• Palaute

HP-tietokoneet – Saat ilmoituksen kiintolevyvirheestä ennen tietokoneen käynnistymistä Windows 10:ssä

Käynnistyksen yhteydessä saat ilmoituksen kiintolevyvirheestä.

Tämä virheilmoitus saattaa viitata sektoreihin, tietoihin tai mekaanisiin levyihin liittyvään kiintolevyongelmaan.

Kiintolevyvirheen ilmoitusnäkymä

Jos saat tämän virheilmoituksen, tarkista kiintolevyn kunto kiintolevyn diagnostiikkatestillä.

Suorita kiintolevytestit HP PC Hardware Diagnostics -apuohjelmassa

HP PC Hardware Diagnostics -apuohjelmalla voit testata tietokoneesi kiintolevyn ja varmistaa laitteistoviat usealla eri testillä. Tee ensin pikatesti (kahdesta kolmeen minuuttia). Jos pikatestissä ei löydy ongelmia, suorita laaja testi (kesto vähintään kaksi tuntia). Sen voi suorittaa kerran tai toistaa virheeseen asti.

1. Valitse Komponenttitestit-valikossaTallennuksen > pikatesti.

Kiintolevyn pikatestin valitseminen
  2. Valitse Suorita kerran. Pikatesti käynnistyy.

HP PC Hardware Diagnostics -kiintolevyn SSD-testinäyttö
  3. Jos tietokoneessa on useita kiintolevyjä, valitse testattava asema. Voit testata kaikki kiintolevyt valitsemalla Testaa kaikki kiintolevyt.

Tulokset esitetään ruudulla, kun testi on suoritettu. Testitulokset ovat nähtävissä myös päävalikon kohdassa Testilokit.

4. Jos kiintolevy läpäisee pikatestin, mutta kiintolevyssä on yhä ongelmia, suorita laaja testi. Testi sisältää SMART-tarkistuksen, lyhyen DST:n, optimoidun DST:n ja pitkän DST:n. Voit suorittaa nämä testit erikseen valitsemalla ne Kiintolevytestit-valikosta.

5. Jos kiintolevy ei läpäise testiä, valitse Vianmääritys.

6. Yritä ratkaista ongelma noudattamalla näytön ohjeita ja valitse sitten Kyllä.

7. Jos ongelma ei ratkea, ota yhteys HP:n asiakastukeen valitsemalla Kyllä.

8. Kirjoita muistiin tai kopioi virhetunnus (24-numeroinen koodi) ja tuotetunnus, jotta voit ilmoittaa ne HP:n asiakastukeen. Tiedot ovat myös päävalikon kohdassa Testilokit.

9. Jos tietokone on yhteydessä verkkoon, siirry HP:n asiakastukisivustoon valitsemalla SEURAAVA.

Jos tietokone ei ole yhteydessä verkkoon, siirry HP:n asiakastukeen skannaamalla annettu QR-koodi mobiililaitteella.

Tutki kiintolevytestin tuloksia

Kun kiintolevytesti on valmis, näyttöön ilmestyy viesti, jossa mainitaan suoritetut toimenpiteet.

Testin tulos

Ehdotettu toimi

Kiintolevytesti läpäisty

Voit käyttää tietokonetta kuten tavallisesti.

Ongelma löytyi ja se korjattiin

Voit käyttää tietokonetta kuten tavallisesti.

Vahingoittunut sektori löytyi ja se määriteltiin uudelleen

Käynnistä tietokone uudelleen.

• Jos näyttöön ilmestyy toinen virheilmoitus, suorita kiintolevytesti uudelleen.

• Jos näyttöön ei ilmesty virheilmoitusta, voit käyttää tietokonetta kuten tavallisesti.

Näyttöön ilmestyy erityinen virheilmoitus ja 24 numeron vikatunnuskoodi

Ota yhteys HP:n asiakastukeen.

Saat virheilmoituksen SMART-tarkistus: EI ASENNETTU | Lyhyt DST: EI ASENNETTU tulee näyttöön

Lataa BIOS-asennusohjelman oletusasetukset uudelleen.

Viittaa tuotteesi HP-asiakirjaan ja noudata osion Lataa BIOS-asennusohjelman oletusasetukset uudelleen ohjeita.

Kun olet ladannut BIOS-asennusohjelman oletusasetukset uudelleen, suorita kiintolevydiagnoosi uudelleen. Jos virhe EI ASENNETTU ilmenee uudelleen, ota yhteyttä HP:n asiakastukeen.

Yhteydenotto HP:hen kiintolevytestin epäonnistumisen takia

Jos kiintolevytestiä ei läpäistä, kirjoita virhetunnus (24-numeroinen koodi) muistiin ja ota yhteyttä HP:n asiakastukeen.

Huomautus:

Virheen tunnus näkyy myös päävalikon kohdassa Testilokit.

Kiintolevytestin tulokset näyttävät testin epäonnistuneen