HP-tulostimet – Tulostin ei ole käytettävissä -virhe (Android)

Kun tulostat Android-älypuhelimesta tai -tabletista, saat ilmoituksen Tämä tulostin ei ole käytettävissä juuri nyt.

Tee seuraavat toimenpiteet ilmoitetussa järjestyksessä. Tarkista, onko ongelma ratkennut, käyttämällä tulostinta kunkin toimenpiteen jälkeen.

Käynnistä tulostin, reititin ja mobiililaite uudelleen

Poista verkko- ja laitteistovirheet käynnistämällä kaikki laitteet uudelleen.

1. Sammuta tulostin ja käynnistä se sitten uudelleen.

2. Irrota virtajohto reitittimestä, odota kymmenen sekuntia, liitä johto uudelleen ja odota, kunnes Internet-yhteys on muodostettu.

3. Sammuta puhelin tai tabletti ja käynnistä se sitten uudelleen.

Vianmääritä langattoman tulostimen yhteys

Tarkista verkon ongelmat ja asennusvaatimukset, jos tulostin ei löydy ohjelmiston asennusten yhteydessä tai langattomat tulostustyöt epäonnistuvat.

• Huono verkkoyhteys: Siirrä tulostin ja tietokone (tai mobiililaite) lähemmäs langatonta reititintä ja tarkista, paraniko signaalin laatu. Kokeile avaamalla sivusto, toimiiko Internet-yhteys oikein. Jos Wi-Fi-yhteys on hidas tai pätkii, käynnistä reititin uudelleen irrottamalla virtajohto, odottamalla 15 sekuntia ja liittämällä johto uudelleen.

• Tulostin on sammuksissa tai lepotilassa: Herätä tulostin ja siirrä se valmiustilaan koskettamalla ohjauspaneelin valikkoa tai painamalla virtapainiketta. Joskus tulostin näyttää olevan offline-tilassa, vaikka se olisi valmiustilassa.

• Tarkista tulostimen yhteyden tila: Varmista, että langaton signaali on käytössä ja tulostin on yhteydessä samaan verkkoon kuin tietokone tai mobiililaite. Jos tulostimessa on merkkivalo Langaton-kuvakkeen tai painikkeen vieressä, varmista että valo palaa. Jos se ei pala tai se vilkkuu, tulostimen yhteys verkkoon on katkaistu.

• Yhdistä tulostin uudelleen verkkoon:

• Tulostimet, joissa on kosketusnäyttö: Avaa Langaton-, Asetukset- tai Verkon asetukset -valikosta Ohjattu langaton asennustoiminto. Valitse verkon nimi ja muodosta yhteys antamalla salasana.

• Tulostimet, joissa ei ole kosketusnäyttöä: Paina tulostimen Langaton-painiketta, kunnes merkkivalo alkaa vilkkua. Paina kahden minuutin kuluessa reitittimen WPS-painiketta pitkään. Tulostimen merkkivalo lakkaa vilkkumasta, kun yhteys on muodostettu.

• Käynnistä laitteet uudelleen: Korjaa mahdolliset virhetilanteet käynnistämällä tulostin ja tietokone tai mobiililaite uudelleen.

• Tulosta langattoman verkon testiraportti: Etsi tulostinmalli HP:n asiakastukisivustosta ja etsi raportin tulostus- ja arviointiohje etsimällä toimintatestisivu.

• Ota Bluetooth käyttöön tulostimen asennuksen aikana (vain Android, iOS): HP Smart -sovellus käyttää Bluetoothia tulostimen etsintään ja langattoman yhteyden määrittämiseen verkkoon.

Tulostusasetusten ja tilan tarkistaminen (Android)

Varmista, että tulostus on käytössä ja taustatulostus on tyhjä Android-älypuhelimessa tai -tabletissa.

1. Avaa Asetukset mobiililaitteessa, napauta Yhdistetyt laitteet tai Yhteydet ja napauta sitten Tulostaminen.

2. Varmista, että HP Print Service näkyy luettelossa ja että tila on Päällä. Jos palvelua ei näy luettelossa, napauta Lisää palvelu ja asenna HP Print Service.

3. Valitse Asetukset-valikossa Sovellukset.

4. Napauta Lisää-kuvaketta ja napauta sitten Näytä järjestelmäsovellukset.

5. Napauta Taustatulostus. Jos Taustatulostusta ei löydy, napauta Tallennustila ja sitten Taustatulostus.

6. Napauta Tyhjennä tiedot tai Pakota pysähtymään.

7. Käynnistä mobiililaitteesi uudelleen.

Käytä toista tulostustapaa

Joissakin tapauksissa mobiililaitteen kokoonpano ei ole yhteensopiva HP:n tulostusmenetelmän kanssa.

Jos tulostus ei onnistu, asenna HP Smart -sovellus suorittaaksesi ohjatun tulostimen määrityksen tai käytä Wi-Fi Direct -toimintoa, jos yhteyden muodostaminen lähiverkon kautta ei onnistu.