• Palaute

HP:n kuluttajatietokoneet - Videopelin suorituskyvyn tai FPS:n parantaminen (Windows 10)

Lue lisää siitä, mitkä tekijät vaikuttavat videopelin näkymiseen tietokoneessa sekä suorituskyvyn parantamiseen.

Mikä on FPS?

Kehyksiä sekunnissa (FPS) on mittaus siitä, kuinka monta kertaa näyttö tekee täyden päivityksen sekunnissa. FPS on sulava mittaus, joka vaihtelee hahmonnuksen nopeuden, kuvan tai virkistystaajuuden mukaan.

Seuraavat tekijät vaikuttavat FPS-ohjaimiin:

• Näytön rajoitukset: Näytön virkistystaajuus osoittaa hz:n enimmäissyklien määrän sekunnissa. 1 Hz vastaa 1 FPS.

• Repiminen: Termin repeytyminen kuvaa visuaalista artefaktia, jossa näyttö näyttää tietoja eri kehyksistä yhdellä ruudulla.

• Sync technologies (Synkronointitekniikat): On olemassa useita synkronointitekniikat, jotka korjaavat repeytymisen: V-sync, AMD Free-Sync, NVIDIA G-sync ja paljon muuta. Ne kaikki toimivat eri tavalla saman ongelman ratkaisemiseksi. Tarkista laitteistotiedot ja tarkista, mitkä teknologiat ovat yhteensopivia laitteittesi kanssa.

toimenpide FPS

Voit seurata FPS-suojattua ohjelmistoa peliresurssien tai käytettävissä olevien sovellusten avulla.

• AMD RadeonPro: Tuettua AMD-näytönohjainta käyttävät järjestelmät voivat käyttää AMD RadeonProa FPS-ohjaimen monitoriin.

• NVIDIA GeForce -käyttökokemus: Tuetun NVIDIA-näytönohjaimen järjestelmät voivat käyttää GeForce Experience -toimintoa FPS-ohjaimen seuraamiseen.

• Peli: Useimmissa peleissä on FPS-seurantajärjestelmä, joka voidaan käynnistää pelivalikosta.

• Ladattavat sovellukset: FPS-laitteesi seuraamiseen on saatavilla useita ohjelmistosovelluksia. Tarkista yhteensopivuus näytönohjaimen teknisistä tiedoista.

Suorituskyvyn parantaminen tai FPS

Voit parantaa suorituskykyä tai FPS:ää päivittämällä BIOSin tai grafiikkaohjaimen, muuttamalla grafiikka-asetuksia, ottamalla pelitilan käyttöön tai kytkemällä tietokoneen virta.

1. Avaa pelipalkki painamalla Windows- + g-näppäintä .

2. Napsauta Pelipalkin Asetukset-kuvaketta.

3. Ota pelitila käyttöön kyseiseen peliin valitsemalla pelien vieressä oleva valintaruutu.