HP Enterprise, HP Managed -tulostimet - Tulostus ei onnistu Windows Server 2008 SP2:ssa (64-bittinen)

Ongelma

Tulostus ei onnistu HP Enterprise- tai HP Managed -tulostimeen Windows Server 2008 R2 SP2:ssa (64-bittinen), kun tulostinkohtainen, XPS-pohjainen ohjain on asennettu joko pakkauksessa toimitetulta CD-levyltä tai HP PCL 6 V3 -tiedostosta, joka on ladattu osoitteesta HP.com.
huomautus:
Jos käytössä on Windows Server 2008 R2 SP1, siirry artikkeliin Tulostus ei onnistu Windows Server 2008 R2 SP1:ssä.
HP PCL 6 V3 -ohjain asentuu ilman virheilmoitusta, mutta palvelimesta ei voi tulostaa tulostimella.
Tämä oire saattaa ilmetä uusimmissa HP-tulostimissa (julkaistu vuodesta 2015 lähtien), jotka tukevat XPS-pohjaisia, tulostinkohtaisia erillisiä ohjaimia, kuten seuraavissa HP-tulostinperheissä:
  • HP LaserJet Enterprise
  • HP LaserJet Managed
  • HP PageWide Enterprise
  • HP PageWide Managed

Syy

HP EasyColor -ominaisuus on lisätty HP PCL 6 -ohjaimeen, mikä voi aiheuttaa ongelman XPS-ohjaimissa uusimmissa, kevään 2015 jälkeen julkaistuissa HP-väritulostimissa.
Jos tulostuksessa halutaan käyttää tulostinohjaimen EasyColor-ominaisuutta, seuraavat Microsoftin sovellusten ohjelmointirajapinnat (API) on asennettava palvelimeen:
  • XPS OM API (XPS-objektimallin luontia varten)
  • XPS OPC API (XPS-pakkausrajapintaa varten, jota vaaditaan lähtövirran luomiseen)
  • WIC API (Windows Imaging Component, kuvan koodinpurkua ja koodaamista varten)

Ratkaisu

Asenna molemmat saatavilla olevat Server 2008 SP2:n (64-bittinen) korjauspäivitykset, jotka sisältävät ohjelmointirajapinnat. Lataustiedot ja ohjeet ovat seuraavissa Microsoftin tukiasiakirjoissa: