• Palaute

HP-tulostimet – FAksien vastaanottaminen tietokoneeseen tai sähköpostiin HP:n digitaalisen faksin avulla

HP:n digitaalinen faksi tallentaa saapuvat faksit automaattisesti verkossa olevaan kansioon tai lähettää ne sähköpostitilille.

Toiminto auttaa säästämään paperia ja mustetta, kun fakseja ei tarvitse tulostaa, ja se mahdollistaa faksien käytön myös silloin, kun et ole tulostimen lähellä.

HP:n digitaalisen faksin asennuksen valmisteleminen

Määritä faksaaminen tulostimella ja asenna HP-ohjelmisto ennen HP:n digitaalisen faksin määrittämistä.

Huomautus:

Käytettävissä olevat asennusvaihtoehdot vaihtelevat tulostimen mallin ja sen tietokoneyhteyden mukaan. Verkkoyhteydet tukevat faksien tallentamista verkkokansioon ja faksiin. USB-liitännät tukevat faksien tallentamista vain paikalliseen kansioon.

• Varmista, että faksitulostin on liitetty puhelinlinjaan tai digitaaliseen puhelinpalveluun, ja että se voi lähettää ja vastaanottaa fakseja.

• Asenna HP Smart -sovellus tai HP-ohjelmistopakkaus, joka sisältää HP:n digitaalisen faksin määritystyökalun.

• Hallintatietokone tarvitsee käyttäjänimen ja salasanan. Jos tallennat verkkokansioon, varmista, että sillä on täydet luku- ja kirjoitusoikeuden tiedot.

• Pidä tietokone tai palvelin, jossa kohdekansio on koko ajan käynnissä ja valmiustilassa. Fakseja ei voi tallentaa, jos tietokone tai palvelin on sammutettu tai horrostilassa.

Luo jaettu verkkokansio

Määritä jaettu kansio, jota muut verkon käyttäjät tai laitteet voivat käyttää.

Asenna HP:n digitaalinen faksi

Suorita ohjattu HP:n digitaalisen faksin määritystyökalu Mac- tai Windows-tietokoneesta.

Lähetä testifaksi

Lähetä faksi HP:lle ja odota sitten paluufaksia, jotta voit varmistua, että faksien lähetys ja vastaanotto onnistuu.

1. Luo yksisivuinen mustavalkoinen testifaksi.

2. Lisää faksinumerosi faksin ylätunnisteeseen. Palvelu käyttää ylätunnistetta vastausfaksin lähettämiseen. Varmista, että ylätunniste sisältää koko faksinumeron ja vastaa faksiin liitetyn puhelinlinjan numeroa.

3. Keskeytä tai poista tilapäisesti käytöstä kaikki puhelinlinjan palvelut, jotka voivat häiritä saapuvia fakseja, kuten vastaaja, koputuspalvelu, tuntemattomien puheluiden hylkäys ja soittajan numeron näyttö. Voit poistaa soittajan numeron näytön eston useimmilla alueilla painamalla *82 ennen HP:n faksitestipalveluun soittamista. Ota yhteys puhelinyhtiöön, jos jokin näistä palveluista häiritsee faksaamista.

4. Lähetä testifaksi numeroon 1-888-473-2963 (Yhdysvallat).

5. Odota 5–7 minuuttia, että palvelu lähettää vastausfaksin.

Jos faksi ei saavu 10 minuutin kuluessa, tarkista faksiasetukset ja yritä uudelleen.