• Palaute

HP-tietokoneet – Microsoftin järjestelmän palauttamisen käyttäminen

Palauta tietokone aiempaan tilaan, jossa tietokone toimi normaalisti, käyttämällä Microsoftin järjestelmän palauttamistoimintoa.

Jos yritystietokoneissa ei löydy valintaa tietokoneen palauttamiseen, ota yhteyttä yrityksesi IT-osastoon tai paikalliseen IT-huoltoon.

Palauta tietokone, kun Windows käynnistyy normaalisti

Jos tietokone lakkaa toimimasta oikein, mutta Windows käynnistyy normaalisti, voit palauttaa sen sellaiseen aikaisempaan ajankohtaan, jolloin se vielä toimi.

Palautuspisteen luominen

Windows luo automaattisesti palautuspisteitä säännöllisin väliajoin ja ennen monia ohjelmistoasennuksia. Jos haluat luoda palautuspisteen itse, noudata seuraavia ohjeita.

1. Kirjoita Windowsin hakukenttään palautuspiste ja valitse hakutuloksista Luo palautuspiste.

2. Napsauta Järjestelmän suojaus -välilehdessä kohtaa Luo.

Palautuspisteen luominen valitsemalla Luo
  3. Kirjoita palautuspisteelle nimi ja valitse Luo.

4. Valitse Sulje.

Sulje-painike palautuspisteen onnistuneesta luonnista kertovassa näytössä

Palauta tietokone, kun Windows käynnistyy normaalisti

Palauta tietokone aiempaan ajankohtaan.

1. Tallenna avoinna olevat tiedostot ja sulje avoimet ohjelmat.

2. Etsi ja avaa Windowsissa Luo palautuspiste.

3. Valitse Järjestelmän suojaus -välilehdessä Järjestelmän palauttaminen.

Kohdan Järjestelmän palauttaminen valitseminen Järjestelmän ominaisuudet -välilehdellä
  4. Valitse Järjestelmän palauttaminen -ikkunassa Seuraava.

5. Valitse palautuspiste, jota haluat käyttää, ja valitse sitten Seuraava.

Palautuspisteen valinta
  6. Tarkasta valinta ja valitse Seuraava.

7. Lue varoitus siitä, että järjestelmän palauttamista ei tule keskeyttää, ja valitse sitten Kyllä.

Varoitus:

Anna järjestelmän palauttamisen suoriutua loppuun keskeytyksettä, jotta voit välttää kiintolevyn vioittumisen tai tietokoneen lisävahingot.

Järjestelmän palauttamista ei saa keskeyttää
    Järjestelmän palauttaminen palauttaa tietokoneen määritykset aikaisempaan ajankohtaan, ja tietokone käynnistyy uudelleen.

Tietokoneen palauttaminen, kun Windows ei käynnisty normaalisti

Käytä Microsoftin järjestelmän palauttamista Windowsin latausnäytössä, kun Windows ei käynnisty normaalisti.

1. Sammuta tietokone ja odota vähintään viisi sekuntia.

2. Käynnistä tietokone ja paina toistuvasti, noin kerran sekunnissa, F11-näppäintä, kunnes Windowsin latausnäyttö tulee näkyviin.

3. Jos näkyviin tulee kielivalintaikkuna, jatka valitsemalla haluamasi kieli.

4. Valitse Valitse näppäimistöasettelu -näytössä käyttämääsi näppäimistöä vastaava näppäimistöasettelu.

5. Valitse Valitse vaihtoehto -näytössä Vianmääritys.

6. Valitse Lisäasetukset ja valitse Järjestelmän palauttaminen.

Huomautus:

Asetusten mukaan sinun on ehkä valittava tili ja annettava kirjautumistiedot.

7. Valitse Seuraava.

Seuraava-kohdan valitseminen Järjestelmän palauttaminen -ikkunassa
  8. Valitse palautuspiste ja valitse Seuraava.

9. Palauta tietokone aikaisempaan ajankohtaan valitsemalla Valmis.

Valmis-kohdan valitseminen palautuspisteen vahvistusnäytössä
  10. Valitse Kyllä näyttöön tulevassa varoitusikkunassa.

Varoitus:

Kun järjestelmän palauttaminen on alkanut, älä keskeytä sitä.

Kyllä-kohdan valitseminen varoitusikkunassa
  11. Kun järjestelmä on palautettu, tietokone käynnistyy uudelleen.