• Palaute

HP:n mustesuihkutulostimet – ei mustaa mustetta, väärät värit, muut tulostuslaadun ongelmat

Tulostetun asiakirjan tai kuvan laatu ei ole odotusten mukainen. Seuraavilla toimenpiteillä voit ratkaista puuttuvan mustan musteen, haalistuneiden tai alkuperäistä vastaamattomien värien ja tulosteissa olevien viivojen tai raitojen ongelmat.

Vianmääritys vaihtelee tulostimen käyttämien mustekasettityyppien mukaan. Selvitä kasettityyppi ennen ratkaisuohjeiden suorittamista.

Mustekasettityypit

Ei mustaa mustetta, väärät värit, muut tulostuslaadun ongelmat (178-, 364-, 564-, 655-, 862-, 902–920-, 934- ja 935-mustekasetit)

Ratkaise tulostuslaadun ongelmat tulostimissa, joissa käytetään HP 178-, 364-, 564-, 655-, 862-, 902-, 903-, 904-, 905-, 906-, 907-, 908-, 909-, 910-, 912-, 914-, 915-, 916-, 917-, 918-, 919-, 920-, 934- ja 935-kasetteja.

Tee seuraavat toimenpiteet ilmoitetussa järjestyksessä. Tarkista, onko ongelma ratkennut, käyttämällä tulostinta kunkin toimenpiteen jälkeen.

Esimerkki HP 904 -mustekaseteista

Suorita tulostuslaadun diagnostiikkaraportti

Tarkista tulostuslaadun diagnostiikkaraportista, onko tulostuspää tai mustekasetit puhdistettava tai onko kohdistamisessa ongelmia.

1. Lisää lokeroon tavallista valkoista paperia.

2. Tulosta raportti.

• Tulostimet, joissa on kosketusnäytöllinen ohjauspaneeli tai valikot: Avaa tulostimen Asetukset- tai Asennus-valikko, valitse Työkalut tai Raportit ja valitse sitten Tulostuslaaturaportti tai vastaava.

• Tulostimet, joissa ei ole kosketusnäytöllistä ohjauspaneelia tai valikkoja: Siirry osoitteeseen 123.hp.com tai sovelluskauppaan ja asenna HP Smart -sovellus. Avaa tulostimen hallinta-asetukset, joihin sisältyy raportti, napsauttamalla tulostimen kuvaa aloitusnäytössä.

Tulostuslaaturaportti
  3. Tarkista, ilmoitetaanko raportissa ongelmista, ja ratkaise ne noudattamalla annettuja ohjeita.

Suorita automaattinen tulostuspään tai mustekasetin puhdistustyökalu

Korjaa tulostuslaadun ongelmat, kuten väärät värit, juovat ja haalistuneet tulosteet, puhdistamalla tulostuspää ja kasetit.

1. Lisää lokeroon tavallista valkoista paperia.

2. Suorita puhdistustyökalu.

• Tulostimet, joissa on kosketusnäytöllinen ohjauspaneeli tai valikot: avaa tulostimen Asetukset- tai Asennus-valikko, valitse Työkalut tai Tulostimen huolto ja valitse sitten Puhdista tulostuspää tai Puhdista kasetit.

• Tulostimet, joissa ei ole kosketusnäytöllistä ohjauspaneelia tai valikkoja: Siirry osoitteeseen 123.hp.com tai sovelluskauppaan ja asenna HP Smart -sovellus. Avaa tulostimen hallinta-asetukset, joihin sisältyy puhdistustyökalu, napsauttamalla tulostimen kuvaa aloitusnäytössä.

3. Jos tulosteessa on virheitä, tulostuspää saattaa olla pahasti tukossa. Suorita puhdistus vielä kaksi kertaa.

Tarkista mustekasettien ongelmat

Matala mustetaso, muiden kuin HP:n kasettien käyttäminen ja kasettien tukkeutuneet ilma-aukot voivat aiheuttaa tulostuslaadun ongelmia.

1. Vaihda kaikki muut kuin HP:n kasetit ja täytetyt kasetit aitoihin HP:n kasetteihin. HP:n tarvikkeita on saatavana sivulta HP Store ja paikallisilta jälleenmyyjiltä.

HP ei voi taata muiden kuin aitojen HP-kasettien tai täytettyjen mustekasettien laatua eikä luotettavuutta. Katso lisätietoja sivulta HP:n väärennösten ja petosten esto-ohjelma.

2. Tarkista mustetasot tulostimen ohjauspaneelista tai tietokoneen tai mobiililaitteen HP Smart -sovelluksesta.

• Jos jokin kasetti on lähes tai kokonaan tyhjä, vaihda se uuteen kasettiin ja yritä sitten tulostaa.

• Jos tulostuslaadun ongelmat jatkuvat, jatka seuraavaan vaiheeseen.

3. Avaa kasettialueen luukku tai kansi. Odota, että vaunu pysähtyy, ennen kuin jatkat.

4. Paina kasetin kielekettä sisäänpäin ja vedä kasetti paikaltaan.

Varoitus:

Älä jätä kasetteja tulostimen ulkopuolelle yli 30 minuutin ajaksi. Sekä tulostin että kasetit saattavat vahingoittua.

Mustekasetin poistaminen
  5. Jos kasetissa on edelleen oranssi vetokieleke, irrota se.

Kasetin oranssin teipin irrottaminen
  6. Poista roskat ja ylimääräinen liima kasetin päällä olevasta ilma-aukosta neulalla tai paperiliittimellä.

Kasetin ilma-aukon puhdistaminen
  7. Aseta kasetti takaisin värikoodattuun paikkaansa ja paina kasettia, kunnes se napsahtaa paikalleen.

8. Tarkista ja puhdista muiden kasettien ilma-aukot samalla tavalla.

Jos ongelma jatkuu tietyn värin osalta, vaihda kyseinen kasetti.

Jos sinulla on viallinen HP:n mustekasetti, sen takuu saattaa olla voimassa. Sivulla HP:n alkuperäiset mustekasetit on lisätietoa riittoisuudesta ja HP:n rajoitetusta takuusta.

Tarkista paperi, tulostusasetukset ja tulostettavan tiedoston laatu

Varmista, että tulostustyölle on määritetty optimaalinen tulostuslaatu.

1. Tarkista paperin tyyppi ja kunto: Varmista, että paperi soveltuu tulostustyöhön ja että se on hyvässä kunnossa.

• Kaikki paperit eivät ime mustetta yhtä hyvin, jolloin tuloksena voi olla haalistuneita tai tahriintuneita tulosteita. Paperi, jossa on käytetty ColorLok-tekniikkaa, sopii hyvin tekstiä ja grafiikkaa sisältävien asiakirjojen tulostamiseen. HP suosittelee käyttämään HP Advanced -valokuvapaperia parhaiden tulosten saavuttamista varten.

• Käytä puhdasta, rypytöntä paperia. Rypistynyt tai käpristynyt paperi voi aiheuttaa tummia vaakasuuntaisia virheitä.

2. Lisää paperi tulostuspuolen mukaan: Tulostuspuoli on yleensä sileä tai kiiltävä.

• Jos mustesuihkutulostimessa on takalokero, aseta tulostuspuoli ylöspäin.

• Jos mustesuihkutulostimessa on etulokero, aseta tulostuspuoli alaspäin.

3. Tarkista tulostustyön asetukset: Valitse sovelluksessa, josta tulostat, TiedostoTulosta ja valitse sitten Asetukset, Tulostimen asennus tai Määritykset tai avaa Paperityyppi/laatu- tai Materiaali ja laatu -valikko.

Varmista, että tulostustyön väri-, paperityyppi-, paperikoko- ja laatuasetukset ovat oikeat.

4. Tarkista valokuvan tai asiakirjan laatu: Käytä muokkaustyökaluja värien, kirkkauden, kontrastin ja muiden ulkoasuasetusten parantamiseen. Tarkat valokuvat ja grafiikat takaavat selkeämmät tulosteet ja todenmukaisemmat värit.

Puhdista tai vaihda tulostuspää

Jos tulostimessa on irrotettava tulostuspää, voit puhdistaa sen manuaalisesti. Vaihda muussa tapauksessa tulostuspää ohjeiden mukaan.

Varoitus:

Näissä ohjeissa tulostuspää irrotetaan tulostimesta. Valmistaudu tekemään puhdistus 30 minuutissa, jotta tulostin ja kasetit eivät vahingoitu.

1. Avaa kasettialueen luukku tai kansi. Odota, että vaunu pysähtyy, ennen kuin jatkat.

2. Etsi vaunussa oleva salpa.

Tulostuspää, jossa on salpa
    • Jos salpaa ei ole, tulostuspäätä ei voi vaihtaa. Siirry sivulle Ota yhteys HP:n asiakastukeen ja sovi tuotteen korjaamisesta tai vaihdosta. Jos olet Aasian ja Tyynenmeren alueella, sinut ohjataan alueellasi olevaan paikalliseen huoltokeskukseen. Jos tuote ei ole takuun piirissä, korjauksesta voi aiheutua kuluja.

• Jos vaunussa on salpa, jatka seuraavaan vaiheeseen.

3. Tarkista tulostimen takuun tila siirtymällä sivulle HP:n tuotetakuutarkastus.

• Jos tulostimen takuu on voimassa, sama pätee myös tulostuspäähän. Lisäksi äskettäin vaihdetun tulostuspään takuu on voimassa 90 päivää tulostimen takuusta riippumatta. Siirry sivulle Ota yhteys HP:n asiakastukeen ja sovi tuotteen korjaamisesta tai vaihdosta.

• Jos tulostimen takuu ei ole voimassa, siirry seuraavaan vaiheeseen.

4. Kerää seuraavat tarvikkeet:

• puhdas kertakäyttöinen astia, johon tulostuspää mahtuu

• paperipyyhkeitä

• suodatettua tai tislattua vettä (hanavedessä voi olla epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa tulostuspäätä)

• kaksi puhdasta, nukkaamatonta liinaa

• kattila tai muu astia veden lämmitystä varten

• kertakäyttökäsineet (estävät ihon ja vaatteiden likaantumisen musteesta).

5. Pinoa useista paperipyyhkeistä 6,5 mm:n (1/4 tuuman) korkuinen pino kertakäyttöisen astian pohjalle.

6. Lämmitä vettä, kunnes se tuntuu hyvin lämpimältä. Älä kiehauta sitä.

7. Pue käsineet.

8. Kaada lämmintä vettä kertakäyttöiseen astiaan niin, että veden syvyys on 5 cm (2 tuumaa) ja paperipyyhkeet peittyvät.

9. Irrota kaikki kasetit. Työnnä kunkin kasetin kieleke sisään ja nosta ne sitten vaunusta.

Kasetin poistaminen vaunusta
  10. Aseta mustekasetit paperipyyhkeen päälle suuttimet ylöspäin.

11. Nosta vaunun salpaa, kunnes se pysähtyy.

Tulostuspään salvan nostaminen
  12. Tartu tulostuspään sivuihin ja poista se vaunusta.

Tulostuspään poistaminen
  13. Kostuta liina kevyesti lämpimällä vedellä ja pyyhi suutinaluetta varovasti, kunnes mustetta ei enää tartu liinaan.

Varoitus:

Älä paina suutinaluetta. Älä kosketa kuparinvärisiä kosketuspintoja sormilla tai anna kosketuspintojen koskettaa mitään pintaa.

Tulostuspään suuttimien puhdistaminen
  14. Aseta tulostuspää vettä sisältävään astiaan suuttimet alaspäin ja anna sen liota 10 minuuttia.

Tulostuspään asettaminen lämmintä vettä sisältävään astiaan
  15. Poista tulostuspää vedestä, pyyhi ylimääräinen vesi puhtaalla nukkaamattomalla liinalla ja anna tulostuspään kuivua paperipyyhkeen päällä 15 minuutin ajan.

16. Liu’uta tulostuspää takaisin vaunuun ja laske salpaa, kunnes se pysähtyy.

Tulostuspään salvan sulkeminen
  17. Aseta kukin kasetti uudelleen värikoodattuun paikkaansa ja varmista, että ne napsahtavat paikalleen.

18. Sulje luukku tai kansi, jonka takana kasetit ovat.

Huomautus:

Jos näyttöön tulee Tulostuspään ongelma -viesti, käynnistä tulostin uudelleen.

19. Suorita automaattinen tulostuspään puhdistustyökalu.

• Tulostimet, joissa on kosketusnäytöllinen ohjauspaneeli tai valikot: avaa tulostimen Asetukset- tai Asennus-valikko, valitse Työkalut tai Tulostimen huolto ja valitse sitten Puhdista tulostuspää tai Puhdista kasetit.

• Tulostimet, joissa ei ole kosketusnäytöllistä ohjauspaneelia tai valikkoja: Siirry osoitteeseen 123.hp.com tai sovelluskauppaan ja asenna HP Smart -sovellus. Avaa tulostimen hallinta-asetukset, joihin sisältyy puhdistustyökalu, napsauttamalla tulostimen kuvaa aloitusnäytössä.

20. Tarkista, ettei tulosteessa ole virheitä.

• Jos tulostetussa sivussa on virheitä, tulostuspää saattaa olla pahasti tukossa. Suorita puhdistus vielä kaksi kertaa ja yritä sitten tulostaa.

• Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan vaiheeseen.

21. Siirry sivulle HP Parts Store.

Huomautus:

Jos olet Aasian Tyynenmeren alueella, sivusto ohjaa sinut alueellasi olevaan huoltoon.

22. Etsi tulostuspään numero.

• Jos tulostimessa on neljä mustekasettia, kirjoita hakukenttään CN643A.

• Jos tulostimessa on viisi mustekasettia, kirjoita hakukenttään CN642A.

23. Tilaa tulostuspää noudattamalla ohjeita.

24. Asenna uusi tulostuspää.

Vie tulostin huoltoon

Huollata tai vaihda HP-tuotteesi, jos ongelma jatkuu, kun olet suorittanut kaikki edellä kuvatut vaiheet.

Siirry osoitteeseen Ota yhteys HP:n asiakastukeen ja sovi tuotteen korjaamisesta tai vaihdosta. Jos olet Aasian Tyynenmeren alueella, sinut ohjataan alueellasi olevaan paikalliseen huoltokeskukseen.

Vahvista takuun tila siirtymällä osoitteeseen HP:n tuotetakuutarkastus. Jos tuotteella ei ole takuuta, korjauksesta voi aiheutua kuluja.

Ei mustaa mustetta, väärät värit, muut tulostuslaadun ongelmat (932-, 933-, 950-, 951–959- ja 962–969-mustekasetit)

Ratkaise tulostuslaadun ongelmat tulostimissa, joissa käytetään HP 932-, 933-, 950-, 951-, 952-, 953-, 954-, 955-, 956-, 957-, 958-, 959-, 962-, 963-, 964-, 965-, 966-, 967-, 968- ja 969-kasetteja.

Tee seuraavat toimenpiteet ilmoitetussa järjestyksessä. Tarkista, onko ongelma ratkennut, käyttämällä tulostinta kunkin toimenpiteen jälkeen.

Esimerkki HP 950 -mustekaseteista

Tarkista mustekasettien ongelmat

Erittäin matala mustetaso ja muiden kuin HP:n kasettien käyttäminen voivat aiheuttaa tulostuslaadun ongelmia.

1. Vaihda kaikki muut kuin HP:n kasetit ja täytetyt kasetit aitoihin HP:n kasetteihin. HP:n tarvikkeita on saatavana sivulta HP Store ja paikallisilta jälleenmyyjiltä.

HP ei voi taata muiden kuin aitojen HP-kasettien tai täytettyjen mustekasettien laatua eikä luotettavuutta. Katso lisätietoja sivulta HP:n väärennösten ja petosten esto-ohjelma.

2. Tarkista mustemäärät ja vaihda kaikki lähes tai kokonaan tyhjät kasetit.

Huomautus:

Tulostimessa on varamustetila, joka mahdollistaa rajallisen tulostemäärän tulostamisen, kun tulostimessa on lähes tai kokonaan tyhjä kasetti. Tässä tilassa mustat kohdat eivät välttämättä tulostu yhtä tummina kuin tavallisesti ja kokonaiset värilliset tulosteet saattavat tulostua harmaasävyisinä. Jos tulostaminen varamustetilassa ei tuota riittävän hyvää tulosta, vaihda kasetti.

Mustetasot
  3. Kasettien varomaton käsittely kuljetuksen tai asennuksen aikana voi aiheuttaa tulostuslaadun ongelmia. Odota muutama tunti, kunnes automaattinen huoltotoiminto on valmis, ja yritä sitten tulostaa uudelleen.

Jos sinulla on viallinen HP:n mustekasetti, sen takuu saattaa olla voimassa. Sivulla HP:n alkuperäiset mustekasetit on lisätietoa riittoisuudesta ja HP:n rajoitetusta takuusta.

Suorita tulostuslaadun diagnostiikkaraportti

Tarkista tulostuslaadun diagnostiikkaraportista, onko tulostuspää tai mustekasetit puhdistettava tai onko kohdistamisessa ongelmia.

1. Lisää lokeroon tavallista valkoista paperia.

2. Tulosta raportti.

• Tulostimet, joissa on kosketusnäytöllinen ohjauspaneeli tai valikot: Avaa tulostimen Asetukset- tai Asennus-valikko, valitse Työkalut tai Raportit ja valitse sitten Tulostuslaaturaportti tai vastaava.

• Tulostimet, joissa ei ole kosketusnäytöllistä ohjauspaneelia tai valikkoja: Siirry osoitteeseen 123.hp.com tai sovelluskauppaan ja asenna HP Smart -sovellus. Avaa tulostimen hallinta-asetukset, joihin sisältyy raportti, napsauttamalla tulostimen kuvaa aloitusnäytössä.

Tulostuslaaturaportti
  3. Tarkista, ilmoitetaanko raportissa ongelmista, ja ratkaise ne noudattamalla annettuja ohjeita.

Suorita automaattinen tulostuspään tai mustekasetin puhdistustyökalu

Korjaa tulostuslaadun ongelmat, kuten väärät värit, juovat ja haalistuneet tulosteet, puhdistamalla tulostuspää ja kasetit.

1. Lisää lokeroon tavallista valkoista paperia.

2. Suorita puhdistustyökalu.

• Tulostimet, joissa on kosketusnäytöllinen ohjauspaneeli tai valikot: avaa tulostimen Asetukset- tai Asennus-valikko, valitse Työkalut tai Tulostimen huolto ja valitse sitten Puhdista tulostuspää tai Puhdista kasetit.

• Tulostimet, joissa ei ole kosketusnäytöllistä ohjauspaneelia tai valikkoja: Siirry osoitteeseen 123.hp.com tai sovelluskauppaan ja asenna HP Smart -sovellus. Avaa tulostimen hallinta-asetukset, joihin sisältyy puhdistustyökalu, napsauttamalla tulostimen kuvaa aloitusnäytössä.

3. Jos tulosteessa on virheitä, tulostuspää saattaa olla pahasti tukossa. Suorita puhdistus vielä kaksi kertaa.

Tarkista paperi, tulostusasetukset ja tulostettavan tiedoston laatu

Varmista, että tulostustyölle on määritetty optimaalinen tulostuslaatu.

1. Tarkista paperin tyyppi ja kunto: Varmista, että paperi soveltuu tulostustyöhön ja että se on hyvässä kunnossa.

• Kaikki paperit eivät ime mustetta yhtä hyvin, jolloin tuloksena voi olla haalistuneita tai tahriintuneita tulosteita. Paperi, jossa on käytetty ColorLok-tekniikkaa, sopii hyvin tekstiä ja grafiikkaa sisältävien asiakirjojen tulostamiseen. HP suosittelee käyttämään HP Advanced -valokuvapaperia parhaiden tulosten saavuttamista varten.

• Käytä puhdasta, rypytöntä paperia. Rypistynyt tai käpristynyt paperi voi aiheuttaa tummia vaakasuuntaisia virheitä.

2. Lisää paperi tulostuspuolen mukaan: Tulostuspuoli on yleensä sileä tai kiiltävä.

• Jos mustesuihkutulostimessa on takalokero, aseta tulostuspuoli ylöspäin.

• Jos mustesuihkutulostimessa on etulokero, aseta tulostuspuoli alaspäin.

3. Tarkista tulostustyön asetukset: Valitse sovelluksessa, josta tulostat, TiedostoTulosta ja valitse sitten Asetukset, Tulostimen asennus tai Määritykset tai avaa Paperityyppi/laatu- tai Materiaali ja laatu -valikko.

Varmista, että tulostustyön väri-, paperityyppi-, paperikoko- ja laatuasetukset ovat oikeat.

4. Tarkista valokuvan tai asiakirjan laatu: Käytä muokkaustyökaluja värien, kirkkauden, kontrastin ja muiden ulkoasuasetusten parantamiseen. Tarkat valokuvat ja grafiikat takaavat selkeämmät tulosteet ja todenmukaisemmat värit.

Vaihda tulostuspää

Jos tulostimessa on irrotettava tulostuspää, tilaa uusi tulostuspää. Muussa tapauksessa huolla tulostin noudattamalla annettuja ohjeita.

1. Avaa kasettialueen luukku tai kansi. Odota, että vaunu pysähtyy, ennen kuin jatkat.

2. Etsi vaunussa oleva salpa.

Mustekasettivaunun salpa
    • Jos salpaa ei ole, tulostuspäätä ei voi vaihtaa. Siirry sivulle Ota yhteys HP:n asiakastukeen ja sovi tuotteen korjaamisesta tai vaihdosta. Jos olet Aasian ja Tyynenmeren alueella, sinut ohjataan alueellasi olevaan paikalliseen huoltokeskukseen. Tarkista takuun tila siirtymällä kohtaan HP:n tuotetakuutarkastus. Jos tuote ei ole takuun piirissä, korjauksesta voi aiheutua kuluja.

• Jos vaunussa on salpa, jatka seuraavaan vaiheeseen.

3. Siirry sivulle HP Parts Store. Jos olet Aasian Tyynenmeren alueella, sivusto ohjaa sinut alueellasi olevaan huoltoon.

4. Etsi tulostuspään numero.

• 950- ja 951-kasetit: etsi CR322A (Pohjois- ja Etelä-Amerikka), CR324A (Eurooppa, Lähi-itä, Afrikka) tai CR326A (Aasian ja Tyynenmeren alue, Japani).

• 952–959-kasetit: etsi M0H91A.

• 962–969-kasetit: etsi 3JB16A.

5. Tilaa tulostuspää noudattamalla ohjeita.

Huomautus:

Jos sinulla on viallinen tulostuspää, sen takuu saattaa olla voimassa. Sivulla HP:n alkuperäiset mustekasetit on tietoa HP:n rajoitetusta takuusta.

6. Asenna uusi tulostuspää.

Vie tulostin huoltoon

Huollata tai vaihda HP-tuotteesi, jos ongelma jatkuu, kun olet suorittanut kaikki edellä kuvatut vaiheet.

Siirry osoitteeseen Ota yhteys HP:n asiakastukeen ja sovi tuotteen korjaamisesta tai vaihdosta. Jos olet Aasian Tyynenmeren alueella, sinut ohjataan alueellasi olevaan paikalliseen huoltokeskukseen.

Vahvista takuun tila siirtymällä osoitteeseen HP:n tuotetakuutarkastus. Jos tuotteella ei ole takuuta, korjauksesta voi aiheutua kuluja.

Ei mustaa mustetta, väärät värit, muut tulostuslaadun ongelmat (21-, 22-, 27-, 28-, 56–67-, 61/301-, 63/302-, 64/303-, 65/304-, 74-, 75-, 92–98-, 304-, 305- ja 901-mustekasetit)

Ratkaise tulostuslaadun ongelmat tulostimissa, joissa käytetään HP 21-, 22-, 27-, 28-, 56-, 57-, 60-, 61-, 61/301-, 62-, 63-, 63/302-, 64-, 64/303-, 65-, 65/304-, 67-, 74-, 75-, 94-, 95-, 96-, 97-, 98-, 304-, 305- ja 901-kasetteja.

Tee seuraavat toimenpiteet ilmoitetussa järjestyksessä. Tarkista, onko ongelma ratkennut, käyttämällä tulostinta kunkin toimenpiteen jälkeen.

Esimerkki HP 63 -mustekaseteista

Tarkista mustekasettien ongelmat

Erittäin matala mustetaso, muiden kuin HP:n kasettien käyttäminen ja varomaton käsittely voivat aiheuttaa tulostuslaadun ongelmia.

1. Vaihda kaikki muut kuin HP:n kasetit ja täytetyt kasetit aitoihin HP:n kasetteihin. HP:n tarvikkeita on saatavana sivulta HP Store ja paikallisilta jälleenmyyjiltä.

HP ei voi taata muiden kuin aitojen HP-kasettien tai täytettyjen mustekasettien laatua eikä luotettavuutta. Katso lisätietoja sivulta HP:n väärennösten ja petosten esto-ohjelma.

2. Tarkista mustemäärät ja vaihda kaikki lähes tai kokonaan tyhjät kasetit.

Huomautus:

Tulostimessa on varamustetila, joka mahdollistaa tulostuksen yhdellä kasetilla. Jatka tulostamista poistamalla lähes tai kokonaan tyhjä kasetti, jos uutta kasettia ei ole saatavilla. Poistetusta kasetista riippuen mustat kohdat eivät välttämättä tulostu yhtä tummina kuin tavallisesti ja värilliset tulosteet saattavat tulostua harmaasävyisinä.

Mustetasot
  3. Kasettien varomaton käsittely kuljetuksen tai asennuksen aikana voi aiheuttaa tulostuslaadun ongelmia. Odota muutama tunti, kunnes automaattinen huoltotoiminto on valmis, ja yritä sitten tulostaa uudelleen.

Jos sinulla on viallinen HP:n mustekasetti, sen takuu saattaa olla voimassa. Sivulla HP:n alkuperäiset mustekasetit on lisätietoa riittoisuudesta ja HP:n rajoitetusta takuusta.

Suorita tulostuslaadun diagnostiikkaraportti

Tarkista tulostuslaadun diagnostiikkaraportista, onko tulostuspää tai mustekasetit puhdistettava tai onko kohdistamisessa ongelmia.

1. Lisää lokeroon tavallista valkoista paperia.

2. Tulosta raportti.

• Tulostimet, joissa on kosketusnäytöllinen ohjauspaneeli tai valikot: Avaa tulostimen Asetukset- tai Asennus-valikko, valitse Työkalut tai Raportit ja valitse sitten Tulostuslaaturaportti tai vastaava.

• Tulostimet, joissa ei ole kosketusnäytöllistä ohjauspaneelia tai valikkoja: Siirry osoitteeseen 123.hp.com tai sovelluskauppaan ja asenna HP Smart -sovellus. Avaa tulostimen hallinta-asetukset, joihin sisältyy raportti, napsauttamalla tulostimen kuvaa aloitusnäytössä.

Tulostuslaaturaportti
  3. Tarkista, ilmoitetaanko raportissa ongelmista, ja ratkaise ne noudattamalla annettuja ohjeita.

Suorita automaattinen tulostuspään tai mustekasetin puhdistustyökalu

Korjaa tulostuslaadun ongelmat, kuten väärät värit, juovat ja haalistuneet tulosteet, puhdistamalla tulostuspää ja kasetit.

1. Lisää lokeroon tavallista valkoista paperia.

2. Suorita puhdistustyökalu.

• Tulostimet, joissa on kosketusnäytöllinen ohjauspaneeli tai valikot: avaa tulostimen Asetukset- tai Asennus-valikko, valitse Työkalut tai Tulostimen huolto ja valitse sitten Puhdista tulostuspää tai Puhdista kasetit.

• Tulostimet, joissa ei ole kosketusnäytöllistä ohjauspaneelia tai valikkoja: Siirry osoitteeseen 123.hp.com tai sovelluskauppaan ja asenna HP Smart -sovellus. Avaa tulostimen hallinta-asetukset, joihin sisältyy puhdistustyökalu, napsauttamalla tulostimen kuvaa aloitusnäytössä.

3. Jos tulosteessa on virheitä, tulostuspää saattaa olla pahasti tukossa. Suorita puhdistus vielä kaksi kertaa.

Tarkista paperi, tulostusasetukset ja tulostettavan tiedoston laatu

Varmista, että tulostustyölle on määritetty optimaalinen tulostuslaatu.

1. Tarkista paperin tyyppi ja kunto: Varmista, että paperi soveltuu tulostustyöhön ja että se on hyvässä kunnossa.

• Kaikki paperit eivät ime mustetta yhtä hyvin, jolloin tuloksena voi olla haalistuneita tai tahriintuneita tulosteita. Paperi, jossa on käytetty ColorLok-tekniikkaa, sopii hyvin tekstiä ja grafiikkaa sisältävien asiakirjojen tulostamiseen. HP suosittelee käyttämään HP Advanced -valokuvapaperia parhaiden tulosten saavuttamista varten.

• Käytä puhdasta, rypytöntä paperia. Rypistynyt tai käpristynyt paperi voi aiheuttaa tummia vaakasuuntaisia virheitä.

2. Lisää paperi tulostuspuolen mukaan: Tulostuspuoli on yleensä sileä tai kiiltävä.

• Jos mustesuihkutulostimessa on takalokero, aseta tulostuspuoli ylöspäin.

• Jos mustesuihkutulostimessa on etulokero, aseta tulostuspuoli alaspäin.

3. Tarkista tulostustyön asetukset: Valitse sovelluksessa, josta tulostat, TiedostoTulosta ja valitse sitten Asetukset, Tulostimen asennus tai Määritykset tai avaa Paperityyppi/laatu- tai Materiaali ja laatu -valikko.

Varmista, että tulostustyön väri-, paperityyppi-, paperikoko- ja laatuasetukset ovat oikeat.

4. Tarkista valokuvan tai asiakirjan laatu: Käytä muokkaustyökaluja värien, kirkkauden, kontrastin ja muiden ulkoasuasetusten parantamiseen. Tarkat valokuvat ja grafiikat takaavat selkeämmät tulosteet ja todenmukaisemmat värit.

Vie tulostin huoltoon

Huollata tai vaihda HP-tuotteesi, jos ongelma jatkuu, kun olet suorittanut kaikki edellä kuvatut vaiheet.

Siirry osoitteeseen Ota yhteys HP:n asiakastukeen ja sovi tuotteen korjaamisesta tai vaihdosta. Jos olet Aasian Tyynenmeren alueella, sinut ohjataan alueellasi olevaan paikalliseen huoltokeskukseen.

Vahvista takuun tila siirtymällä osoitteeseen HP:n tuotetakuutarkastus. Jos tuotteella ei ole takuuta, korjauksesta voi aiheutua kuluja.