• Palaute

HP-tulostimet – Wi-Fi-tulostinyhteyden vianmääritys

Kun tulostustyö on lähetetty langattoman yhteyden kautta, tulostin ei tulosta eikä tietokone tunnista tulostinta.

Vianmääritä langattoman tulostimen yhteys

Tarkista verkon ongelmat ja asennusvaatimukset, jos tulostin ei löydy ohjelmiston asennusten yhteydessä tai langattomat tulostustyöt epäonnistuvat.

• Huono verkkoyhteys: Siirrä tulostin ja tietokone (tai mobiililaite) lähemmäs langatonta reititintä ja tarkista, paraniko signaalin laatu. Kokeile avaamalla sivusto, toimiiko Internet-yhteys oikein. Jos Wi-Fi-yhteys on hidas tai pätkii, käynnistä reititin uudelleen irrottamalla virtajohto, odottamalla 15 sekuntia ja liittämällä johto uudelleen.

• Tulostin on sammuksissa tai lepotilassa: Herätä tulostin ja siirrä se valmiustilaan koskettamalla ohjauspaneelin valikkoa tai painamalla virtapainiketta. Joskus tulostin näyttää olevan offline-tilassa, vaikka se olisi valmiustilassa.

• Tarkista tulostimen yhteyden tila: Varmista, että langaton signaali on käytössä ja tulostin on yhteydessä samaan verkkoon kuin tietokone tai mobiililaite. Jos tulostimessa on merkkivalo Langaton-kuvakkeen tai painikkeen vieressä, varmista että valo palaa. Jos se ei pala tai se vilkkuu, tulostimen yhteys verkkoon on katkaistu.

• Yhdistä tulostin uudelleen verkkoon:

• Tulostimet, joissa on kosketusnäyttö: Avaa Langaton-, Asetukset- tai Verkon asetukset -valikosta Ohjattu langaton asennustoiminto. Valitse verkon nimi ja muodosta yhteys antamalla salasana.

• Tulostimet, joissa ei ole kosketusnäyttöä: Paina tulostimen Langaton-painiketta, kunnes merkkivalo alkaa vilkkua. Paina kahden minuutin kuluessa reitittimen WPS-painiketta pitkään. Tulostimen merkkivalo lakkaa vilkkumasta, kun yhteys on muodostettu.

• Käynnistä laitteet uudelleen: Korjaa mahdolliset virhetilanteet käynnistämällä tulostin ja tietokone tai mobiililaite uudelleen.

• Tulosta langattoman verkon testiraportti: Etsi tulostinmalli HP:n asiakastukisivustosta ja etsi raportin tulostus- ja arviointiohje etsimällä toimintatestisivu.

• Ota Bluetooth käyttöön tulostimen asennuksen aikana (vain Android, iOS): HP Smart -sovellus käyttää Bluetoothia tulostimen etsintään ja langattoman yhteyden määrittämiseen verkkoon.