HP:n kannettavat tietokoneet – 601- tai 60X-virhe näkyy mustalla ruudulla

Käynnistyksen yhteydessä tietokone suorittaa akkutarkastuksen tutkimalla akun jäljellä olevan kapasiteetin, toissijaisen akun kapasiteetin (jos se on asennettu) ja muut mahdolliset akkuongelmat. Jos järjestelmä havaitsee akun tallennuskapasiteetin olevan erittäin alhainen, se näyttää virheilmoituksen 601 tai 60X.

Viesti näkyy 15 sekunnin ajan ennen käynnistysprosessin jatkamista.

Akkuilmoitusten väliset erot (601–605, 607–608)

• 601: Jos hälytysviestissä näkyy ensisijainen (sisäinen) akku (601), ensisijaisen (sisäisen) akun mitattu tallennuskapasiteetti on alle 25 % alkuperäisestä. Numero 601 ilmaisee virhekoodin, joka tallennetaan järjestelmälokiin. Tämä virhe voi johtua ympäristötekijöistä, kuten alhaisesta käyttölämpötilasta, tai akun vanhenemisesta. Järjestelmän käyttäminen lämpimämessä paikassa saattaa ratkaista ongelman.

Uudemman HP:n akkuhälytysvirheen (601) tunnistaminen vanhemman HP:n akkuhälytysvirheen tunnistaminen
  • 602: Jos hälytysviestissä näkyy toissijainen (ulkoinen) akku (602), toissijaisen (ulkoisen) akun mitattu tallennuskapasiteetti on alle 25 % alkuperäisestä. Numero 602 ilmaisee virhekoodin, joka tallennetaan järjestelmälokiin.

• 603: Akkua ei näy: Testi ei havainnut ensisijaista akkua.

• 604: Akun lataustason virhe: Testi ei kykene määrittämään ensisijaisen akun oikeaa lataustasoa.

• 605: Virtasovittimen virhe: Testi osoittaa, että akku ei vastaanota latausta.

• 605: Akun väärennetty tarkistusvirhe: Kolmannen osapuolen akku havaittiin. Jos ostit akun jälleenmyyjältä, ota yhteyttä HP:hen.

• 607: Ensisijainen (sisäinen) akku on heikko ja sen lämpötila on alhainen.

• 608: Toissijainen (sisäinen) akku on heikko alhaisella lämpötilalla.

Ratkaise akkuhälytysviesti

Ratkaise akkuhälytysviesti päivittämällä BIOS ja suorittamalla akkutesti HP PC Hardware Diagnostics UEFI -apuohjelmassa.

BIOS-päivityksen asentaminen

Lataa ja asenna BIOS-päivitys HP:n sivustolta.

1. Siirry tietokoneesi tuotesivulle.

2. Valitse näkyviin tulevasta luettelosta BIOS ja tarkista saatavilla olevat BIOS-päivitykset.

Varoitus:

Lue Tiedot-osio varmistaaksesi, että BIOS-päivitys on uudempi kuin nykyinen ja että se on tarkoitettu tietokoneeseesi. Väärän BIOSin asentaminen voi aiheuttaa sen, että tietokone lakkaa toimimasta.

• Jos tietokoneellesi ei ole lueteltu BIOS-päivitystä, päivitystä ei ole tällä hetkellä saatavilla.

• Jos tarjolla on useita BIOS-päivityksiä, tunnista tietokoneeseen asennettu emolevy käyttäen Järjestelmätiedot-apuohjelman tietoja.

• Jos löydät BIOS-päivityksen, napsauta Lataa. Jos HP:n lataus- ja asennusavustaja tulee näkyviin, valitse Vain lataus ja napsauta sitten Seuraava. Tallenna BIOS-päivitystiedosto tietokoneelle napsauttamalla Tallenna.

3. Selaa siihen kansioon tai työpöydälle, johon tallensit lataamasi BIOS-päivitystiedoston, ja aloita asennus kaksoisnapsauttamalla tiedoston nimeä (esimerkiksi sp12345).

Tietokone saattaa piipata, sammuttaa ja käynnistää näytön tai tuulettimet tai vilkuttaa virran merkkivaloa. Tämä on normaalia.

Varoitus:

Älä sammuta tietokonetta tai käynnistä sitä uudelleen, ennen kuin päivitys on suoritettu.

Tallennetun BIOS-päivityksen sijainti tietokoneella
  4. Napsauta Kyllä Käyttäjätilien valvonta -ikkunassa.

Päivityksen asennuksen salliminen napsauttamalla Kyllä
  5. Napsauta ohjatussa InstallShield-asennusikkunassaSeuraava.

Napsauta ohjatussa InstallShield-asennuksessa Seuraava
  6. Valitse Hyväksyn käyttöoikeussopimuksen ehdot ja napsauta sitten Seuraava.

Loppukäyttäjän käyttöoikeussopimuksen hyväksyminen
  7. Napsauta HP BIOS Update and Recovery -ikkunassa Seuraava.

Huomautus:

Päivitysprosessin aikana näytettävät ikkunat saattavat vaihdella tietokoneen mukaan.

Seuraava-kohdan napsauttaminen HP BIOS Update and Recovery -ikkunassa
  8. Valmistele päivitys valitsemalla Päivitä ja napsauttamalla sitten Seuraava.

Päivityksen valinta HP:n BIOS-päivityksessä ja -palautuksessa
  9. Asenna päivitys napsauttamalla Käynnistä uudelleen nyt.

Päivityksen asentaminen napsauttamalla Käynnistä uudelleen nyt
  10. Napsauta HP:n BIOS-päivitysruudulla kohtaa Ota päivitys käyttöön nyt tai odota, kunnes päivitys käynnistyy automaattisesti.

Kohdan Ota päivitys käyttöön nyt napsauttaminen
  11. Odota, kunnes BIOS-päivitys asennetaan. Tietokone näyttää asennuksen etenemisen.

Näyttö, jossa esitetään BIOSin päivityksen edistyminen
  12. Napsauta pyydettäessä Jatka käynnistämistä tai odota, että tietokone käynnistyy uudelleen automaattisesti. Tietokoneen uudelleenkäynnistys voi kestää muutaman minuutin.

Jatka käynnistystä -vaihtoehdon valinta
  13. Kun lukitusnäyttö tulee näkyviin, kirjaudu sisään tietokoneeseen.

Lukitusnäyttö näkyy onnistuneen BIOS-päivityksen jälkeen.
  14. Jos Bitlockerin toiminta keskeytettiin, hae Windowsista bitlocker ja napsauta sitten Jatka suojausta.

15. Ota viruksentorjuntaohjelmisto uudelleen käyttöön.

Akun testaaminen ennen kuin Windows käynnistyy, käyttämällä HP PC Hardware Diagnostics UEFI -apuohjelmaa

HP suosittelee akun lataamista täyteen ennen akkutestin suorittamista ennen Windowsin käynnistymistä.

1. Irrota virtasovitin.

2. Katkaise tietokoneesta virta pitämällä Power (Virta) -painiketta painettuna vähintään viisi sekuntia.

3. Käynnistä tietokone ja paina heti käynnistyksen jälkeen Esc-näppäintä toistuvasti noin kerran sekunnissa. Kun käynnistysvalikko avautuu, paina f2-näppäintä. HP PC Hardware Diagnostics -valikko tulee näkyviin.

4. Valitse päävalikosta Component Tests (Komponenttitestit).

Komponenttitestien valitseminen
  5. Valitse komponenttitestien luettelosta Power (Virta).

6. Valitse virtatestien luettelosta Battery (Akku).

7. Valitse Akkutesti-sivulla Suorita kerran. Akkutesti käynnistyy.

Akkutesti kestää noin kaksi minuuttia. Akun kalibrointi vaatii tarvittaessa 12–14 tuntia. Voit peruuttaa milloin tahansa painamalla Esc-näppäintä .

Akkutesti-näyttö Suorita kerran valittuna
  8. Odota, kunnes akkutarkastus on valmis.

9. Kun testaus on suoritettu, tarkista Akkutarkastus-sivun ensimmäinen viiva, joka näyttää akun tilan tai kunnon.

• Jos tietokoneesi akku läpäisi testin, katso lisätietoja valitsemalla Main Menu (Päävalikko) tai Battery Details (Akun tiedot).

Esimerkki hyväksytystä akkutestistä
    • Jos akku läpäisee testin ja täytyy kalibroida, valitse Calibrate Battery (Kalibroi akku).

Hyväksytty akkutarkastus ja tarve kalibroida
    • Jos akku ei läpäise testiä, jatka näiden ohjeiden mukaisesti.

10. Jos akkusi ei toimi, tarkista seuraavasta taulukosta ehdotetut toimet ja kirjoita muistiin akun tila ja vikatunnus. Pidä akun tila ja vikatunnus, jotta ne ovat käytettävissä, jos haluat ottaa yhteyttä HP:n asiakastukeen.

Tiedot ovat saatavilla myös päävalikon Testilokit-osiossa .

Akkutestin tulokset

Tila

Viesti

Ehdotettu toimi

Läpäisty

Akku toimii odotetulla tavalla.

Akkua ei tarvitse kalibroida. Lue lisätietoja viestin loppuosasta.

Kalibroi

Akku toimii oikein, mutta se on kalibroitava.

Lue näyttöön avautuvat ilmoitukset ja reagoi niihin. Jos HP:n akun automaattinen kalibrointi -vaihtoehto tulee näyttöön, se on ensisijainen vaihtoehto. Valitse muussa tapauksessa Learn How to Calibrate your Battery (Tietoja akun kalibroinnista), jotta saat ohjeita akun kalibroimiseen.

Huomautus:

Akun kalibrointi voi kestää useita tunteja, ja se on parasta suorittaa aikana, jolloin tietokonetta ei käytetä.

Heikko

tai

Erittäin heikko

Akku toimii oikein, mutta normaalin ikääntymisen vuoksi sen käyttöaika latausten välillä on huomattavasti lyhempi kuin akun ollessa uusi.

Tämä tilailmoitus tulee näkyviin, kun akun kapasiteetti on vähentynyt ajan ja käytön myötä. Akku on vaihdettava, jotta sen käyttöaika on paras mahdollinen.

Vaihda

Akku ilmoittaa virheestä, ja se on vaihdettava mahdollisimman pian.

Vaihda akku. Jos tietokoneesi takuuaika ei ole umpeutunut, voit ottaa yhteyden HP:n tukeen ja varmistaa, kuuluuko akku takuun piiriin.

Virheellinen tunnusnumero

Akku ilmoittaa laiteviasta.

Kirjoita muistiin akun tila ja vikatunnus. Kirjoita muistiin akun tila ja vikatunnus, jotta ne olisivat saatavilla, jos on tarpeen ottaa yhteyttä HP:n asiakastukeen.

Ei akkua

HP:n akkutarkastus ei havainnut akkua.

Akkua ei ole asennettu tai sitä ei havaita akkukotelossa. Jos akku on asennettu, poista akku ja tarkista pinnit lian tai muiden yhteyden estävien vierasaineiden varalta. Aseta akku kokonaan koteloon, jos sitä ei oltu asetettu ja haluat testata sitä kotelossa.

Tuntematon

HP:n akkutarkastus ei voinut käyttää akkua.

Poista akku ja aseta se uudelleen paikalleen. Sinun täytyy ehkä ladata ja asentaa kaikki päivitykset HP Support Assistant -ohjelmasta.