• Palaute

HP:n tietokoneet – Langattoman hiiren ongelmien vianmääritys

Jos langaton hiiri ei vastaa tai toimi odotetulla tavalla, tarkista yhteys, asenna päivitykset ja vahvista asetukset ongelman ratkaisemiseksi.

Tarkista virran ja yhteyden tila (hiiri, jossa on langaton USB-vastaanotin)

Tarkista langattoman hiiren virta- ja yhteysongelmat, jos se käyttää USB-vastaanotinta, joka kytketään porttiin tai on sisäänrakennettu tietokoneeseen.

1. Etsi ja poista kaikki pakkausliuskat hiirestä. Liuskat estävät laitetta saamasta virtaa.

Pakkausliuskan poistaminen hiirestä
  2. Jos hiiressäsi on Päällä/Pois-kytkin, varmista, että sen asetuksena on Päällä.

Hiiren kytkeminen päälle
  3. Jos hiiri ei mene päälle, lataa akku uudestaan liittämällä latauskaapeli laitteeseen ja sitten virtalähteeseen, kuten USB-latausporttiin tietokoneessa tai ulkoiseen USB-verkkolaitteeseen. Jos hiiri käyttää vaihdettavissa olevia paristoja, asenna uudet paristot.

4. Etsi laitteen USB-vastaanotin. Se voi olla asetettuna tietokoneen USB-porttiin tai alkuperäispakkaukseen. Joidenkin HP Touch ja All-in-One-tuotteiden mukana toimitetaan tietokoneeseen valmiiksi asennettu USB-vastaanotin. Voit myös etsiä vastaanottimen säilytysastian hiiren sisäpuolelta.

Langaton USB-vastaanotin hiiren sisällä
  5. Varmista, että vastaanotin on asetettu tietokoneen USB-porttiin. USB-keskitin ei ehkä anna riittävästi virtaa, että laitteesi yhdistäisi oikein.

6. Sammuta kaikki muut laitteet, joita et käytä, kuten Bluetooth-laitteet.

7. Siirrä hiiri lähemmäs langatonta vastaanotinta, yleensä 30 cm:n etäisyyden sisälle.

8. Varmista, että hiiren ja langattoman vastaanottimen välillä ei ole esineitä. Esimerkiksi televisiot, langattomat puhelimet tai kaiuttimet voivat heikentää langattomia signaaleja.

9. Nollaa USB-vastaanottimen yhteys sen perusteella, onko siinä Yhdistä -painike vai ei.

• Vastaanottimet ilman Yhdistä-painiketta

Langattomat USB-vastaanottimet ilman yhdistämispainiketta

Irrota lähetin portista, odota 10 sekuntia, ja liitä se sitten uudelleen tietokoneen toiseen porttiin.

• Vastaanottimet, joissa on Yhdistä-painike

Esimerkki langattomasta USB-vastaanottimesta, jossa on yhdistämispainike ja aktiivisuuden LED-merkkivalo

Siirrä vastaanotin tietokoneen eri porttiin, ja paina ja pidä sitten pohjassa Yhdistä-painiketta, kunnes valo vilkkuu. Pidä laitteen Yhdistä-painiketta painettuna 60 sekunnin ajan, kunnes vastaanottimen merkkivalo lakkaa vilkkumasta.

10. Jos yhteyden muodostaminen epäonnistui, kokeile määrittää hiiren asetukset toisen tietokoneen avulla, jotta voit määrittää, onko päätietokoneen portissa ongelma.

Tarkista virran ja yhteyden tila (Bluetooth-hiiri)

Tarkista, onko langattomalla hiirellä yhteys- ja virtaongelmia, jos se käyttää Bluetooth-yhteyttä yhdistääkseen tietokoneeseen.

1. Etsi ja poista kaikki pakkausliuskat hiirestä. Liuskat estävät laitetta saamasta virtaa.

Pakkausliuskan poistaminen hiirestä
  2. Jos hiiressä on Päällä/Pois-kytkin, varmista, että sen asetuksena on Päällä.

Hiiren kytkeminen päälle
  3. Jos hiiri ei mene päälle, lataa akku uudestaan liittämällä latauskaapeli laitteeseen ja sitten virtalähteeseen, kuten USB-latausporttiin tietokoneessa tai ulkoiseen USB-verkkolaitteeseen. Jos hiiri käyttää vaihdettavissa olevia paristoja, asenna uudet paristot.

4. Etsi ja avaa Windows-käyttöjärjestelmässä Bluetooth ja muut laitteet -asetukset.

Windowsin Bluetooth-asetukset
  5. Varmista, että Bluetoothin asetus on On.

6. Jos hiirtä ei näy luettelossa, sijoita se etsintätilaan valmistajan ohjeiden mukaisesti ja napsauta sitten Lisää Bluetooth tai toinen laite suorittaaksesi pariliitos.

HP-tietokoneet – Langattoman hiiren edistynyt vianmääritys

Käytä näitä edistyneitä ohjeita ja menetelmiä, kun langaton hiiri ei vastaa tai toimi odotetulla tavalla.

Päivitä laitteisto-ohjaimet

Päivitä Laitehallinnan avulla laitteisto-ohjaimet, kuten grafiikka-, ääni- ja langattomat ohjaimet sekä muut tietokoneesi ohjaimet.

1. Kirjoita Windowsin hakupalkkiin Laitehallinta ja avaa se.

2. Valitse laiteluettelosta .

3. Napsauta hiiri hiiren kakkospainikkeella, valitse Päivitä ohjain ja asenna päivitetty ohjain ohjeiden mukaisesti.

Ohjainten päivittämisen valitseminen Laitehallinnassa
  4. Viimeistele päivitysten asennus käynnistämällä tietokone uudelleen.

Kiintolevyn testaaminen HP PC Hardware Diagnostics -apuohjelmalla

Jos hiiri ei toimi odotetulla tavalla, voit tunnistaa mahdolliset ongelmat HP PC Hardware Diagnostics -työkalulla Windowsissa.

1. Hae Windowsissa hakusanalla HP PC Hardware Diagnostics Windows. Napsauta sovellusta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Suorita järjestelmänvalvojana.

Jos sovellusta ei ole asennettu tietokoneeseen, lataa uusin versio HP PC Hardware Diagnostics for Windows-sivustolta.

2. Napsauta päävalikon kohtaa Komponenttitestit.

Komponenttitestit-kohdan valitseminen päävalikosta
  3. Valitse Syöttölaitteet, valitse kukin hiiritesti, ja valitse sitten Suorita kerran.

x

Hiiren testien suorittaminen
  4. Testaa hiiren toimintaa noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Kun testit ovat valmiita, tulokset tulevat näyttöön.

• Läpäisty: Hiiri toimii odotetulla tavalla.

• Virhe (tunnusnumerolla): Hiiren toiminta kärsi laitteistoviasta. Kirjoita muistiin akun tila ja vikatunnus. Kirjoita muistiin akun tila ja vikatunnus, jotta ne olisivat saatavilla, jos on tarpeen ottaa yhteyttä HP:n asiakastukeen.

Suorita Windows Update

Päivitä Windows 11- tai Windows 10 -tietokoneesi Windows Update -päivitystoiminnolla.

1. Etsi ja avaa Windowsissa Tarkista päivitykset.

Jos saatavilla on päivityksiä, niiden asentaminen alkaa automaattisesti.

2. Kun päivitykset on asennettu, käynnistä tietokone pyydettäessä.

Tiettyjen hiiriongelmien ratkaiseminen

Ratkaise hiiriongelmia, kuten huono seuranta, hidas osoitin, huono näkyvyys tai napsautuksien hitaus.

Hiiri ei seuraa oikein

Jos hiiren seurannassa on ongelmia, kokeile käyttää hiirtä eri pinnalla ja puhdistaa linssi.

1. Vaihda hiiren pinta. Varmista, että hiiri on ei-läpinäkyvällä ja tasaisella pinnalla, kuten hiirilevyllä tai valkoisella paperipalalla. Laite ei ehkä toimi lasisilla, uurretuilla, läpikuultavilla tai heijastavilla pinnoilla.

2. Puhdista muovinen seurantalinssi. Lika tai sormenjälkien kertyminen voivat aiheuttaa seurantaongelmia. Puhdista hiiren alapuolen linssi kostealla liinalla tai pumpulipuikolla.

Hiiren osoitin on liian hidas, liian pieni, tai napsautus tapahtuu hitaasti

Jos hiiren osoitin liikkuu liian hitaasti, on vaikea nähdä tai hiiren kaksoisnapsautus on hitaampi kuin mitä odotettiin, muuta hiiren asetuksia.

1. Etsi ja avaa Näyttöasetukset Windowsissa.

2. Valitse Hiiren lisäasetukset.

3. Valitse Hiiren ominaisuudet -ikkunassa välilehti asetukselle, jota haluat muuttaa.

• Painikkeet: Voit mukauttaa vasemman ja oikean painikkeen asetuksia, muuttaa kaksoisnapautuksen nopeutta tai korostaa kohteita ilman hiiren painikkeiden painettuna pitämistä.

• Osoittimet: Muuta osoittimen värivalitsinta tai valitse osoittimen visuaalinen tyyli.

• Osoittimen vaihtoehdot: Muuta osoittimen nopeutta, oletustoimintaa tai näkyvyyttä.

• Kiekkopainike: Mukauta hiiren kiekkopainikkeen pysty- tai vaakasuuntaista vieritystä.

Hiiren asetusten muuttamisen välilehtien paikallistaminen

HP:n tietokoneet – Bluetooth-yhteyden vianmääritys

Tarkista yhteys- tai ohjainongelmat, jos et voi pariliittää Bluetoothin lisälaitetta tai syöttölaitetta tietokoneeseen.

Tee seuraavat toimenpiteet ilmoitetussa järjestyksessä. Tarkista, onko ongelma ratkennut, yrittämällä käyttää laitetta kunkin toimenpiteen jälkeen.

Varmista, että tietokoneessasi on Bluetooth

Varmista Laitehallinnasta, että tietokoneesi tukee Bluetoothia.

1. Kirjoita Windowsin hakupalkkiin Laitehallinta ja avaa se.

2. Etsi Laitehallinnassa luettelosta Bluetooth tai Bluetooth-radiot.

Jos Bluetooth ei ole luettelossa, tietokoneesi ei tue sitä. Käytä erityyppistä langatonta tai USB-laitetta.

Bluetooth näkyy Laitehallinnassa

Varmista, että Bluetooth-signaali on käytössä

Kun Bluetooth-signaali ei ole käytössä, et voi muodostaa pariliitosta nykyisen laitteen kanssa, lisätä uutta laitetta tai muokata Bluetooth-asetuksia.

1. Avaa Laitehallinta ja napsauta Bluetooth-kohdan vieressä olevaa nuolta.

Laajenna luettelo napsauttamalla Bluetooth-kohdan vieressä olevaa nuolta
  2. Jos laitetta ei näy, napsauta Bluetooth-korttia hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ota laite käyttöön.

Bluetooth-kortin Ota laite käyttöön -kohdan valitseminen

Tarkista langattoman yhteyden asetukset

Varmista, että tietokoneen langattoman yhteyden asetukset sallivat Bluetooth-yhteyden.

1. Etsi ja avaa Windowsissa Lentotila.

2. Varmista, että Lentotila ei ole päällä ja että Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteys ovat käytössä.

Huomautus:

Lentotila poistuu käytöstä automaattisesti, kun Wi-Fi ja Bluetooth otetaan käyttöön. Jos sinun täytyy käyttää Bluetoothia lentotilassa, voit ottaa sen uudelleen käyttöön manuaalisesti.

Sen varmistaminen, että lentotila ei ole käytössä ja että Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteys on käytössä

Poista langattomat häiriöt

Tietokoneen ja laitteen välinen langaton Bluetooth-signaali saattaa olla liian heikko hyvän yhteyden saamiseksi.

Muut kuin langattomat laitteet häiritsevät langatonta yhteyttä
  1. Varmista, että laitteessa on virta ja se on löydettävissä.

2. Tarkista, onko Bluetooth käytössä muissa laitteissa, joita ei käytetä, ja katkaise yhteys.

3. Siirrä tietokone ja laite lähemmäs toisiaan, tavallisesti 10 metrin (33 jalan) etäisyydelle.

4. Varmista, että tietokoneen ja laitteen välillä ei ole esteitä. Esteet, kuten televisiot, mikroaaltouunit, langattomat puhelimet ja muut langattomat laitteet, voivat heikentää Bluetooth-signaaleja.

Käynnistä Bluetooth-laite ja tietokone uudelleen

Laitteen ja tietokoneen uudelleenkäynnistäminen saattaa ratkaista yhteysvirheet.

1. Sulje kaikki tietokoneellasi käynnissä olevat ohjelmat ja sulje sitten tietokone.

2. Katkaise virta Bluetooth-laitteesta.

3. Käynnistä tietokone ja laite.

Tarkista Bluetooth-ohjainpäivitys

Jos laitteen Bluetooth-ohjain on vanhentunut, yhteydessä voi olla ongelmia.

1. Avaa Laitehallinta ja näytä sitten asennetut laitteet napsauttamalla Bluetooth-kohdan vieressä olevaa nuolta.

Napsauta Bluetooth-kohdan vieressä olevaa nuolta katsoaksesi asennetut laitteet
  2. Napsauta Bluetooth-laitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Päivitä ohjain.

3. Valitse Päivitä ohjaimet -ikkunasta Etsi päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti.

4. Jos päivitys on saatavilla, päivitä ohjain.

Asenna Bluetooth-laite uudelleen

Laitteen Bluetooth-ohjain voi olla vioittunut. Poista laitteen asennus Laitehallinnassa ja muodosta pariliitos tietokoneen kanssa, jotta voit asentaa ohjaimen uudelleen.

1. Avaa Laitehallinta ja näytä sitten asennetut laitteet napsauttamalla Bluetooth-kohdan vieressä olevaa nuolta.

Napsauta Bluetooth-kohdan vieressä olevaa nuolta katsoaksesi asennetut laitteet
  2. Napsauta laitetta, jonka kanssa yrität muodostaa pariliitoksen, ja valitse sitten Poista laitteen asennus.

3. Nollaa langattomat yhteydet käynnistämällä tietokone uudelleen.

Palauta tietokone, kun Windows käynnistyy normaalisti

Palauta tietokone aiempaan ajankohtaan.

1. Tallenna avoinna olevat tiedostot ja sulje avoimet ohjelmat.

2. Etsi ja avaa Windowsissa Luo palautuspiste.

3. Valitse Järjestelmän suojaus -välilehdessä Järjestelmän palauttaminen.

Kohdan Järjestelmän palauttaminen valitseminen Järjestelmän ominaisuudet -välilehdellä
  4. Valitse Järjestelmän palauttaminen -ikkunassa Seuraava.

5. Valitse palautuspiste, jota haluat käyttää, ja valitse sitten Seuraava.

Palautuspisteen valinta
  6. Tarkasta valinta ja valitse Seuraava.

7. Lue varoitus siitä, että järjestelmän palauttamista ei tule keskeyttää, ja valitse sitten Kyllä.

Varoitus:

Anna järjestelmän palauttamisen suoriutua loppuun keskeytyksettä, jotta voit välttää kiintolevyn vioittumisen tai tietokoneen lisävahingot.

Järjestelmän palauttamista ei saa keskeyttää
    Järjestelmän palauttaminen palauttaa tietokoneen määritykset aikaisempaan ajankohtaan, ja tietokone käynnistyy uudelleen.

Ota yhteys HP:n asiakastukeen

Jos edelliset vaiheet eivät korjanneet ongelmaa, ota yhteys HP:n asiakastukeen ja pyydä lisää apua.

1. Näytä takuun tila kirjoittamalla tuotteen sarjanumero ja muuttaaksesi sijaintiasi tarvittaessa.

2. Valitse jokin tukivaihtoehto. Jos olet Aasian ja Tyynenmeren alueella, sinut ohjataan alueellasi olevaan paikalliseen huoltokeskukseen.