HP ScanJet - Asiakirjojen skannaaminen muokattavana tekstinä

Kun skannaat asiakirjoja, voit käyttää HP Scan -ohjelmistoa asiakirjojen skannaamiseen muotoon, josta voit hakea, kopioida, liittää ja jota voit muokata. Tämän avulla voit muokata kirjeitä, sanomalehtileikkeitä ja muita asiakirjoja.
huomautus:
Asiakirjan skannaamista muokattavana tekstinä ei suositella alle 300 dpi:n resoluutioilla.

Tuetut kielet

Asiakirjan skannaamista muokattavana tekstinä tuetaan seuraavilla kielillä:
  • albania
  • arabia
  • bulgaria
  • katalaani
  • kiina (yksinkertaistettu)
  • kiina (perinteinen)
  • kroatia
  • tšekki
  • tanska
  • hollanti (Alankomaat)
  • englanti (UK ja US)
  • viro
  • suomi
  • ranska (Ranska)
  • saksa (Saksa)
  • kreikka
  • heprea
  • unkari
  • italia (Italia)
  • japani
  • korea
  • liettua
  • norja (bokmål)
  • puola
  • portugali (Brasilia)
  • portugali (Portugali)
  • romania
  • venäjä
  • slovakki
  • slovenia
  • espanja (perinteinen)
  • ruotsi
  • turkki
  • ukraina

Ohjeet asiakirjojen skannaamiseen muokattavana tekstinä

• Tarkista, että skannerin lasi tai asiakirjansyöttölaitteen ikkuna on puhdas. Lika tai pöly skannerin lasissa tai asiakirjansyöttölaitteen ikkunassa voivat estää ohjelmistoa muuntamasta asiakirjaa muokattavaksi tekstiksi.
  • Varmista, että asiakirja on asetettu oikein. Varmista, että alkuperäinen asiakirja on asetettu oikein ja suoraan.
  • Tarkista, että asiakirjan teksti on selvästi luettavissa. Jotta asiakirjan muuntaminen muokattavaksi tekstiksi onnistuu, alkuperäisen kopion on oltava selkeä ja laadukas.
    Seuraavat olosuhteet voivat aiheuttaa sen, ettei ohjelmisto voi muuntaa asiakirjaa onnistuneesti:
    • Alkuperäisen asiakirjan teksti on epäselvää tai rypistynyt.
    • Teksti on liian pientä.
    • Asiakirjan rakenne on liian monimutkainen.
    • Tekstin rivitys on liian tiivis. Jos esimerkiksi ohjelman muuntamassa tekstissä on puuttuvia tai yhdistyneitä merkkejä, "rn" saattaa muuttua "m"-kirjaimeksi.
    • Tekstin tausta on värillinen. Etualan kuvat saattavat sekoittua liikaa värillisiin taustoihin.
  • Valitse oikea profiili. Valitse pikakuvake tai esiasetus, joka sallii skannaamisen muokattavana tekstinä. Nämä valinnat käyttävät skannausasetuksia, jotka on suunniteltu maksimoimaan skannauksen laatu:
    • Windows: Käytä Tallenna muokattavana tekstinä (OCR)- tai Tallenna PDF-asiakirjana -pikavalintoja.
    • OS X: Käytä Asiakirjat-esiasetusta.

Skannaa asiakirja muokattavaksi tekstiksi (Windows)

1. Aseta alkuperäiskappale tulostuspuoli alaspäin skannerin lasille tai tulostuspuoli ylöspäin automaattiseen asiakirjansyöttölaitteeseen.
  2. Avaa HP Scan -ohjelmisto. Ohjelmisto sijaitsee Windowsin käynnistysvalikon HP-kansiossa.
  3. Valitse jokin seuraavista pikavalinnoista:
    • Tallentaminen muokattavana tekstinä (OCR)
      • Valitse Teksti (.txt)kohdetiedoston tyypiksi, jos haluat poimia vain asiakirjan tekstin ilman alkuperäisen tiedoston muotoilua.
      • Valitse Rich Text (.rtf)kohdetiedoston tyypiksi, jos haluat poimia tekstin sekä alkuperäisen tiedoston muotoilun osittain.
    • PDF-tallennus
      • Valitse Haettava PDF (.pdf)kohdetiedostotyypiksi, jos haluat poimia tekstin ja tehdä siitä haettavan PDF-lukijoissa.
  4. Valitse Skannaa.
    huomautus:
    Voit tarkastella ja muokata skannausten asetuksia valitsemalla Lisää-linkin HP Scan -valintaikkunan oikeassa yläkulmassa.
    Valitsemalla Näytä katseluohjelma skannauksen jälkeen voit säätää skannattua kuvaa esikatselunäytöllä.

Skannaa asiakirja muokattavaksi tekstiksi (OS X)

1. Aseta alkuperäiskappale tulostuspuoli alaspäin skannerin lasille tai tulostuspuoli ylöspäin automaattiseen asiakirjansyöttölaitteeseen.
  2. Kaksoisnapsauta HP Scan -kuvaketta. Kuvake sijaitsee HP-kansiossa kiintolevyn ylätasolla Ohjelmat-kansiossa.
  3. Napsauta Skannaa-painiketta ja vahvista skannauslaite ja asetukset.
  4. Suorita skannaus loppuun noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.
  5. Kun kaikki sivut on skannattu, valitse TallennaTiedosto-valikosta. Tallenna-valintaikkuna tulee esiin.
  6. Valitse muokattavan tekstin tyyppi:
    • Valitse Muoto-ponnahdusvalikossa TXT, jos haluat poimia vain asiakirjan tekstin ilman alkuperäisen tiedoston muotoilua.
    • Valitse Muoto-ponnahdusvalikossa RTF, jos haluat poimia tekstin sekä alkuperäisen asiakirjan muotoilun osittain.
    • Valitse Muoto-ponnahdusvalikossa Haettava PDF, jos haluat poimia tekstin ja tehdä siitä haettavan PDF-lukijoissa.
  7. Valitse Tallenna.