HP-tulostimet – Tulostimen yhteyden testaaminen langattoman verkon testiraportilla

Tulosta langattoman verkon testiraportti, jotta voit testata tulostimesi langattomia toimintoja, kuten signaalinvoimakkuus ja suojausasetukset, ja etsiä samankaltaisia verkkoja, jotka saattavat aiheuttaa häiriöitä.

Langattoman verkon testiraportin tulostaminen

Tulosta langattoman verkon testiraportti HP-tulostimesta.

Raportti sisältää hyödyllisiä tietoja, jos ilmenee ongelmia.

• HP-mustesuihkutulostimet, joissa on kosketusnäytöllinen ohjauspaneeli: Avaa Langaton-valikko , kosketa Asetukset-kuvaketta , kosketa Tulosta raportit ja kosketa sitten Langattoman verkon testiraportti.

• HP-mustesuihkutulostimet, joissa ei ole kosketusnäytöllistä ohjauspaneelia: Paina tulostimesta riippuen joko Langaton-painiketta ja Tiedot-painiketta samanaikaisesti tai paina Langaton-painiketta ja Aloita kopiointi, musta -painiketta samanaikaisesti.

• HP LaserJet -tulostimet: Paina Langaton-painiketta 10 sekuntia tai kunnes Valmis-valo alkaa vilkkua tai siirry Langaton-valikkoon, siirry kohtaan Langattoman verkon testi ja tulosta raportti.

• HP Laser NS ja Neverstop Laser -tulostimet: Paina Jatka-painiketta ja Langaton -painiketta 3 sekuntia.

• HP Tango, DeskJet 6000, 6400 ja ENVY 6000, 6400 -tulostimet: Kosketa ja pidä Tiedot-painiketta , kunnes ohjauspaneelin kaikki valot syttyvät, ja kosketa sitten Tiedot-painiketta ja Jatka-painiketta samanaikaisesti.

Langattoman verkon testitulosten tarkistaminen

Tarkista kukin testi Diagnostiikkayhteenveto- tai Diagnostiikkatulokset-osiosta sellaisten tulosten kuin Epäonnistui, Matala tai Huono varalta. Jotkin epäonnistuneet testit voivat aiheuttaa sen, että muita testejä ei voi suorittaa.

• Langaton verkko käytössä, langaton verkko toimii: Määrittää, pystyykö tulostin muodostamaan yhteyden langattomasti reitittimeen. Tulostimen langattoman asetuksen on oltava päällä ja toimittava, jotta yhteys verkkoon voidaan muodostaa.

• Jos molemmat testit läpäistään, langattoman yhteyden asetus on käytössä ja toimii.

• Jos toinen tai molemmat testit epäonnistuvat, langaton asetus ei ole käytössä tai se ei toimi. Kytke langaton asetus päälle noudattamalla raportin ohjeita.

• Signaalinvoimakkuus, signaalin laatu: Mittaa tulostimen ja reitittimen välisen langattoman signaalin laadun.

• Jos signaalin voimakkuus tai laatu on Hyvä, Erittäin hyvä tai Erinomainen, signaali on hyvä.

• Jos signaalin voimakkuus tai laatu on Heikko, Erittäin heikko tai Huono, signaali on liian heikko. Paranna signaalia siirtämällä reititin ja tulostin lähemmäksi toisiaan ja poistamalla muut laitteet verkosta, kun et käytä niitä.

• Verkkonimi (SSID) löytyi: Etsii langattoman verkon nimeä (SSID), jonka valitsit langattoman tulostimen määrityksen aikana.

• Jos testi läpäistään, tulostin löytää verkkosi tai samannimisen verkon. Vianmääritystä ei tarvitse tehdä, ellei tulostin muodosta yhteyttä väärään verkkoon. Jos näin on, katkaise tulostimen yhteys verkkoon, anna verkolle ainutlaatuinen nimi ja määritä sitten tulostin oikeaan verkkoon.

Huomautus:

Jos vaihdat verkon nimen, varmista, että vaihdat sen kaikissa verkkoon liitetyissä laitteissa.

• Jos testi epäonnistuu, tulostin ei löydä verkkoa. Käynnistä reititin ja tulostin uudelleen ja aloita langaton asennus uudelleen.

• Löytyi muita verkkoja, joilla on sama nimi kuin verkollasi (SSID), havaittu langattomia verkkoja: Etsii langattomia verkkoja, jotka ovat tulostimesi käyttöalueen sisällä. Jos verkkojen nimi on sama kuin oman verkkosi, tulostin saattaa yrittää muodostaa yhteyden väärään verkkoon ja yhteys saattaa epäonnistua.

• Jos vastaavia verkkoja ei löydy, tulostin voi löytää ainutlaatuisen verkon nimen (SSID).

• Jos vastaavia verkkoja löytyy, verkkonimi kannattaa vaihtaa ainutlaatuiseksi, minkä jälkeen voit yrittää muodostaa yhteyden verkkoon uudelleen.

• Suojaus, tulostinasetukset yhdenmukaiset langattoman reitittimen asetusten kanssa: Tarkistaa reitittimen suojauksen ja muut asetukset ja varmistaa, että ne vastaavat sellaisia tulostinasetuksia kuin salasana, todennustyyppi ja salaus.

• Jos testit läpäistään, tulostimen asetukset ja reitittimen asetukset vastaavat toisiaan.

• Jos vähintään yksi testi epäonnistuu, käynnistä langaton asennusprosessi uudelleen varmista, että raportin Kokoonpanon yhteenveto tai Nykyinen kokoonpano -osion asetukset vastaavat tulostimen asetuksia.

• Ei suodatusta: Tarkistaa MAC (Media Access Control) -osoitteiden suodatuksen, mikä voi estää yhteyden langattomaan verkkoon. MAC-osoitteiden suodatus on tapa hallita, mitkä laitteet voivat käyttää reititintäsi. Jokaisella verkkoyhteyttä tukevalla laitteella, kuten tulostimellasi, on ainutlaatuinen MAC-osoite.

• Jos tämä testi läpäistään, MAC-osoitteen suodatus ei häiritse langatonta yhteyttä.

• Jos tämä testi epäonnistuu, muuta reitittimen asetuksia lisäämällä tulostimen MAC-osoitteen sallittujen laitteiden luetteloon. Etsi tulostimen MAC-osoite langattoman verkon testiraportista tai tulosta tulostimen tietosivu.

• Yhdistetty, yhteyden katkeamiskertojen määrä: Tarkistaa, onko tulostin liitetty verkkoon ja miten usein yhteys katkeaa.

• Jos Yhdistetty-testi läpäistään ja yhteyden katkeamiskertojen määrä on vähäinen, yhteyden muodostaminen onnistui.

• Jos Yhdistetty-testi epäonnistuu tai jos yhteyden katkeamiskertojen määrä on korkea, tulostin saa yhteyden verkkoon mutta yhteyden ylläpito ei onnistu.