• Palaute

OMEN by HP 880 -pöytätietokoneet – Yläosan kiintolevyn vaihtaminen

Jos jokin yläosan kiintolevyistä lakkaa toimimasta, on vaurioitunut tai täytyy päivittää, voit vaihtaa sen.

Varoitus:

Tämä tuote sisältää osia, jotka voivat vioittua staattisen sähköpurkauksen vuoksi. HP suosittelee vähentämään staattisen sähköpurkauksen aiheuttamien vaurioiden vaaraa käyttämällä antistaattista ranneketta ja työskentelemällä matottomalla lattialla, jolle on asetettu sähköä johtava vaahtomuovialusta.

Sisäisten osien huoltaminen lisää riskiä, että tietokone vaurioituu, mitä takuu ei ehkä kata. Tutustu riskiin ja tuotteen takuuseen, ennen kuin yrität huoltaa tietokonetta.

Valmistaudu tietokoneen osien vaihtamiseen

Valmistaudu tietokoneen osan vaihtamista varten varmistamalla, että tietokone, komponentit ja työskentelytila ovat valmiina.

1. Sammuta tietokone ja odota komponenttien jäähtymistä.

2. Irrota virtajohto ja muut kaapelit tietokoneesta. Irrota sitten virtajohto pistorasiasta, ylijännitesuojasta, jatkokaapelista tai jatkojohdosta.

3. Siirrä tietokone tasaiselle ja vakaalle alustalle lattialle, jossa on maton sijasta sähköä johtava vaahtomuovialusta, joka vähentää staattisen sähköpurkautumisen (ESD) aiheuttamien vaurioiden mahdollisuutta. HP suosittelee antistaattisten rannekkeiden käyttämistä.

4. Säilytä osia ja komponentteja suojapakkauksessa, kunnes olet valmis asentamaan ne.

5. Varmista, että käytössäsi on ristipää- tai litteäpääruuvitaltta, tietokonemallistasi riippuen.

Irrota yläkiintolevy

Irrota kiintolevy tietokoneen yläosassa olevasta kotelosta.

1. Avaa kiintolevyn luukku tietokoneen yläosasta.

Kiintolevyn luukun avaaminen
  2. Avaa kiintolevykelkan lukitus, tartu silmukkaan ja irrota kelkka tietokoneesta.

Irrota toinen kiintolevy tarvittaessa samalla tavalla.

Tarttuminen silmukkaan ja kelkan irrottaminen tietokoneesta
  3. Irrota ruuvit kiintolevystä ristipääruuvitaltalla ja aseta ne sivuun myöhempää käyttöä varten.

Ruuvien irrottaminen kiintolevystä
  4. Irrota kiintolevy kelkasta.

Kiintolevyn irrottaminen kotelosta

Vaihda yläkiintolevy

Vaihda yläkiintolevy, kiinnitä se kiintolevykelkkaan ja aseta se tietokoneen yläosassa olevaan koteloon.

1. Tarkista kiintolevykelkka ja varmista, että kaikissa rei’issä on kuminen läpivientirengas. Jos joissakin rei’issä ei ole läpivientirenkaita, korvaa puuttuvat renkaat.

Kelkan läpivientirenkaiden tarkistaminen
  2. Poista uusi kiintolevy pakkauksesta.

3. Aseta uusi kiintolevy kelkkaan ja varmista, että kiintolevyn reiät ovat kohdakkain kelkan reikien kanssa.

Kiintolevyn asettaminen kelkkaan kohdistamalla reunoilla olevat reiät
  4. Kiinnitä kiintolevy paikalleen aiemmin sivuun siirtämilläsi ruuveilla ja ristipääruuvitaltalla.

5. Aseta kiintolevy koteloon ja lukitse se paikalleen.

Yläkiintolevyn asettaminen yläosan koteloon
  6. Sulje kiintolevyn luukku tietokoneen yläosassa.

Kiintolevyn luukun sulkeminen