• Palaute

HP-tulostimet – käytä HP:n digitaalista faksia faksien vastaanottamiseen tietokoneella tai sähköpostitse

HP:n digitaalinen faksi tallentaa saapuvat faksit automaattisesti Mac- tai Windows-tietokoneeseen tai verkkokansioon tai lähettää ne sähköpostitilille.

Toiminto auttaa säästämään paperia ja mustetta, kun fakseja ei tarvitse tulostaa, ja se mahdollistaa faksien käytön myös silloin, kun et ole tulostimen lähellä.

Valmistaudu HP:n digitaalisen faksin asennukseen

Varmista, että tietokone ja tulostin on valmisteltu HP:n digitaalisen faksin asennusta varten.

• Määritä faksiyhteys puhelinlinjaan: varmista, että tulostin on liitetty lanka- tai digitaalipuhelinpalveluun ja että se voi lähettää ja vastaanottaa fakseja.

• Asenna HP:n ohjelmistot ja ohjaimet: voit asentaa HP:n digitaalisen faksin sisältävät täysien ominaisuuksien ohjelmisto- ja ohjainpaketit osoitteesta 123.hp.com (englanniksi).

• Vahvista järjestelmänvalvojan oikeudet: Järjestelmänvalvojan tietokoneessa tarvitaan käyttäjänimi ja salasana. Jos tallennat tietoja verkkoon, varmista, että kansioon on luku- ja kirjoitusoikeudet.

• Varmista, että tietokone on koko ajan käynnissä: Kohdekansion tietokoneen tai palvelimen on oltava käynnissä ja aktivoituna koko ajan. Fakseja ei voi tallentaa, jos tietokone on sammutettuna tai lepotilassa.

Asenna HP:n digitaalinen faksi

Suorita HP:n ohjelmiston ohjattu HP:n digitaalisen faksin asennustyökalu.

Huomautus:

Asennuksen aikana käytettävissä olevat vaihtoehdot vaihtelevat sen mukaan, mikä tulostinmalli on kyseessä ja miten se on yhdistetty tietokoneeseen. USB-liitännällä yhdistetyt tulostimet voivat tallentaa fakseja vain paikalliseen kansioon. Verkkoon liitetyt tulostimet tukevat tallentamista verkkokansioon ja faksin lähettämistä sähköpostiin.

1. Avaa HP-tulostinohjelmisto.

• Windows: hae Windowsista tulostimen mallinimeä ja -numeroa ja avaa HP Printer Assistant napsauttamalla hakutuloksissa olevaa nimeä.

• Mac: avaa Finder, valitse Go > Applications (Siirry > Ohjelmat), kaksoisnapsauta Hewlett-Packard- tai HP-kansiota ja kaksoisnapsauta sitten HP Utility -apuohjelmaa.

2. Suorita digitaalisen faksin asennusohjelmisto.

• Windows: valitse HP Printer Assistantissa Tulosta, skannaa ja faksaa -välilehti ja valitse sitten Digitaalisen faksin ohjattu asennus.

Digitaalisen faksin ohjatun asennuksen valitseminen HP Printer Assistantissa
    • Mac: valitse HP Utility -apuohjelman Faksiasetukset-kohdassa Digitaalisen faksin arkisto.

Digitaalisen faksin arkiston suorittaminen HP Utility -apuohjelmassa
  3. Suorita asennus loppuun noudattamalla ohjeita.

Tarkista tulostimen ohjauspaneelin Faksi- tai Asetukset-valikosta, tukeeko tulostin muita digitaalisen faksin asetuksia.

Lähetä testifaksi

Lähetä faksi HP:lle ja odota sitten paluufaksia, jotta voit varmistua, että faksien lähetys ja vastaanotto onnistuu.

1. Luo yksisivuinen mustavalkoinen testifaksi.

2. Lisää faksinumerosi faksin ylätunnisteeseen. Palvelu käyttää ylätunnistetta vastausfaksin lähettämiseen. Varmista, että ylätunniste sisältää koko faksinumeron ja vastaa faksiin liitetyn puhelinlinjan numeroa.

3. Keskeytä tai poista tilapäisesti käytöstä kaikki puhelinlinjan palvelut, jotka voivat häiritä saapuvia fakseja, kuten vastaaja, koputuspalvelu, tuntemattomien puheluiden hylkäys ja soittajan numeron näyttö. Voit poistaa soittajan numeron näytön eston useimmilla alueilla painamalla *82 ennen HP:n faksitestipalveluun soittamista. Ota yhteys puhelinyhtiöön, jos jokin näistä palveluista häiritsee faksaamista.

4. Lähetä testifaksi numeroon 1-888-473-2963 (Yhdysvallat).

5. Odota 5–7 minuuttia, että palvelu lähettää vastausfaksin.

Jos faksi ei saavu 10 minuutin kuluessa, tarkista faksiasetukset ja yritä uudelleen.