• Palaute

HP-tietokoneet - laajennettu langattoman verkon ja Internet-yhteyden vianmääritys (Windows 10)

Tämä asiakirja koskee HP-tietokoneita, joissa on käytössä langaton verkko (reitittimen kautta) ja Windows 10.
Noudata tähän asiakirjaan sisältyviä laajennetun vianmäärityksen vaiheita langattoman internetyhteyden ongelmien ratkaisemiseen.

Vaihe 1: Asenna langattoman verkkosovittimen ohjain uudelleen Laitehallinnan avulla

Langattoman verkkosovittimen ohjaimen poistaminen ja uudelleenasentaminen voi tyhjentää rekisteriarvot ja nollata kokoonpanotiedot, jotta ohjaimen asetukset voidaan määrittää oikein ja jotta ohjainta voidaan käyttää Windowsin kautta. Käytä Windowsin Laitehallintaa langattoman sovittimen asennuksen poistamiseen ja anna Windowsin asentaa ohjain uudelleen.
  1. Jos käytössäsi on ulkoinen langaton USB-verkkosovitin tai mobiililaajakaistalaite, irrota se, käynnistä tietokone uudelleen ja liitä laite johonkin toiseen USB-porttiin, kun Windows on käynnistynyt.
  2. Kirjoita Windowsin hakupalkkiin Laitehallinta ja avaa se.
  3. Kaksoisnapsauta Verkkosovittimet.
    Laitehallinta, jossa kohta Verkkosovittimet on korostettuna
  4. Napsauta langattoman verkkosovittimen nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Uninstall device (Poista laitteen asennus).
    huomautus:
    Jos verkkosovittimen nimi puuttuu verkkosovittimien luokasta, verkkosovitinlaite ei ole liitettynä tai laitteen ohjaimessa ei ole Plug and Play -toimintoa. Jos näin tapahtuu, sammuta tietokone ja tarkista, onko langaton sovitinlaite liitettynä. Jos ongelmia löytyy, huollata tietokone.
    Laitehallinta-näyttö Wi-Fi-sovitin ja Poista-valinta korostettuina
  5. Kun Poista laitteen asennus -näyttö tulee näkyviin, valitse Delete the driver software for this device (Poista tämän laitteen ohjainohjelmisto), jos sellainen näkyy, ja valitse sitten Uninstall (Poista asennus).
    Kun verkkosovittimen asennus on poistettu, langattoman sovittimen nimi ei enää näy verkkosovitinten luokassa.
    Vahvista laitteen asennuksen poistaminen, jossa kohta Poista asennus korostettuna
  6. Varmista Laitehallinta-ikkunassa, että Network adapters (Verkkosovittimet) on korostettu.
  7. Valitse Laitehallinta-päävalikosta Action (Toiminto) ja valitse sitten Scan for hardware changes (Etsi laitteistoon tehdyt muutokset).
    Tietokone asentaa langattoman verkon uudelleen, ja langattoman verkkosovittimen nimi näkyy Verkkosovittimet-luokassa.
    Etsi laitteistoon tehdyt muutokset -kohdan valitseminen Toiminta-valikosta
  8. Kun verkkosovittimen nimi näkyy Laitehallinnassa, sulje Laitehallinta ja käynnistä tietokone uudelleen.
  9. Yritä muodostaa Internet-yhteys.
Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 2: Päivitä langattomat verkko-ohjaimet

Langattoman sovittimesi uusimman ohjaimen lataaminen ja asentaminen voi ratkaista langattoman Internet-yhteyden ongelmia erityisesti, jos ne liittyvät suorituskykyyn tai yhteyden ajoittaiseen katkeamiseen.
Etsi langattoman verkkolaitteesi päivitettyjä ohjaimia noudattamalla yhdessä tai useammassa seuraavista osioista annettuja ohjeita Jos et löydä päivitettyä ohjainta tai päivitetty ohjain ei korjaa ongelmaa, jatka seuraavaan vaiheeseen.
huomautus:
Tietokoneet, joissa on Windows 10 S-tilassa: Etsi päivitetyt ohjelmistot ja ohjaimet käyttämällä Laitehallintaa tai Windows Updatea. Lisätietoja on kohdassa Usein kysytyt kysymykset Windows 10 -käyttöjärjestelmän S-tilasta.

Vaihe 3: Verkkoasetusten muuttaminen manuaalisesti

Langattoman yhteyden ongelmia voidaan ratkaista muuttamalla verkkoasetuksia manuaalisesti. Luo palautuspiste Windowsissa ja muuta verkkoasetuksia manuaalisesti.
  1. Etsi ja avaa Windowsissa Create a restore point (Luo palautuspiste).
  2. Valitse Järjestelmän ominaisuudet -ikkunassa Create (Luo).
    Luo-kohdan valitseminen Järjestelmän ominaisuudet -ikkunassa
  3. Kirjoita palautuspisteelle nimi ja valitse Create (Luo).
    Windows luo palautuspisteen.
  4. Etsi ja avaa Command Prompt (Komentokehote) Windowsissa. Napsauta hakutuloksissa Command Prompt (Komentokehote) -vaihtoehtoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Run as administrator (Suorita järjestelmänvalvojana).
    Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna avautuu, valitse siinä Kyllä.
    Komentokehotteen avaaminen järjestelmänvalvojana
  5. Kirjoita seuraavat komennot yksi kerrallaan ja paina jokaisen jälkeen Enter-näppäintä:
    • netsh int tcp set heuristics disabled
    • netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled
    • netsh int tcp set global rss=enabled
    Komentojen kirjoittaminen komentokehotteeseen
  6. Avaa yleiset TCP-asetukset kirjoittamalla komentokehotteeseen netsh int tcp show global ja painamalla sitten Enter-näppäintä.
  7. Varmista, että kaikki muut asetukset paitsi Vastaanottopuolen skaalaustila on poistettu käytöstä.
    Muut asetukset paitsi Vastaanottopuolen skaalaustila on poistettu käytöstä
  8. Sulje komentokehote, käynnistä tietokone uudelleen ja yritä sitten muodostaa yhteys internetiin.
Jos ongelma ei poistu, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 4: Microsoftin järjestelmän palauttaminen

Jos tietokone toimi langattomassa verkossa aiemmin, mutta nyt yhteyden muodostaminen ei onnistu tai yhteys on huono, palauta järjestelmätiedostot päivämäärään ja kellonaikaan, jolloin langaton verkkoyhteys toimi hyvin, käyttämällä Microsoftin Järjestelmän palautusta. Lisätietoja järjestelmän palauttamisesta on kohdassa Microsoftin järjestelmän palauttamisen suorittaminen (Windows 10, 8).

Vaihe 5: Kokeile myös seuraavia ratkaisuja

Jos tietokoneen yhteysongelmat jatkuvat, jokin seuraavien osioiden ohjeista voi ratkaista ongelman.