HP-tulostimet – Mukautettujen paperikokojen luominen

Tulosta ei-standardeille paperiko’oille monilla HP:n koti- ja pientoimistotulostimilla. Mukautetun koon on oltava tulostimesi tukeman tulostuksen vähimmäis- ja enimmäiskokojen sisällä.

Huomautus:

Välttääksesi tulostuslaatuongelmat ja muut ongelmat varmista, että mukautetun koon mitat eivät ylitä paperin todellista kokoa.

Mukautettujen paperikokojen luominen (Windows)

Luo uusia paperikokoja tulostimen asetusvalikossa (vain Windows 10 ja Windows 8) tai Laitteet ja tulostimet -osiossa.

Mukautettujen paperikokojen luominen tulostimen asetuksisa (Windows)

Syötä mukautettu paperikoko suoraan tulostimen asetusvalikosta Windows 10:ssä tai 8:ssa.

1. Lataa mukautettua paperia pääkasettiin ja siirrä sitten paperin leveysohjaimia sisäänpäin, kunnes ne ovat paperin reunoja vasten.

2. Avaa kohde, jonka haluat tulostaa, ja napsauta Tiedosto ja sitten Tulosta.

3. Napsauta tulostusikkunassa Asetukset,, Asetukset tai Tulostinasetukset.

4. Napsauta Paperi/Laatu-välilehteä ja napsauta sitten Mukautettu.

Mukautettu paperi -painike tulostinasetuksissa
  5. Napsauta Uusi, kirjoita mukautetun paperikoon nimi, valitse leveys ja korkeus ja tallenna paperi napsauttamalla OK.

6. Napsauta Paperikoko-alasvetovalikkoa ja valitse luomasi paperikoko.

Huomautus:

Jos tulostimesi malli ei tue mukautettua kokoa, se ei näy luettelossa. Tarkista tuetut paperikoot tulostimen teknisistä tiedoista.

Mukautettujen paperikokojen luominen Laitteet ja tulostimet -osiossa (Windows)

Syötä mukautettu paperikoko tulostinpalvelimen ominaisuuksiin Windowsin Laitteet ja tulostimet -osiossa.

1. Etsi ja avaa Ohjauspaneeli ja napsauta sitten Näytä laitteet ja tulostimet.

2. Napsauta tulostimesi kuvaketta ja napsauta sitten Tulostinpalvelimen ominaisuudet.

Huomautus:

Jos tulostinpalvelimen ominaisuudet eivät ole käytettävissä, napsauta hiiren oikealla painikkeella tyhjää kohtaa Tulostimet-ikkunassa, valitse alasvetovalikosta Suorita järjestelmänvalvojana ja valitse sitten Palvelimen ominaisuudet.

Tulostinpalvelimen ominaisuudet -painike Windowsin Laitteet ja tulostimet -osiossa
  3. Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna avautuu, napsauta Jatka.

4. Valitse Lomakkeet-välilehdellä Luo uusi lomake -valintaruutu ja kirjoita mukautetulle paperikoolle uusi ainutlaatuinen nimi Lomakkeen nimi -ruutuun.

Mukautetut paperiasetukset tulostinpalvelimen ominaisuuksissa
  5. Valitse Metrinen tai Brittiläinen mittayksiköksi ja syötä sitten Leveys ja Korkeus. Pidä marginaaliasetuksina 0,00.

6. Napsauta Tallenna lomake ja vahvista sitten, että paperi on Lomakkeet-luettelossa. Jos tulostimesi ei tue mukautettua kokoa, se ei näy luettelossa. Tarkista tuetut paperikoot tulostimen teknisistä tiedoista.

7. Napsauta OK tai Sulje.

8. Lataa mukautettua paperia pääkasettiin ja siirrä sitten paperin leveysohjaimia sisäänpäin, kunnes ne ovat paperin reunoja vasten.

9. Avaa kohde, jonka haluat tulostaa, ja napsauta Tiedosto ja sitten Tulosta.

10. Napsauta tulostusikkunassa Asetukset,, Asetukset tai Tulostinasetukset.

11. Napsauta Paperi/Laatu-välilehteä ja valitse sitten paperi Paperikoko-valikosta tai napsauta Lisäasetukset löytääksesi ja valitaksesi paperin.

Mukautettujen paperikokojen luominen (Mac)

Luo uusia paperikokoja Sivuasetukset- tai Tulosta-valikossa sen mukaan, mitä asetuksia tulostavassa sovelluksessa on.

Mukautettujen paperikokojen luominen Sivuasetukset-valikosta (Mac)

Luo mukautettu paperikoko tulostavan sovelluksen sivuasetuksissa.

1. Lataa mukautettua paperia pääkasettiin ja siirrä sitten paperin leveysohjaimia sisäänpäin, kunnes ne ovat paperin reunoja vasten.

2. Avaa kohde, jonka haluat tulostaa, ja napsauta Tiedosto ja sitten Sivuasetukset.

3. Avaa Mukauta paperikokoja -ikkuna valitsemalla Hallinnoi mukautettuja kokojaPaperikoko-valikosta.

Mukautettujen paperikokojen hallinta -valikko Macin Sivuasetukset-valikossa
  4. Luo uusi paperikoko napsauttamalla plusmerkkiä.

5. Kaksoisnapsauta oletusnimeä ”untitled” ja kirjoita ainutlaatuinen nimi mukautetulle paperille, määritä leveys ja korkeus, määritä tulostamaton alue (valinnainen) ja napsauta sitten OK.

Huomautus:

Älä käytä olemassa olevaa uuden paperin nimeä, koska se korvaa olemassa olevan esiasetuksen. Esimerkiksi, jos mukautetun paperikoon nimeksi annetaan A4, olemassa oleva A4-paperikoko ei olisi enää valittavissa.

Mukautetut paperikoot -ikkuna Macissä
  6. Valitse Sivuasetukset-ikkunassa uusi mukautettu paperikoko ja valitse napsauta OK.

7. Napsauta Tiedosto ja valitse sitten Tulosta tulostaaksesi mukautetulle paperille.

Mukautettujen paperikokojen luominen Tulosta-valikosta (Mac)

Luo mukautettu paperikoko tulostavan sovelluksen Tulosta-valikosta.

1. Lataa mukautettua paperia pääkasettiin ja siirrä sitten paperin leveysohjaimia sisäänpäin, kunnes ne ovat paperin reunoja vasten.

2. Avaa kohde, jonka haluat tulostaa, ja napsauta Tiedosto ja sitten Tulosta.

3. Avaa Mukauta paperikokoja -ikkuna valitsemalla Hallinnoi mukautettuja kokojaPaperikoko-valikosta.

Mukautettu paperi -valikko Macin Tulosta-valikossa
  4. Luo uusi paperikoko napsauttamalla plusmerkkiä.

5. Kaksoisnapsauta oletusnimeä ”untitled” ja kirjoita ainutlaatuinen nimi mukautetulle paperille, määritä leveys ja korkeus, määritä tulostamaton alue (valinnainen) ja napsauta sitten OK.

Huomautus:

Älä käytä olemassa olevaa uuden paperin nimeä, koska se korvaa olemassa olevan esiasetuksen. Esimerkiksi, jos mukautetun paperikoon nimeksi annetaan A4, olemassa oleva A4-paperikoko ei olisi enää valittavissa.

Mukautetut paperikoot -ikkuna Macissä
  6. Valitse tulostuksen esikatseluikkunassa uusi mukautettu paperikoko ja napsauta sitten Tulosta.