• Palaute

HP-tietokoneet – Kahden tai useamman näytön käyttäminen samassa tietokoneessa (Windows 10)

Opi kopioimaan tai laajentamaan työpöytänäyttö. Liitä ja määritä televisio (TV) tai lisänäyttö tietokoneeseen.

• Työpöydän kopioiminen (tai kloonaaminen) näyttää saman kuvan molemmissa näytöissä. Kopiointia käytetään yleensä esityksissä.

• Laajentaminen laajentaa työpöytänäytön molempiin näyttöihin. Laajentamista käytetään yleensä, kun tarvitaan lisää työskentelytilaa.

Tarkista tietokoneen teknisistä tiedoista, tukeeko tietokone useita näyttöjä. Joihinkin pöytätietokonemalleihin voi lisätä toisen näytönohjaimen, jolloin siihen saa toisen videoliitännän. Kun lisäät toisen näytönohjaimen, varmista, että uusi kortti käyttää samoja ohjaimia kuin nykyinen Windows 10 -yhteensopiva ohjain.

Huomautus:

Kannettaviin tietokoneisiin ei voi asentaa toista näytönohjainta. Useimmat kannettavat tietokoneet tukevat ulkoisia näyttöjä. Tarkista ulkoisten näyttöjen mallikohtainen tuki tuotteen teknisistä tiedoista.

Toisen näytön liittäminen tietokoneeseen

Tietokoneissa ja televisioissa on useita erilaisia videoyhteystyyppejä. Tietokoneesi videoyhteystyypin on vastattava televisiossa tai näytössä olevaa yhteystyyppiä.

Huomautus:

Jos tietokoneessasi on vain DVI mutta televisiossasi ei ole DVI-porttia, voit käyttää erityistä sovitinta tai sovitinkaapelia.

Toisen näytön liittäminen kaapeleilla

Liitä toinen näyttö tietokoneeseen kaapeleilla.

1. Valitse yhteystyyppi toisen näytön perusteella.

• Näyttö: USB-C , Mini DisplayPort (Thunderbolt) , DisplayPort , DVI , VGA

• TV: USB-C , Mini DisplayPort (Thunderbolt) , DisplayPort

• HD TV: USB 3.0 , Mini HDMI , DisplayPort , HDMI , DVI , VGA

2. Liitä televisio tai näyttö tietokoneeseen valitsemallasi kaapelilla.

3. Liitä virtajohto televisioon tai näyttöön ja käynnistä se.

4. Jos kyseessä on televisioliitäntä, vaihda television videotulon lähde siihen liitetyn tietokoneen videolähdön mukaiseksi (Line-1, Video-1, HDMI jne.). Lisäohjeita on television mukana toimitetuissa ohjeissa.

Huomautus:

Kuvan laatu ei välttämättä ole kaikissa televisioissa yhtä hyvä kuin näytössä.

5. Käynnistä tietokone.

Toisen näytön liittäminen langattomalla yhteydellä

Miracast on langatonta tekniikkaa, joka heijastaa kuvan tietokoneen näytöstä toiseen Miracastia tukevaan näyttöön, televisioon, projektoriin tai mediasoittimeen. Tämän avulla voit jakaa tietokoneesi näytön, näyttää diaesityksen tai pelata suosikkipeliäsi suuremmassa näytössä.

Lisätietoja on sivulla HP-tietokoneet - Näytön jakaminen Miracastilla (Windows 10).

TV-asetusten vianmääritys

Jos television yhdistäminen tietokoneeseen tuottaa ongelmia, huomioi seuraavat.

• Käynnistä televisio, ennen kuin käynnistät tietokoneen.

• Käytä vain yhtä videolähdettä kussakin näyttölaitteessa. Älä liitä kahta kaapelia samaan televisioon tai näyttöön, ellei se tue kuva kuvassa -ominaisuutta.

• Varmista, että televisio tukee ääntä käyttämälläsi yhteystyypillä tai käytä erillistä audiokaapelia.

• Jos tietokone ei tunnista televisiota, määritä televisio ensisijaiseksi näyttölaitteeksi ja käynnistä tietokone uudelleen.

• Varmista, että television tulolähde vastaa käyttämääsi videolähdettä. Paina television kaukosäätimen Source- tai Input-painiketta. Vaihtoehtoja voivat olla televisiosta riippuen esimerkiksi Input 1, HDMI 1 tai S-video. Jos tämä ominaisuus ei ole käytettävissä televisiossasi, et voi käyttää sitä toisena näyttönä ilman erityistä videosignaalin käsittelyä (jota ei ole selitetty tässä asiakirjassa). Katso lisäohjeita oman televisiosi käyttöoppaasta.

• Jos käytät koaksiaali- tai S-video-liitintä, määritä työpöytänäytön tarkkuudeksi 800 x 600 (tai pienempi).

• Säädä kuvasuhde siten, että kuva vastaa käyttämääsi näyttöä.

• Varmista, että television signaalimuoto vastaa kortin tuottamaa lähtösignaalia (kiinteän TV-lähdön asetuksia voi muuttaa BIOSissa). Tavallisten analogisten signaalien tapauksessa televisioon käy joko PAL- (Eurooppa) tai NTSC-signaali (Pohjois-Amerikka).

Näytön asetusten määrittäminen

Määritä näyttö esityksiä varten tai lisää sen työpöytätilaa.

Näytön määrittäminen Windowsissa

Laajenna tai kopioi työpöytä toiseen näyttöön.

1. Napsauta mitä tahansa työpöydän kohtaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Näyttöasetukset.

2. Varmista, että näet oikean määrän näyttöjä.

Näytön tarkkuuden, näytön ja suunnan valitseminen
    • Jos kaikki näytöt ovat näkyvissä, jatka seuraavaan vaiheeseen.

Huomautus:

Kaksi näyttöä saattaa näkyä yhtenä, jolloin keskellä on 1|2, mikä tarkoittaa, että sama näyttö kopioidaan molempiin näyttöihin. Voit siirtyä laajennetun työpöydän näyttöön suorittamalla seuraavat vaiheet.

Kloonattu näyttö
      Laajennettu näyttö
    • Jos kaikki näytöt eivät ole näkyvissä, varmista, että kaapelit on liitetty kunnolla, ja valitse Havaitse.

Huomautus:

Jos käytät langatonta näyttöä, sinun on ehkä valittava Yhdistä langattomaan näyttöön.

3. Vieritä tarvittaessa kohtaan Useita näyttöjä, napsauta avattavaa valikkoa ja valitse näyttövaihtoehto.

4. Säädä tarvittaessa näytön tarkkuutta ja suuntaa.

5. Jos haluat käyttää laajennettua työpöytää, aseta näytöt näytössä samoin kuin ne on asetettu fyysisesti. Tunnista näytöt valitsemalla Tunnista. Näytöissä on numerot, jotta ne on helpompi järjestellä.

6. Tallenna uudet näyttöasetukset tarvittaessa valitsemalla Säilytä muutokset.

Näytön määrittäminen grafiikkaohjaimella

Määritä näyttöasetukset video- tai grafiikkaohjaimella.

1. Napsauta tyhjää kohtaa työpöydällä hiiren kakkospainikkeella ja valitse näytönohjaimesta riippuen Asetukset, Ominaisuudet tai Hallinta.

Näytönohjaime ohjauspaneeli avautuu.

Esimerkki näytönohjaimen ohjauspaneelista
    Huomautus:

Näytönohjaimen ohjauspaneeli vaihtelee näytönohjainkokoonpanon mukaan. (NVIDIA, Intel ja ATI ovat joitakin mahdollisia näytönohjainvalmistajia.)

2. Valitse Näyttö, Järjestä tai vastaava vaihtoehto ja valitse tarvittaessa Useita näyttöjä.

3. Valitse haluamasi näyttöasetus, kuten Kloonaa, Kopioi tai Laajenna.

4. Napsauta tarvittaessa Käytä- tai Valmis-painiketta.

Näyttöjen paranteleminen ja mukauttaminen (valinnainen)

Kun olet liittänyt lisänäytön tietokoneeseen, voit parannella ja mukauttaa näyttöä.

• Tehtäväpalkki: Napsauta hiiren oikealla painikkeella tehtäväpalkkia ja valitse Tehtäväpalkin asetukset. Määritä tehtäväpalkin asetukset napsauttamalla avattavia valikkoja.

• Aloitusnäyttö: Laajennetulla työpöydällä aloitusnäyttö näkyy vain ensisijaisessa näytössä.

• Taustakuva: Napsauta hiiren oikealla painikkeella mitä tahansa työpöydän kohtaa ja valitse Mukauta. Valitse kuvat, värit ja teemat.

Seuraavissa kuvissa on esimerkit eri kuvista kussakin näytössä ja samasta kuvasta kummassakin näytössä.

Eri taustakuvat kussakin näytössä
Yksi kuva laajennettuna kahteen näyttöön