HP-tulostimet – Ethernet-tulostinyhteyden vianmääritys

Kun tulostustyö on lähetetty langallisen (Ethernet) yhteyden kautta, tulostin ei tulosta sitä eikä tietokone löydä tulostinta.

Langallisen verkkoyhteyden vianmääritys

Varmista, että käytät ehjää Ethernet-kaapelia, tarkista palaako tulostimen Ethernet-portin vieressä vihreä valo ja tulosta sitten verkonkokoonpanosivu tarkistaaksesi yhteyden.

1. Sammuta tulostin ja irrota Ethernet-kaapeli reitittimestä ja tulostimesta.

2. Tarkista kaapeli vaurioiden varalta ja varmista, että se on Ethernet-kaapeli eikä puhelinkaapeli.

Huomautus:

Ethernet- ja puhelinkaapelit näyttävät samanlaisilta, mutta Ethernet-kaapelit ovat yleensä suurempia ja niiden päässä on kahdeksan näkyvää johdinta.

3. Liitä kaapeli toiseen Ethernet- tai LAN-porttiin reitittimessä ja liitä se sitten tulostimeen varmistaen, että se on kunnolla kiinni molemmassa portissa.

4. Käynnistä tulostin.

5. Tarkista tulostimen Ethernet-portin valot varmistaaksesi, että yhteys onnistuu. Yhteyden vihreän merkkivalon tulisi palaa tasaisesti ja toiminnan oranssin merkkivalon vilkkua.

6. Tulosta verkkomäärityssivu tai langattoman verkon testitulosten sivu.

• Tulostimet, joissa on ohjauspaneelin valikko: Tulosta sivu Langaton-, Verkkoasetukset- tai Asetukset-valikosta.

• Tulostimet, joissa ei ole ohjauspaneelin valikkoa: Tulosta sivu käyttämällä tulostimen ohjauspaneelin painikeyhdistelmiä.

Useimmat tulostimet: paina Langaton- ja Tiedot -painikkeita samanaikaisesti tai paina Langaton- ja Aloita kopiointi mustana -painikkeita samanaikaisesti.

HP DeskJet 6000- ja 6400-, ENVY 6000- ja 6400- ja Tango-tulostimet: pidä Tiedot-painiketta painettuna, kunnes kaikkien ohjauspaneelin painikkeiden merkkivalot syttyvät, ja paina Tiedot- ja Jatka -painikkeita samanaikaisesti.

7. Varmista, että Yleistiedot-osion Verkon tila -asetus on Valmis.

Verkon tila on Valmis Yleistiedot-osiossa