Scanner Failure (Skannerin häiriö) -virhe HP-tulostimissa

Kun yrität skannata, kopioida tai faksata, näyttöön tulee virhe Scanner failure (Skannerin häiriö) Unable to scan, copy, or send a fax (Ei voida skannata, kopioida tai lähettää faksia) tai Scanner System Failure (Skannerin järjestelmähäiriö).

Virhe näkyy skannerilaitteiston tai virrankäyttöön liittyvien ongelmien yhteydessä (esimerkiksi skannauspalkki on jumissa, kalibrointiongelma, skannerin valon matala lämpötila tai sisäinen tai ulkoinen sähköongelma). Se ei liity verkkoyhteyden tai USB-liitännän ongelmiin.

Tee seuraavat toimenpiteet ilmoitetussa järjestyksessä. Tarkista, onko ongelma ratkennut, käyttämällä tulostinta kunkin toimenpiteen jälkeen.

Tulostimen nollaaimen

Nollaa tulostin, jotta se toipuu tulostinvirheistä tai vioista.

1. Jos tulostimessasi on ladattava akku, poista se.

2. Kun tulostimeen on kytketty virta, irrota virtajohto tulostimesta.

3. Irrota virtajohto virtalähteestä.

4. Odota 60 sekuntia.

5. Kytke virtajohto takaisin pistorasiaan ja tulostimeen.

Huomautus:

HP suosittelee tulostimen kytkemistä suoraan seinäpistorasiaan.

6. Viimeistele nollaaminen käynnistämällä tulostin.

Käytä HP Print and Scan Doctor -työkalua (Windows)

Windows-tietokoneen HP Print and Scan Doctor -työkalulla voi diagnosoida ja korjata tulostus ja skannausongelmia.

1. Varmista, että päälokeroon on asetettu paperia, ja käynnistä tulostin.

2. Lataa HP Print and Scan Doctor ja asenna ja avaa työkalu noudattamalla ohjeita.

3. Valitse tervetulonäytössä Käynnistä, valitse tulostin ja suorita diagnostiikka.

4. Jos tulostinta ei löydy, valitse Tuotteeni ei ole luettelossa ja tee yhteyden vianmääritys ohjeiden mukaisesti.

Tarkista skannauspalkin toiminta

Jos tulostimessa on tasoskanneri, tarkista skannauspalkin toiminta tarkkailemalla sitä skannauksen aikana.

1. Poista kaikki alkuperäiset asiakirjat tai valokuvat skannerin lasilta.

2. Nosta skannerin kantta hieman ja paina sitten Kopioi-painiketta tai -kuvaketta.

3. Katso skanneria. Skannauspalkin valon pitäisi syttyä ja liikkua lasia pitkin.

Jos skannerin valo ei syty tai liiku, huollata tulostin siirtymällä sivulle Ota yhteys HP:n asiakastukeen.

Tulostinohjelmiston asentaminen uudelleen

Tulostinohjelmiston asentaminen uudelleen saattaa korjata tulostus- tai skannausongelmia.

Skannerin häiriön lisävianmääritys

Tulostinmallin mukaan jokin seuraavista toimista voi korjata skannerin ongelman.

• Tulostimet, joissa on kosketusnäyttö tai valikkorakenteinen ohjauspaneeli: palauta tehdasasetukset. Etsi Asennus- tai Työkalut-valikosta Palauta tehdasasetukset -valikko tai vastaava.

• USB-liitännät: varmista, että kaapelin pituus on alle 3 m (9 jalkaa 10 tuumaa) ja että kaapeli on liitetty suoraan tietokoneeseen USB-keskittimen tai telakointiaseman sijasta.

Vie tulostin huoltoon

Huollata tai vaihda HP-tuotteesi, jos ongelma jatkuu, kun olet suorittanut kaikki edellä kuvatut vaiheet.

Siirry osoitteeseen Ota yhteys HP:n asiakastukeen ja sovi tuotteen korjaamisesta tai vaihdosta. Jos olet Aasian Tyynenmeren alueella, sinut ohjataan alueellasi olevaan paikalliseen huoltokeskukseen.

Vahvista takuun tila siirtymällä osoitteeseen HP:n tuotetakuutarkastus. Jos tuotteella ei ole takuuta, korjauksesta voi aiheutua kuluja.