HP-tietokoneet – Aitojen HP-sovittimien ja -akkujen tunnistaminen

HP lisää HP:n tarroihin ja pakkaukseen turvaratkaisuja, jotka auttavat asiakkaita tunnistamaan ja ostamaan aitoja HP-tuotteita, kuten sovittimia ja akkuja.

Tunnista aidot HP-osat HP:n suojaustarraa käyttämällä

Käytä sinistä koodia tai QR-koodia HP Security Label -tarrassa aitojen HP-osien tunnistamiseen. HP-turvatarra sijaitsee tuotekotelossa tai sen päällä.

HP:n suojaustarra

Tarkista HP:n turvatarran sininen hologrammi

Voit tunnistaa aidot HP-osat tarkistamalla HP:n turvatarraan merkityn sinisen hologrammin.

1. Etsi sininen hologrammi HP:n turvatarrasta.

Sininen hologrammi HP-turvatarrassa
  2. Kallista tarraa ylhäältä alaspäin ja varmista, että OK-valintamerkki ja valintamerkki sinisessä hologrammissa liikkuvat vastakkaisiin suuntaan.

3. Kallista tarraa vasemmalta oikealle ja varmista, että OK- ja tarkistusmerkkikuvat sinisessä hologrammissa liikkuvat samaan suuntaan.

Jos OK ja tarkistusmerkki eivät liiku oikeaan suuntaan tarroja kallistaessa, tuote on todennäköisesti väärennetty.

Skannaa QR-koodi HP:n turvatarrasta

Tunnista aidot HP-osat HP:n turvatarrasta käyttämällä QR-koodia.

1. Etsi QR-koodi HP:n turvatarrasta.

QR-koodi HP:n turvatarrassa
  2. Avaa QR-koodin skannerisovellus älypuhelimessasi. Sovellus on saatavilla App Storesta (iOS) tai Google Playsta (Android).

3. Skannaa QR-koodi älypuhelimen kamerallasi.

4. Kun sovellus käsittelee QR-koodin, vertaa näytön numeroita HP Security Label -tarraan merkittyyn turvatunnukseen. Jos numerot eivät täsmää, tuote on todennäköisesti väärennetty.

Suojaustunnus QR-koodista, joka näkyy älypuhelimen sovelluksessa

Väärennettyjen akkujen tunnistaminen

HP suosittelee vain aitojen HP-akkujen käyttöä. Akut, jotka eivät ole aitoja HP-akkuja, voivat aiheuttaa turvallisuus- ja laatuongelmia. Tunnistaaksesi väärennetyt akut tarkista hinta, pakkaukset ja tarrat.

1. Vertaa akun hintaa HP:n ehdottamaan hintaan. Akku voi olla väärennetty, jos hinta on merkittävästi pienempi kuin HP:n ehdottama hinta.

Jos esimerkiksi HP:n akun ehdotettu hinta on 75 $ tai enemmän ja löydät akun, joka näyttää HP:n akulta ja maksaa vain 20 $ tai 30 $, se saattaa olla väärennetty.

2. Tarkista pakkausmateriaali. HP-akut tulevat virallisessa HP-pakkauksessa. Jos akku on tavallisessa yleispaketissa tai pelkässä kuplakääreessä, se voi olla väärennetty.

Väärennetty ja aito HP-pakkaus
  3. Tarkista akun seurantanumeron tarra. Aidot HP:n akun seurantanumerot alkavat numerolla 6.

Väärennettyjä ja aitoja HP:n seurantanumerotarroja
  4. Etsi tarroista väärin kirjoitettuja sanoja. Jos löydät väärin kirjoitettuja sanoja, laite saattaa olla väärennetty.

Katso esimerkit väärennetyistä tarroista.

Väärin kirjoitettuja sanoja tarroissa: PATING sanalle RATING, Addres sanalle Address, ja bums sanalle burns