HP:n All-in-One-tietokoneet - Kaiuttimien tai kuulokkeiden liittäminen (Windows 7)

Tämä asiakirja koskee kannettavia HP:n ja Compaqin All-in-One-tietokoneita, joissa on Windows 7 -käyttöjärjestelmä.
Tässä asiakirjassa esitellään kuulokkeiden tai kaiuttimien liittäminen tietokoneeseen. Tämän asiakirjan avulla voit määrittää ääniasetuksia ja oikean liitäntäportin sekä aloittaa ulkoisen äänilaitteen käytön tietokoneessasi.
huomautus:
Tämä ei ole vianmääritysasiakirja. Jos kaiuttimista tai kuulokkeista ei kuulu ääntä, lisätietoja on artikkelissa HP:n pöytätietokoneet – Kaiuttimista tai kuulokkeista ei kuulu ääntä (Windows 7).

Kaiuttimien tai kuulokkeiden liittäminen

Tässä osiossa kuvataan portit ja liittimet, joilla kaiuttimet tai kuulokkeet liitetään tietokoneeseen.
huomautus:
Langattomien Bluetooth-kuulokkeiden liittämisestä on lisätietoa asiakirjassa HP-tietokoneet – Bluetooth-laitteiden yhdistäminen ja vianmääritys (Windows).
Liitännät
Tietokoneen kaiuttimissa voi olla 3,5 mm:n ääniliitäntä, USB-liitin tai muun tyyppinen ääniliitäntä.
Kuulokkeissasi on kolmi- tai neliosainen liitin. Molemmista kuuluu ääni, kun ne on kytketty kuulokeporttiin. Kolmiosainen liitin on vain kuulokkeita varten. Neliosainen liitin tukee kuulokkeita ja mikrofonia.
3,5 mm:n ääniliitäntä kuulokkeille tai kaiuttimille
Portit
Työnnä kaiuttimen liitin äänilähtö- tai USB-porttiin liittimen tyypin mukaan. Jos liitin ei sovi mihinkään porttiin tietokoneessa, tarvitaan sovitin jotakin porttia varten.
Esimerkki äänilähtöportista
Työnnä kuulokkeiden liitin tietokoneen porttiin, joka on merkitty kuulokkeiden kuvalla.
Kuulokeportti

Oletusäänilaitteen määrittäminen

Windows tuottaa ääntä vain yhteen laitteeseen kerrallaan. Voit valita, mitä laitetta käytät määrittämällä oletuslaitteen ääniominaisuuksissa. Kun kaiuttimet / kuulokkeet on valittu oletukseksi, Windows siirtää äänen automaattisesti kuulokkeisiin tai ulkoisiin kaiuttimiin, kun ne on liitetty oikein.
huomautus:
Langattomien Bluetooth-kuulokkeiden liittämisestä on lisätietoa asiakirjassa HP-tietokoneet – Bluetooth-laitteiden yhdistäminen ja vianmääritys (Windows).
Määritä oletusäänilaite seuraavien ohjeiden mukaan:
huomautus:
Käyttöjärjestelmän ja käytettävän äänipiirin tyypistä riippuen tämän asiakirjan kuvat äänen ohjaustoiminnoista saattavat poiketa niistä, jotka näet tietokoneessasi noudattaessasi näitä ohjeita.
  1. Valitse Käynnistä ja sitten Ohjauspaneeli.
    Ohjauspaneeli Käynnistä-valikossa
  2. Valitse Laitteisto ja äänet.
    Laitteisto ja äänet ohjauspaneelin valikossa
  3. Valitse Ääni.
    Ääni Laitteisto ja äänet-valikossa
  4. Valitse Toisto-välilehdestä äänilaite, jota haluat käyttää.
    Kaiuttimet Toisto-välilehdessä
  5. Valitse Aseta oletus ja sitten OK.
    Valittu laite on määritetty äänentoiston oletuslaitteeksi.

Vaihtoehtoiset liitännät

Haluat ehkä liittää tietokoneen televisioon ja katsella valokuvia ja suoratoistovideoita tai selata Internetiä. Se on mahdollista oikeilla kaapeleilla. Lisätietoa on asiakirjassa Connecting a Monitor to an All-in-One PC.
Kodin stereoiden, television tai tallennuslaitteen tietokoneeseen liittämiseen tarvitaan sovitinjohto. VGA-, DVI- ja komponenttivideokaapelit eivät tue äänisignaaleja. HDMI-kaapeli tukee äänisignaalia, mutta kaikki HDMI-toimintoa käyttävät näytönohjaimet eivät tue ääntä. Jos televisiossasi on äänitulo, voit ehkä liittää erillisen äänikaapelin tietokoneesta suoraan televisioon. Jos televisiossa ei ole äänituloa, sinun täytyy liittää äänisignaali toiseen laitteeseen, kuten ulkoisiin tietokonekaiuttimiin tai kodin stereojärjestelmään.