HP:n tietokoneet – Ohjainten ja ohjelmistojen päivitys Windows Update -päivitystoiminnolla (Windows 10)

Windows Update on työkalu, joka määrittää tietokonetta koskevat päivitykset ja asentaa ne.

Päivitysten lataaminen Windows Updatea käyttämällä edellyttää Internet-yhteyttä.

Huomautus:

Voit päivittää ohjaimet myös Laitehallinnassa.

Päivitysten asentaminen Windows Update -päivitystoiminnolla

Windows Update -palvelua käyttämällä voit asentaa tietokoneeseen päivityksiä ja päivittää laiteohjelmiston tai BIOS-järjestelmän.

Huomautus:

Jos esimerkiksi matkapuhelimessa on käytön mukaan laskutettava yhteys, voit joutua lataamaan päivitykset manuaalisesti.

Tietokoneen päivitysten asentaminen Windows Update -päivitystoiminnolla

Etsi ja asenna päivitykset Windows 10 -tietokoneeseen.

1. Etsi ja avaa Windowsissa Windows Updaten asetukset ja avaa se.

2. Valitse Etsi päivityksiä.

Jos saatavilla on päivityksiä, niiden asentaminen aloitetaan automaattisesti.

3. Kun päivitykset on asennettu, käynnistä tietokone tarvittaessa uudelleen.

Laiteohjelmisto- ja BIOS-päivitysten asentaminen Windows 10:ssä

Voit määrittää tietokoneen päivittämään automaattisesti laiteohjelmiston (BIOS) versioon F.03 (tai uudempaan) Laitehallinnassa.

1. Etsi ja avaa Laitehallinta.

Laitehallinnan avaaminen hakukentästä
  2. Laajenna Laiteohjelmisto.

3. Kaksoisnapsauta Järjestelmän laitteisto-ohjelmisto -kohtaa.

Järjestelmän laitteisto-ohjelmisto -kohdan avaaminen Laitehallinnassa
  4. Valitse Ohjain-välilehti.

5. Napsauta Päivitä ohjain -painiketta.

Päivitä ohjain -kohdan valinta järjestelmän laiteohjelmiston ominaisuuksissa
  6. Valitse Etsi päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti.

Päivitetyn ohjainohjelmiston automaattisen haun valinta Päivitä ohjain -kohdassa
  7. Odota, kunnes päivitys on latautunut, ja noudata ohjeita.

Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Tutustu näihin Windows Update -toimintoa koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Jos päivitys epäonnistuu

Microsoft tarjoaa Windows Update Troubleshooter -palvelun, jolla voidaan ratkaista useimmat ongelmat, jotka aiheuttavat päivityksen epäonnistumisen.

Voit ratkaista useimmat päivitysten asentamiseen liittyvät ongelmat Microsoftin Windows Update Troubleshooter -vianmäärityksellä (englanninkielinen). Jos tämä ei toimi, tee vianmääritys manuaalisesti.

Huomautus:

Siirry sivulle Failure configuring Windows updates (Virhe Windows-päivityksiä määritettäessä). Reverting changes." error (”Virhe Windows-päivityksiä määritettäessä. Muutoksia palautetaan.” -virhe), jos kyseinen virhe tulee näkyviin.

Miten Windows 10 -päivitykset ajoitetaan?

Windows 10:ssä voi määrittää aktiivisen ajan, jolloin tietokone ei tee päivityksiä.

1. Etsi ja avaa Windows Updaten asetukset.

2. Valitse Muuta aktiivinen aika.

3. Valitse Aloitusaika ja Lopetusaika.

Aloitus- ja lopetusaika-asetukset
  4. Valitse Tallenna.

Minkä tyyppisiä päivityksiä on saatavilla?

Windows Updaten kautta on saatavilla seuraavat päivitysten tyypit:

• Tietoturvapäivitykset ovat usein kriittisiä, ja ne parantavat tietokoneen suojausta verkkouhkia vastaan.

• Windowsin virheenkorjaukset ja parannukset parantavat Windows-käyttökokemusta.

• Ohjainpäivitykset ovat yleensä saatavilla valinnaisina päivityksinä. Jotkin ohjaimet eivät ehkä ole käytettävissä.

Milloin tietty päivitys kannattaa estää tai poistaa käytöstä?

Poista päivitys käytöstä, jos Windows Update -sivusto lataa ohjainpäivityksen, joka aiheuttaa laitteistovirheen.

Huomautus:

Yritystietokoneet: Joissakin tapauksissa päivityksiä saatetaan hallita verkkoympäristössä. Pyydä lisätietoja yrityksesi IT-osastolta tai paikallisesta IT-huollosta.

1. Poista ohjaimen asennus ja asenna toimiva versio tai palauta edellinen versio.

• Poista asennus: Kirjoita Windowsin hakupalkkiin Laitehallinta ja avaa se. Napsauta viallista ohjainta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista asennus. Asenna uudelleen toimiva ohjainversio.

• Palauta: Kirjoita Windowsin hakupalkkiin Laitehallinta ja avaa se. Napsauta viallista ohjainta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. Napsauta Ohjain-välilehteä ja valitse vaihtoehto Aikaisempi ohjain.

2. Voit estää Windowsia lataamasta ohjainpäivitystä uudelleen lataamalla Microsoftin työkalun, jolla voit näyttää tai piilottaa päivitykset.

3. Suorita työkalu ja odota, kunnes se tarkistaa odottavat päivitykset.

4. Valitse Piilota päivitykset.

5. Valitse viallinen ohjain luettelosta.

Windows Update ei asenna ohjainta automaattisesti.

Voinko muuttaa Windows Update -asetuksia Windows 10:ssä?

Kyllä. Voit määrittää useita Windows Update -asetuksia käyttöjärjestelmääsi varten.

1. Hae ja avaa Windows Updaten asetukset. Avaa sitten päivitysasetukset napsauttamalla Lisäasetukset-painiketta.

2. Määritä seuraavat asetukset:

• Päivitysasetukset: Ota käyttöön muiden Microsoftin ohjainten ja sovellusten päivittäminen Windows Update -päivitysten yhteydessä. Anna Windows Updaten myös ladata ja asentaa päivityksiä, kun ne tulevat saataville, tai määritä se odottamaan hyväksyntää, jotta voit hallita datamäärää, kun datayhteys on rajoitettu.

• Päivitysilmoitukset: Ota käyttöön Windowsin kehotteet, kun tietokone on käynnistettävä uudelleen päivityksen viimeistelemiseksi.

• Toimituksen optimointi: Lataa Windows-päivitykset muista tietokoneista, sillä se voi olla nopeampaa.

Huomautus:

HP suosittelee lataamaan päivityksiä vain tutuista ja luotettavista lähteistä.

• Tietosuoja-asetukset: Muuta sovellusten käyttämiä henkilötietoja.

Voiko tehdä päivitysongelmien vianmäärityksen manuaalisesti?

Kyllä. Jos automaattiset päivitykset epäonnistuvat, voit tehdä ongelman vianmäärityksen manuaalisesti.

Virustorjuntaohjelmiston poistaminen käytöstä

Voit estää ongelmat poistamalla virustentorjuntaohjelmiston käytöstä päivitysten ajaksi.

Huomautus:

Muista ottaa virustentorjuntaohjelmisto uudelleen käyttöön, kun olet valmis.

1. Etsi ja avaa Windowsissa Järjestelmän määritykset.

2. Valitse Käynnistys > Avaa Tehtävienhallinta.

Järjestelmän määritykset -ikkunan Käynnistys-välilehti
  3. Etsi virustorjuntaohjelmisto luettelosta, valitse se ja sitten Poista käytöstä.

4. Sulje Tehtävienhallinta.

Puhdas uudelleenkäynnistys

Käynnistä tietokone uudestaan vähimmäismäärällä käynnistysohjelmia.

1. Valitse Järjestelmän määritykset -ikkunassa Palvelut-välilehti.

2. Valitse Piilota kaikki Microsoftin palvelut -valintaruutu ja valitse sitten Poista kaikki käytöstä.

Järjestelmän määritykset -ikkunan Palvelut-välilehti
  3. Valitse Käynnistys > Avaa Tehtävienhallinta.

Järjestelmän määritykset -ikkunan Käynnistys-välilehti
  4. Napsauta kutakin käytössä olevaa käynnistyskohdetta ja valitse sitten Poista käytöstä. Sulje lopuksi Tehtävienhallinta.

5. Valitse Järjestelmän määritykset -ikkunassa OK.

Windows Update -palveluiden uudelleenkäynnistys

Käynnistä yksittäisiä Windows Update -palveluja uudelleen.

1. Avaa Suorita-ruutu painamalla samanaikaisesti Windows- () ja R-näppäintä.

2. Kirjoita Suorita-ruutuun Services.msc ja paina Enter-näppäintä.

3. Etsi Palvelut-luettelosta seuraavat palvelut:

• BITS (Background Intelligent Transfer Service) -palvelu

• Salauspalvelut

• Windows Update -sivusto

4. Napsauta kutakin hiiren kakkospainikkeella ja valitse Käynnistä uudelleen.

Windows Update -palveluiden nollaus

Palauta Windows Updaten palvelut oletusasetuksiin.

1. Hae Windowsissa Komentokehote, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.

Komentokehotteen avaaminen järjestelmänvalvojana
  2. Kirjoita Komentokehote-ikkunaan seuraavat komennot ja paina kunkin komennon jälkeen Enter-näppäintä.

• net stop bits

• net stop cryptsvc

• net stop wuauserv

• net start bits

• net start cryptsvc

• net start wuauserv

3. Avaa Suorita-ruutu painamalla samanaikaisesti Windows- () ja R-näppäintä.

4. Kirjoita %temp% ja valitse sitten OK. Näkyviin tulee luettelo Temp-kansion tiedostoista.

5. Poista kaikki tiedostot Temp-kansiosta.

6. Nimeä SoftwareDistribution- ja catroot2-kansiot uudelleen seuraavasti: SoftwareDistribution.old ja catroot2.old.

7. Etsi Komentokehote uudelleen, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.

8. Kirjoita kehotteeseen seuraavat komennot ja paina kunkin komennon jälkeen Enter-näppäintä.

• net stop wuauserv

• ren %windir%\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old

• ren %windir%\system32\catroot2 catroot2.old

9. Käynnistä tietokone uudelleen ja yritä sitten asentaa päivitykset. Jos ongelma ei poistu, ota yhteys HP-asiakastukeen.

Voinko päivittää tulostimen ohjelmiston, BIOSin tai HP:n ohjelmiston Windows Updatella?

Windows Updatella ei voi tehdä HP-tulostinohjelmiston, HP-ohjelmiston tai BIOSin päivityksiä.

Miten voin päivittää yritystietokoneeni?

SoftPaq Download Managerilla voit ladata päivityksiä yritystietokoneeseen.

Voit hakea yritystietokoneiden ohjelmisto- ja ohjainpäivityksiä sivultaHP PCs - Using HP SoftPaq Download Manager (HP-tietokoneet – HP SoftPaq -lataustenhallinnan käyttö).

Huomautus:

Joissakin tapauksissa päivityksiä saatetaan hallita verkkoympäristössä. Pyydä lisätietoja yrityksesi IT-osastolta tai paikallisesta IT-huollosta.

Mistä muualta voin hakea ohjelmisto- ja ohjainpäivityksiä?

Kaikki ohjaimet ja ohjelmistot eivät ole saatavilla Windows Updaten kautta. Voit käyttää seuraavia resursseja ohjelmisto- ja ohjainpäivityksiin, joita ei ole saatavilla Windows Updaten kautta.

Voinko käyttää Laitehallintaa päivitysten tekemiseen?

Kyllä. Jos tietty laitteistokomponentti ei toimi oikein, sen voi päivittää Laitehallinnassa.

1. Kirjoita Windowsin hakupalkkiin Laitehallinta ja avaa se.

2. Laajenna laiteluettelossa päivitettävän osan kohta.

Komponenttiesimerkki Laitehallinnassa
  3. Napsauta laitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Päivitä ohjain.

Päivitä ohjain -kohdan valinta näytönohjaimelle
  4. Valitse Etsi päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti ja noudata näytön ohjeita.

Etsi näytönohjaimen päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti
  5. Suorita asennus loppuun käynnistämällä tietokone uudelleen.