• Palaute

HP:n tietokoneet – Tietokoneen tehdasasetusten palauttaminen (Windows 11, 10)

Tietokoneen palauttaminen tehdasasetuksiin saattaa olla tarpeen, jos käyttöjärjestelmä tai kiintolevy on vioittunut, tietokoneessa on virus tai tietokone siirtyy toiselle omistajalle. HP:n järjestelmän palautus poistaa kaikki kiintolevyn tiedot ja asentaa alkuperäisen käyttöjärjestelmän uudelleen.

Huomautus:

HP:n pilvipalautus on saatavilla HP:n tietokoneille, jotka on valmistettu vuonna 2016 tai sen jälkeen. HP:n pilvipalautustoiminnon avulla voit ladata palautusohjelmiston USB-muistitikulle. Jos HP:n pilvipalautus ei tue tietokonettasi, siirry HP-tietokoneisiin – Saat lisätietoja palauttamalla tietokoneen oletusasetukset .

Järjestelmän palautuksen valmistelu Windowsissa

Tutustu ennen järjestelmän palauttamista aiheisiin, jotka voivat poistaa järjestelmän palauttamisen tarpeen tai joilla voidaan varmistaa, että järjestelmän palautus onnistuu.

Käynnistysongelmien korjaaminen

Monet käynnistysongelmat johtuvat vähäisemmästä ongelmasta, joka on helposti korjattavissa. Yritä selvittää ennen järjestelmän palautusta, onko ongelma ratkaistavissa jonkin kevyemmän korjaustoimen avulla.

Lisätietoja on kohdassa HP-tietokoneet – Tietokone ei käynnisty.

Tärkeiden tiedostojen varmuuskopiointi

HP suosittelee, että varmuuskopioit tiedostot ulkoiselle asemalle tai CD-/ DVD-levylle säännöllisesti. Jos tietokoneen sisältämille alkuperäisille tiedostoille tapahtuu jotakin, osa tiedoista tai mahdollisesti kaikki tiedot voidaan palauttaa säännöllisen varmuuskopioinnin ansiosta.

Huomautus:

Järjestelmän palautus tehdasasetuksiin tuhoaa kaikki kiintolevyllä olevat tiedostot. Jos et varmuuskopioinut tiedostojasi ennen tehdasasetusten palautuksen suorittamista, tietokone saattaa näyttää kehotteen tiedostojen varmuuskopioinnista ennen tiedostojen poistamista.

Lisätietoja tärkeiden tiedostojen varmuuskopioinnista on kohdassa HP-tietokoneet – Tiedostojen varmuuskopioiminen.

Microsoftin järjestelmän palauttamisen viimeistely

Kun tietokoneessa ilmenee ongelmia, suorita Microsoftin järjestelmän palauttaminen ennen järjestelmän palauttamista.

Microsoftin järjestelmän palauttaminen palauttaa tietokoneen palautuspisteeseen niin, että kaikki käyttöjärjestelmän asetukset palautetaan palautuspistettä luotaessa käytössä olleisiin asetuksiin. Henkilökohtaiset tiedostot, kuten sähköposti, asiakirjat ja kuvat, eivät häviä. Katso lisätietoja Microsoftin järjestelmän palauttamistoiminnon kohdasta HP-tietokoneet – Microsoftin järjestelmän palauttamisen käyttö.

Tarvittavan järjestelmänpalautuksen selvittäminen

Palautustyyppejä on useita. Palautusvaihtoehdoista on tietoa seuraavissa taulukoissa.

Palautusvaihtoehdot

Mukautukset

HP Cloud Recovery

Windowsin tehdasasetusten palauttaminen

Käyttöjärjestelmä

Palauttaa HP:n alkuperäisen käyttöjärjestelmän.

Palauttaa nykyisen Windows-version julkaisuversiotilan (RTM).

Ohjaimet

Palauttaa HP:n alkuperäiset ohjaimet.

Vain INF-pohjaiset (määritystiedot) ohjaimet säilytetään. Muut kuin INF-sovelmat poistetaan.

Käyttäjätiedot (kuvat, asiakirjat, musiikki, videot, työpöydän pikakuvakkeet)

Käyttäjätiedot voidaan tallentaa erilliselle levylle tai kaikki tiedot voidaan poistaa.

Käyttäjätiedot voidaan tallentaa erilliselle levylle tai kaikki tiedot voidaan poistaa.

Kaupan sovellukset (HP:n esiasennetut)

Kaupan oletussovellukset palautetaan tehdastilaan.

Kaupan oletussovellukset poistetaan.

Kaupan sovellukset (käyttäjän asentamat)

Kaikki käyttäjän asentamat sovellukset poistetaan.

Kaikki käyttäjän asentamat sovellukset poistetaan.

Työpöytäsovellukset (HP:n esiasennetut)

Kaikki esiasennetut työpöytäsovellukset palautetaan tehdastilaan.

Kaikki esiasennetut työpöytäsovellukset palautetaan tehdastilaan.

Huomautus:

Säilyttää esiasennetun virustorjuntaohjelman oletuksena.

Työpöytäsovellukset (Käyttäjän asentamat)

Kaikki käyttäjän asentamat työpöytäsovellukset poistetaan.

Kaikki käyttäjän asentamat työpöytäsovellukset poistetaan.

Mukautetut Windows-asetukset

Mukautetut Windows-asetukset tallennetaan pilvipalveluun Microsoft-tilin kautta.

Huomautus:

Katso lisätietoja etsimällä ja avaamalla työpöydältä Asetukset > Tilit > Synkronoi asetuksesi.

Mukautetut Windows-asetukset tallennetaan pilvipalveluun Microsoft-tilin kautta.

Huomautus:

Katso lisätietoja etsimällä ja avaamalla työpöydältä Asetukset > Tilit > Synkronoi asetuksesi.

Uudet aloitusvaihtoehdot

Mukautukset

Fresh Start (Creators-päivitys)

Kommentit

Käyttöjärjestelmä

Aina uusimmat Windows-versiot.

Fresh Start -päivitys edellyttää Internet-yhteyden päivitysten asentamiseksi.

Ohjaimet

Kaikki ohjaimet säilytetään.

Vain INF-pohjaiset (määritystiedot) ohjaimet säilytetään. Muut kuin INF-sovelmat poistetaan.

Käyttäjätiedot (kuvat, asiakirjat, musiikki, videot, työpöydän pikakuvakkeet)

Säilyttää aina käyttäjätiedot. Käyttäjätietojen poistaminen ei ole mahdollista.

Kaupan sovellukset (HP:n esiasennetut)

Kaupan oletussovellukset poistetaan.

Fresh Start-päivitys säilyttää SCM-toiminnon, joka näyttää suositeltuja sovelluksia Kaupassa.

Kaupan sovellukset (käyttäjän asentamat)

Kaikki käyttäjän asentamat sovellukset poistetaan.

Työpöytäsovellukset (HP:n esiasennetut)

Kaikki esiasennetut työpöytäsovellukset poistetaan.

Fresh Start tekee Windows Defenderistä oletusarvoisen virustorjuntaohjelman.

Työpöytäsovellukset (käyttäjän asentamat)

Kaikki käyttäjän asentamat työpöytäsovellukset poistetaan.

Mukautetut Windows-asetukset

Mukautetut Windows-asetukset tallennetaan pilvipalveluun Microsoft-tilin kautta.

Katso lisätietoja etsimällä ja avaamalla työpöydältä Asetukset > Tilit > Synkronoi asetuksesi.

Muut asetukset

HID-laitteiden (esim. näppäimistö, hiiri, peliohjain) tiedot säilytetään Bluetooh-pariliitostiedoissa. Virta-asetukset säilytetään.

Järjestelmän palauttaminen Windowsissa

Valitse tietokoneellesi sopivin palautustyökalu ja lue vaiheittaiset ohjeet palautuksen tai nollaamisen tekemiseen.

Windowsin tavallisten palautusongelmien selvittäminen

Järjestelmän palautuksen ongelmat johtuvat yleisimmin prosessin keskeytymisestä tai tietokoneen sammuttamisesta ennen palautuksen ja asetusten määrityksen valmistumista.

Katso lisätietoja kohdasta HP-tietokoneet – Tietokoneen palauttaminen alkutilaan.

Tietokoneen päivittäminen järjestelmän palauttamisen jälkeen

Järjestelmän palauttamisen jälkeen HP suosittelee asentamaan päivitykset Windows Updaten kautta.

Katso lisätietoja kohdasta .