• Palaute

HP ENVY Inspire 7200e, 7900e -tulostimet – Värillinen tai musta muste ei tulostu ja muita tulostuslaadun ongelmia

Tulostetun asiakirjan laatu ei ole odotusten mukainen, värillinen tai musta muste ei tulostu tai tulosteet ovat tahraiset, epätarkat, tummat tai haalistuneet.

Tee seuraavat toimenpiteet ilmoitetussa järjestyksessä. Tarkista, onko ongelma ratkennut, käyttämällä tulostinta kunkin toimenpiteen jälkeen.

Puhdista tulostuspää

Jos tulostuspää on tukossa, se on ehkä puhdistettava useita kertoja, jotta tulostuslaatu palautuu normaaliksi. Puhdista tulostuspää tulostimen ohjauspaneelin automaattisella työkalulla.

Varoitus:

Älä koskaan katkaise tulostimen virtaa, kun mustekasetteja ei ole asennettu. Voit välttää ongelmat, jotka liittyvät tulostuspään puhdistamiseen tai voivat vahingoittaa mustejärjestelmää, vaihtamalla mustekasetit aina mahdollisimman pian ja katkaisemalla tulostimen virran aina virtapainikkeesta.

1. Kosketa välilehteä tulostimen ohjauspaneelin yläreunassa.

Koontinäyttö avautuu.

2. Valitse Asetukset.

3. Valitse Tulostimen huolto > Puhdista kasetit ja noudata näytön ohjeita.

Kun puhdistus on valmis, tulostuslaadun diagnostiikkaraportti tulostuu.

Esimerkki tulostuslaadun diagnostiikkaraportista
  4. Tarkista tulostuslaadun diagnostiikkaraportti.

• Jos tulostuslaatu ei ole tyydyttävä, jatka seuraavaan puhdistustasoon valitsemalla Puhdista uudelleen. Toista nämä vaiheet tarvittaessa kolmatta puhdistusjaksoa varten.

Huomautus:

Jos tulostuspää on erittäin tukossa, sille saatetaan tarvita toinen puhdistusjakso. Odota siinä tapauksessa 30 minuuttia, ennen kuin suoritat kaikki kolme puhdistustasoa uudelleen.

• Jos tulostuslaatu on tyydyttävä, valitse Valmis.

Tarkista, onko tulosteiden kääntöpuolella mustetahroja

Jos tulosteiden takana on mustetahroja, ratkaise ongelma automaattisella työkalulla.

1. Kosketa välilehteä tulostimen ohjauspaneelin yläreunassa.

Koontinäyttö avautuu.

2. Valitse Asetukset.

3. Valitse Tulostimen huolto > Poista tahrat.

Kun puhdistus on valmis, tulostin syöttää tyhjän paperiarkin.

Varmista, että käytät tulostustyöhön sopivaa paperia

Varmista, että käyttämäsi paperi soveltuu tulostustyöhön. Jos paperi ei ole sopivaa, aseta tulostimeen sopivan tyyppistä paperia.

• Aseta paperi syöttölokeroon tulostuspuoli alaspäin. Monissa papereissa, kuten valokuvapaperissa ja kirjekuorissa, on erikseen tulostukselle tarkoitettu puoli. Tulostuspuoli on yleensä sileämpi, ja toisella puolella saattaa olla paperin valmistajan logo.

• Älä käytä ryppyistä tai käpristynyttä paperia. Käytä vain puhdasta, rypytöntä paperia.

• Valitse projektiin sopiva paperityyppi.

• Tavallisten tekstitiedostojen tulostamiseen sopii tavallinen paperi, jossa on käytetty ColorLok-tekniikkaa. Paperi, jossa on käytetty ColorLok-tekniikkaa, on tavallista paperia, joka toimii hyvin HP-musteen kanssa.

• Jos asiakirja sisältää tiheään tulostettavaa aineistoa, kuten suuren kontrastin valokuvia tai muita kuvia, saat parhaan tuloksen käyttämällä HP Advanced -valokuvapaperia.

• Kaikki paperit eivät ime mustetta yhtä hyvin kuin toiset. Jos tulosteet tahriintuvat helposti, varmista, että käytät suositeltua paperia.

• Säilytä valokuvapaperit alkuperäispakkauksessa suljettavassa muovipussissa. Säilytä paperit tasaisella pinnalla viileässä ja kuivassa paikassa. Lisää 10–20 arkkia valokuvapaperia laitteeseen vasta, kun olet valmis tulostamaan. Laita käyttämättömät paperit tulostuksen jälkeen takaisin pakkaukseen.

• Kokeile jotakin toista paperia. Tämä selvittää, liittyykö ongelma paperiin.

Tulostusasetusten tarkistaminen

Joskus tulostusasetukset voivat vaikuttaa tulostuslaatuun. Tarkista, että tulostusasetukset ovat asianmukaiset tulostustyötä varten.

Arvioitujen mustetasojen tarkistaminen

Tarkista arvioidut mustetasot nähdäksesi, onko mustekasettien taso kriittisen alhainen tai ovatko ne tyhjiä.

1. Kosketa välilehteä tulostimen ohjauspaneelin yläreunassa.

Koontinäyttö avautuu.

2. Kosketa Muste-kuvaketta .

Huomautus:

Mustetason varoitukset ja ilmaisimet antavat arvioita vain suunnittelutarkoituksiin. Kun muste on ilmaisimen mukaan vähissä, hanki valmiiksi vaihtokasetti, jotta tulostamiseen ei tule keskeytyksiä. Mustekasetteja ei tarvitse vaihtaa uusiin ennen kuin tulostuslaadun heikkeneminen sitä edellyttää.

Mustetasojen tarkistaminen

Tulosta tulostuslaadun diagnostiikkaraportti

Tulosta tulostuslaadun diagnostiikkasivu ja tarkista, tarvitseeko kasetit puhdistaa tai kohdistaa.

1. Kosketa välilehteä tulostimen ohjauspaneelin aloitusnäytön yläreunassa.

Koontinäyttö avautuu.

2. Valitse Asetukset.

3. Valitse Raportit > Tulosta laaturaportti.

Tulostuslaadun diagnostiikkaraportti tulostuu.

Esimerkki tulostuslaadun diagnostiikkaraportista
  4. Tarkista raportin kohdat 4, 5, 6 ja 7 ja kohdista tai puhdista sitten kasetit raportin ohjeiden mukaisesti.

Tulostimen huoltaminen

Huollata tai vaihda HP-tulostin, jos ongelma jatkuu, kun olet suorittanut kaikki edellä kuvatut vaiheet.

Siirry sivulle Ota yhteys HP:n asiakastukeen ja sovi tuotteen korjaamisesta tai vaihdosta. Jos olet Aasian ja Tyynenmeren alueella, sinut ohjataan alueellasi olevaan paikalliseen huoltokeskukseen.

Tarkista takuun tila siirtymällä kohtaan HP:n tuotetakuutarkastus. Jos tuote ei ole takuun piirissä, korjauksesta voi aiheutua kuluja.

Huomautus:

Säilytä tulostusnäyte, jossa näkyy ongelma. Jos tulostin, muste- tai väriainekasetti tai kuvarumpu vaihdetaan takuun puitteissa, tuessa voidaan pyytää tulostusnäyte.