HP-tietokoneet - Lähetä tiedostoja lähellä oleville Bluetooth-laitteille lähijaolla (Windows 10)

Tämä asiakirja koskee HP-tietokoneita, joissa on Windows 10.
Windows 10:n lähijako-ominaisuudella voit lähettää tiedostoja Bluetoothin kautta lähellä oleviin Windows 10 -tietokoneisiin. Tämä toimii missä tahansa sovelluksessa, jossa on jakotoiminto, kuten Valokuvat tai Resurssienhallinta. Voit myös jakaa Microsoft Edgen verkkosivuja.
Laitteiden, joiden kanssa haluat jakaa, Bluetoothin on oltava päällä ja Bluetoothin kantaman sisällä. Lisäksi niissä on oltava Windows 10. huhtikuuta 2018 päivitys (tai uudempi), ja lähijaon on oltava päällä.

Lähijaon käyttäminen

Voit ottaa lähijaon käyttöön seuraavasti ja jakaa sitten tiedostosi langattomasti.
  1. Ota lähijako käyttöön napsauttamalla toimintokeskuskuvaketta oikeassa alakulmassa ja napsauta sitten lähijakopainiketta. Tee tämä kaikilla laitteilla, jotka käyttävät lähijakoa.
    Lähijaon käyttöönotto toimintokeskuksessa
  2. Valitse Resurssienhallinnasta jaettava tiedosto. Napsauta Jaa-välilehdellä Jaa.
    huomautus:
    Tässä esimerkissä havainnollistetaan lähijaon käyttö Resurssienhallinnassa, mutta vaiheet ovat vastaavat kaikissa sovelluksissa, joissa jako on mahdollista.
    Jaettavan tiedoston valitseminen Resurssienhallinnassa
  3. Jakoikkuna avautuu. Valitse tietokone, jonka kanssa haluat jakaa.
    Sen tietokoneen valitseminen, jonka kanssa jaetaan
  4. Näyttöön tulee ilmoitus, joka osoittaa, että tiedosto on valmis jaettavaksi.
    Jakamisviesti lähettävässä tietokoneessa
    Vastaanottavassa laitteessa nähdään viesti, joka kertoo, että tiedosto jaetaan.
    Jakamisviesti vastaanottavassa tietokoneessa
  5. Valitse Tallenna tai Tallenna ja avaa.
    Jos valitset Tallenna, saat viestin, joka näyttää siirron edistyksen ja sitten minne tiedosto tallennettiin.
    Jos valitset Tallenna ja avaa, näyttöön tulee edistysilmoitus. Kun siirto on valmis, saat viestin, jossa kysytään, miten haluat avata tiedoston.
    Jakamisen edistysviesti vastaanottavassa tietokoneessa
    Sovelluksen valitseminen tiedoston avaamiseen
  6. Tiedosto avautuu vastaanottavan laitteen valitussa sovelluksessa.
    Tiedosto vastaanottavassa tietokoneessa
  7. Jos haluat jakaa verkkosivun linkin Microsoft Edgessä, napsauta Jaa-painiketta Edgen oikeassa yläkulmassa. Kun Jaa-ikkuna avautuu, valitse laite, jonka kanssa haluat jakaa.
    Kun vastaanottava laite hyväksyy jaetun linkin, Microsoft Edge avaa verkkosivun.
    Verkkosivun linkin jakaminen