimi käyttöoppaan ohjeiden mukaisesti. Seuraavissa taulukoissa näet oikean toiminnon.

Kannettavissa tietokoneissa, joissa on kaksivärisen akun varauksen ilmaisin

LED-tila

Akun varauksen tila

Valkoinen

0 – 90 % lataus

Amber

Yli 90 % lataus

Pois päältä

Akkua ei ole asetettu tai virta on poistettu ja liitetty uudelleen, kun akun lataus yli 95 %

Kannettavissa tietokoneissa, joissa on yksivärinen akun varauksen ilmaisin

LED-tila

Akun varauksen tila

Päällä

0 – 99 % lataus

Pois päältä

Akkua ei ole asetettu tai virta on poistettu ja liitetty uudelleen, kun akun lataus oli yli 95 %

Huomautus:

Akun merkkivalo syttyy vain, jos akun varaus on 0–94 %, kun virta on kytketty.

Kannettava tietokone on suunniteltu aloittamaan lataus vain, jos akun kapasiteetti on alle 95 %, jotta lyhyet lataussyklit vähennetään ja akun käyttöikä pidennetään. Vaikka kannettava tietokone olisi kytkettynä virtasovittimeen, akku ei lataudu, jos sen lataustaso on 95 % tai suurempi.

Jos virtasovitin on kytkettynä kannettavaan tietokoneeseen ja akun lataustaso on 95 % tai suurempi, akun merkkivalo ei syty, ennen kuin akun lataustaso on 94 % tai vähemmän ja akku alkaa latautua. Tämä voi kestää useita päiviä, koska akku ei kulu, kun kannettava tietokone käyttää verkkovirtaa.

Huomautus:

Käyttöoppaassa saattaa olla merkkivalo, joka vilkkuu punaisena, jos kannettavassa tietokoneessa ei ole akkua. Tämä on väärin. Akun merkkivalo ei pala, jos kannettavassa tietokoneessa ei ole akkua.