HP LaserJet Pro M118dw -tulostimet - Huonon tulostuslaadun korjaaminen

Tämä asiakirja koskee HP LaserJet Pro M118dw -tulostinta.
Tulostetun asiakirjan laatu ei ole odotusten mukainen. Tässä asiakirjassa kuvatut toimenpiteet voivat auttaa tulostuslaatua koskevissa ongelmissa, kuten tahrainen, epätarkka, tumma tai haalistunut tulostusjälki, sekä irtonainen, osittain puuttuva tai levinnyt väriaine.

Vaihe 1: Käytä aitoja HP:n värikasetteja

HP suosittelee, että käytät alkuperäisiä HP:n mustekasetteja ja väriainetarvikkeita. HP ei voi taata muiden kuin aitojen HP-kasettien tai täytettyjen mustekasettien laatua eikä luotettavuutta. Jos käytössäsi ei ole alkuperäisiä HP:n kasetteja, tämän asiakirjan ohjeet eivät välttämättä ratkaise ongelmaa. Jos haluat tarkistaa kasettien aitouden, siirry HP anti-counterfeit -verkkosivustolle (englanniksi).
Osta mustekasetteja ja muita tarvikkeita HP Storesta tai paikallisilta jälleenmyyjiltä.
Tulosta toinen sivu. Jos ongelma ei korjaantunut aitojen HP:n värikasettien käytön myötä, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 2: Tarkista paperi

Paperin laatu ja tyyppi voivat vaikuttaa tulostustyöhön. Varmista seuraavien ohjeiden avulla, että paperi on sopivaa. Jos se ei ole sopivaa, lisää tulostimeen sopivan tyyppistä paperia.
  • Käytä paperia, joka on tarkoitettu HP LaserJet -tulostimille. Älä käytä paperia, joka on tarkoitettu vain inkjet-tulostimille.
  • Älä käytä paperia, joka on liian karkeaa. Sileämmän paperin käyttö voi parantaa tulostuslaatua.
Kun olet lisännyt lokeroon oikeanlaista paperia, tulosta uusi sivu. Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 3: Tarkista EconoMode-asetus

EconoMode on tulostusasetus, joka käyttää vähemmän väriainetta. EconoMode-asetuksen käyttäminen voi heikentää tulostuslaatua.
Jos koko sivu on liian tumma tai liian vaalea, EconoMode-asetus saattaa olla käytössä. HP ei suosittele EconoMode-tilan jatkuvaa käyttöä. Jos EconoMode-tila on käytössä jatkuvasti, väriaineen syöttö saattaa toimia kauemmin kuin itse värikasetin mekaaniset osat.
Muuta EconoMode-asetusta tulosteen tummuuden mukaan.
  1. Valitse ohjelmassa Tulosta-vaihtoehto.
  2. Valitse tulostin, ja napsauta sitten Ominaisuudet- tai Asetukset-painiketta.
  3. Napsauta Paperi/Laatu-välilehteä, ja etsi Tulostuslaatu-osio.
  4. Ota EconoMode-asetus käyttöön tai poista se käytöstä:
    • Jos koko sivu on liian tumma, valitse 600 dpi -vaihtoehto ja aktivoi EconoMode-valintaruutu ottaaksesi tilan käyttöön.
    • Jos koko sivu on liian vaalea, valitse FastRes 1200 -vaihtoehto ja poista EconoMode-valinta poistaaksesi tilan käytöstä.
  5. Napsauta OK-painiketta sulkeaksesi Asiakirjan ominaisuudet -valintaikkunan.
  6. Tulosta työ napsauttamalla Tulosta-valintaikkunan OK-painiketta.
Tulosta toinen sivu. Jos ongelma ei korjaantunut EconoMode-asetusta vaihtamalla, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 4: Tarkista tulostusasetukset

Joskus tulostusasetukset voivat vaikuttaa tulostuslaatuun. Tarkista, että tulostusasetukset ovat asianmukaiset tulostustyötä varten.
Tulosta toinen sivu. Jos ongelma ei korjaantunut tulostusasetusten muuttamisella, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 5: Tarkista väriaineen määrä

Tarkista arvioidut väriaineen määrät tulostinohjelmiston avulla.
huomautus:
Väriaineen määrä ja väriainekasettien jäljellä olevan käyttöiän prosenttilukema ovat arvioita ja tarkoitettu vain suunnittelun avuksi. Kun väriaineen määrä on vähäinen, kannattaa harkita korvaavan värikasetin hankkimista varalle. Väriainekasetteja ei tarvitse vaihtaa uusiin ennen kuin tulostuslaatu on kelvotonta.
  • Jos värikasetin väri ei ole vähissä, siirry vaiheeseen, jossa tulostetaan puhdistussivu.
  • Jos värikasetin väriaine on vähissä, siirry seuraavaan vaiheeseen ja vaihda kasetti.

Vaihe 6: Vaihda lähes tai täysin tyhjä värikasetti

Jos kasetti on lähes tai täysin tyhjä, vaihda se.
  1. Avaa kasettitilan luukku.
     Kasettitilan luukun avaaminen
  2. Poista värikasetti vetämällä sitä kahvasta.
    Värikasetin poistaminen
  3. Kierrätä vanha värikasetti.
  4. Poista värikasetin kuori kasettipakkauksesta ja vedä repäisyliuskasta.
    Repäisyliuskan vetäminen
  5. Poista uusi värikasetti pakkauskuoresta.
    Värikasetin poistaminen kuoresta
  6. Kierrätä vanha värikasetti.
  7. Kohdista uusi värikasetti laitteen sisällä oleviin uriin ja työnnä kasettia, kunnes se asettuu tukevasti paikalleen.
     Värikasetin asettaminen
  8. Sulje kasettitilan luukku. Uusi värikasetti on nyt asennettu ja tulostin on valmis tulostamaan.
    Kasettitilan luukun sulkeminen
Tulosta toinen sivu. Jos ongelma ei korjaantunut värikasetin vaihtamisen myötä, siirry seuraavaan vaiheeseen.
Tulosta toinen sivu. Jos puhdistussivun tulostaminen ei korjannut ongelmaa, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 8: Säädä tulostustiheyttä

Jos tulosteet ovat liian tummia tai liian vaaleita, paranna tulostuslaatua tulostustiheysasetuksen avulla.
  1. Tulosta kokoonpanosivu määrittääksesi IP-osoite tai isäntänimi.
    1. Paina ja pidä Jatka -painiketta painettuna, kunnes Valmis -valo alkaa vilkkua.
    2. Vapauta Jatka -painike.
  2. Avaa verkkoselain, kirjoita osoitekenttään IP-osoite tai isäntänimi täsmälleen niin kuin kokoonpanosivulla lukee ja paina Enter-näppäintä.
    HP:n sulautettu verkkopalvelin eli EWS avautuu.
  3. Napsauta Järjestelmä-välilehteä, ja napsauta sitten Tulostuslaatu-sivua.
  4. Valitse avattavasta Tulostustiheys-valikosta tiheysasetus vaalentaaksesi tai tummentaaksesi tulostettavaa kuvaa.
  5. Napsauta Käytä.
Tulosta toinen sivu. Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 9: Tarkista värikasetti ja kuvarumpu

Tarkista värikasetti ja kuvarumpu vikojen varalta.
  1. Poista värikasetti ja kuvarumpu tulostimesta.
  2. Tarkista, että muistisiru ei ole vaurioitunut.
    Jos muistisirut ovat vahingoittuneet, vaihda värikasetti tässä asiakirjassa olevien aiempien vaiheiden ohjeiden mukaisesti tai siirry kuvarummun vaihtamista koskevaan vaiheeseen.
  3. Jos kuvarummun pinnalla näkyy naarmuja, sormenjälkiä tai muita vaurioita, siirry seuraavaan vaiheeseen ja vaihda kuvarumpu.
  4. Asenna kuvarumpu ja värikasetti takaisin paikoilleen.
Tulosta toinen sivu. Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 10: Tulostaminen eri sovellusohjelmasta

Tulostaminen eri sovellusohjelmasta. Jos sivu tulostuu oikein, ongelma on ohjelmassa.
Tulosta toinen sivu. Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 11: Kuvarummun vaihtaminen

Vaihda kuvarumpu uuteen.
Tulostimesi kanssa toimivat kuvarummut on lueteltu seuraavassa taulukossa.
Tulostinmalli
Kuvarumpu
HP LaserJet Pro M118dw -tulostin
CF232A
  1. Avaa kasettitilan luukku.
    Kasettitilan luukun avaaminen
  2. Poista värikasetti tulostimesta.
    Värikasetin poistaminen
  3. Poista kuvarumpu.
    Kuvarummun poistaminen
  4. Kierrätä vanha kuvarumpu.
  5. Poista uusi kuvarumpu pakkauksestaan ja suojapussista.
      varoitus:
    Älä kosketa rummun pinnan telaa. Sormenjäljet rumputelassa voivat aiheuttaa tulostuslaatuongelmia.
     Älä kosketa rumputelan pintaa
  6. Kohdista uusi kuvarumpu laitteen sisällä oleviin uriin ja työnnä kuvarumpua, kunnes se napsahtaa paikalleen.
    Uuden kuvarummun asettaminen paikalleen
  7. Kohdista tulostuskasetti niin, että radat ovat tulostimen sisällä, ja työnnä värikasettia, kunnes se asettuu tukevasti paikalleen.
    Värikasetin asettaminen takaisin paikalleen
  8. Sulje kasettitilan luukku.
    Kasettitilan luukun sulkeminen.
    Uusi kuvarumpu on nyt asennettu ja tulostin on valmiina tulostamaan.
Osta mustekasetteja ja muita tarvikkeita HP Storesta tai paikallisilta jälleenmyyjiltä.
Tulosta toinen sivu. Jos ongelma ei korjaantunut, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 12: Värikasetin vaihtaminen

Vaikka värikasetin väriaine ei ole vähissä, voit vaihtaa uuden, aidon HP-värikasetin tämän asiakirjan ohjeiden mukaan.
Jos sinulla on viallinen kasetti tai tulostuspää, siinä saattaa olla voimassa takuu. Tarkista muste- tai väriainetarvikkeiden takuu sivulta Tulostimen ja sivutuoton yhteenveto, ja tutustu sitten tarvikkeiden rajoitetun takuun tietoihin.

Vaihe 13: Tulostimen huollattaminen

Huollata tai vaihda HP-tuotteesi, jos ongelma jatkuu, kun olet suorittanut kaikki edellä kuvatut vaiheet.
Siirry sivulle Ota yhteyttä HP:n asiakastukeen ja sovi tuotteen korjaamisesta tai vaihdosta. Jos olet Aasian ja Tyynenmeren alueella, sinut ohjataan alueellasi olevaan paikalliseen huoltokeskukseen.
Vahvista takuun tila siirtymällä kohtaan HP-tuotteen takuun tarkistus. Jos tuote ei ole takuun piirissä, korjauksesta voi aiheutua kuluja.
huomautus:
Säilytä tulostusnäyte, jossa näkyy ongelma. Jos tulostin, kuvarumpu tai värikasetti vaihdetaan takuun ollessa voimassa, asiakastuki voi pyytää tulostusnäytteen.