HP:n tietokoneet – käyttömuistin (RAM) päivittäminen (Windows)

Voit parantaa järjestelmän suorituskykyä päivittämällä tietokoneen käyttömuistin (random-access memory, RAM).

Ennen kuin ostat lisää muistia, varmista, että tiedät tietokoneen käyttämän muistityypin, muistin maksimimäärän ja muistipaikan asetukset.

Tietokoneen muistitietojen etsiminen

Katso tietoja muistin päivittämisestä tietokoneesi tekniset tiedot -asiakirjasta.

Löydät tekniset tiedot siirtymällä Tuotetiedot-kohtaan tietokonemallin tukisivulla. Vaihtoehtoisesti voit hakea teknisiä tietoja HP:n asiakastuen avulla.

1. Kirjoita HP:n asiakastukisivun hakukenttään sarjanumero, tuotenumero tai tuotenimi ja valitse Submit (Lähetä). Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa tai antaa HP:n havaita laitteesi tiedot.

Huomautus:

Jos et tiedä tuotenumeroasi, katso lisätietoja kohdasta HP:n tietokoneiden, tulostimien ja lisävarusteiden tuote- ja sarjanumeroiden etsiminen .

2. Napsauta hakutulossivulla tietokonettasi vastaavaa linkkiä.

3. Valitse Käyttöoppaat ja tarkista sitten tietokoneen muistitiedot valitsemalla joko ylläpito- ja huolto-opas tai laitteisto-opas . Merkitse muistiin nämä tarvikkeet, kun keräät muistitietoja.

• Asennetun muistin määrä: Tietokoneeseen asennetun muistin määrä. Katso Varmista asennettavan muistin määrä.

• Muistin sallittu enimmäismäärä: Vähennä jo asennettu muistin määrä järjestelmän tukemasta maksimimäärästä saadaksesi selville kuinka paljon muistia tarvitset. Voit myös hankkia tuetun enimmäismäärän ja vaihtaa kokonaan jo asennetun muistin. Kun tiedät järjestelmäsi enimmäismäärän, tarkista käyttöjärjestelmän tukema muistin enimmäismäärä muistin määrältä, kuinka paljon muistia käytössä oleva Windows-versio tukee. Käytä näistä numeroista alhaisempaa enimmäismuistin määränä.

• Muistityyppi (mukaan lukien nopeus): HP suosittelee, että asennat jokaiseen muistipaikkaan samantyyppisen muistin (sama koko, sama nopeus ja sama valmistaja). Parhaan suorituskyvyn saa nopeimmasta muistista jota emolevy tukee.

Mahdollisten konfigurointien valikoiman vuoksi jotkin emolevyt eivät konfiguroi muistia oikein, jos DIMM-muistipaketeista löytyy DIMM-muisti, joka ei ole sama valmistaja, jolla on eri CAS-viivearvo tai jolla on eri tiheysarvo (korkea ja alhainen yhdessä käytettynä). Varmista, että kaikki muistimoduulit täyttävät emolevyn vaatimukset (jotka on mainittu tuotteen teknisissä tiedoissa), niillä on sama osanumero, ne ovat samalta valmistajalta, ja että ne täyttävät emolevyn muistia koskevat perusvaatimukset.

Huomautus:

Joissakin tietokoneissa muisti on juotettu emolevyyn eikä sitä voi päivittää.

Varmista asennettavan muistin määrä

Ennen muistin päivittämistä sinun on varmistettava, kuinka paljon muistia on jo käytössä sen määrittelemiseksi, kuinka paljon muistia voidaan lisätä. Tietokoneen BIOS-ohjelmalla voit selvittää juuri sen muistikokoonpanon sekä sen, kuinka paljon lisämuistia voidaan asentaa.

Huomautus:

Windows 11 vaatii muistia vähintään 4 Gt. Muistin enimmäismäärä on 128 Gt Windows 11:n kotona, 2 Tt Windows 11 Pro and Education -käyttöjärjestelmässä ja 6 Tt Windows 11 Enterprise: lle ja Pro työasemille. Windows 10 vaatii vähintään 1 Gt RAM-muistia (32-bittinen versio) tai 2 Gt RAM-muistia (64-bittinen versio). Muistin enimmäismäärä on 4 Gt 32-bittiselle, 128 Gt Windows 10 Homen 64-bittiselle versiolle, 2 Tt Windows 10 Pro or Education -versiolle 64-bittiselle versiolle ja 6 Tt Windows 10 Enterprise- tai Pro for Work -työasemille.

1. Käynnistä tietokone uudelleen.

2. Kun tietokone käynnistyy, paina Esc-näppäintä toistuvasti, kunnes käynnistysvalikko avautuu.

3. Avaa järjestelmätiedot painamalla F1-näppäintä .

Käynnistysvalikko-näyttö
  4. Tee muistin laskutoimituksia muistikoon osion tietojen avulla.

BIOSin muistitiedot
    • Saat selville lisättävän muistin enimmäismäärän vähentämällä jo asennetun muistin määrän tietokoneen tukemasta muistin enimmäismäärästä.

• Löytääksesi muistin määrän muistipaikkaa kohden, jaa tietokoneen tukeman muistin maksimimäärä emolevyllä olevien muistipaikkojen lukumäärällä. Yleensä tämä on enimmäismäärä jokaisessa muistikannassa. Esimerkiksi, jos tietokone tukee maksimissaan 4096 MB (4 Gb) muistia, ja emolevyllä on neljä muistipaikkaa, voit asentaa 1 GB (tai vähemmän) per paikka.

Muistin asentaminen tietokoneeseen

Katso tarkat tiedot muistin asentamisesta tietokoneeseesi tietokoneesi ylläpito- ja huolto-oppaasta.

Voit myös tarkastella asennusvideoita HP Support YouTube -kanavalla.

Voit hakea hp:n asiakastuesta huolto-opasta tai päivitys- ja huolto-opasta.

1. Kirjoita HP:n asiakastukisivun hakukenttään sarjanumero, tuotenumero tai tuotenimi ja valitse Submit (Lähetä). Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa tai antaa HP:n havaita laitteesi tiedot.

2. Napsauta tietokonettasi vastaavalla hakutuloksilla sen sivun linkkiä.

3. Valitse Käyttöoppaat, ja valitsemalla sen jälkeen ylläpito- ja huolto-opas tai päivitys- ja huolto-opas voit tarkistaa tietyt tietokoneen muistin asennusmenettelyt.

Luettuasi huolto- ja palveluoppaan ohjeet et ole varma niiden suorittamisesta itse, ota yhteyttä HP:n valtuuttaman jakelijan tekniseen tukeen.

Huomautus:

Jos joku muu kuin HP asentaa tai päivittää muistin, tuotetakuu ei koske muistin tai henkilön, joka yritti asentaa muistin tai päivittää sitä, aiheuttamia mahdollisia vahinkoja. Asiakas vastaa kaikista riskeistä ja vahingoista sellaisissa asennuksissa ja päivityksissä.

Huomautus:

Saatat havaita, että tietokone tukee vähintään 4 Gigatavun muistin fyysistä asentamista. Tietokoneen käyttöjärjestelmä voi kuitenkin rajoittaa tuettua muistin enimmäismäärä, sillä se ei pysty tukemaan fyysisen muistin täyttä määrää. Windows 32-bittiset käyttöjärjestelmät voivat tukea noin 3,3 Gt:n muistitilaa. Tämä rajoitus koskee kaikkia 32-bittisiä laitteistoja ja 32-bittisiä käyttöjärjestelmiä eikä vain Windows-käyttöjärjestelmiä.

Muistin asennusongelmien vianmääritys

Jos tietokone ei käynnisty oikein muistin vaihtamisen jälkeen (näyttö on edelleen musta ja tietokone sammuu muutaman sekunnin kuluttua) tai jos tapahtuu muistivirheitä (mukaan lukien äänimerkkejä tai vilkkuvia valoja) kun tietokone käynnistyy, kokeile seuraavia vaihtoehtoja.

• Asenna uusi muistimoduuli uudelleen.

• Poista muistimoduuli ja käytä paineilmapurkkia muistimoduulin urien puhdistamiseen.

• Tarkista muut tietokoneen sisällä olevat kaapeliliitännät. Kytke irrotetut tai tiukasti kiinnitetyt kaapelit uudelleen.

• Poista uusi muistimoduuli ja yritä käynnistää tietokone uudelleen. Jos tietokone käynnistyy, varmista että ostit oikeantyyppisen muistin, jonka muisti on yhteensopiva. Voit viitata tietokoneeseen asennettuun muistimoduuliin.

• Jos mahdollista, varmista, että kaikki muistimoduulit kokoonpanossa ovat samalta valmistajalta ja että niiden mallinumero on sama.

• Jos tietokone ei edelleenkään käynnisty, poista vaihdettu muisti, asenna takaisin alkuperäinen muisti ja varmista että tietokone käynnistyy alkuperäisessä kokoonpanossaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tutustu näihin usein kysyttyihin kysymyksiin (UKK) löytääksesi vastauksia yleisiin muistimoduleja koskeviin kysymyksiin.