Samsung-lasertulostimet - Google Cloud -yhteensopivan tulostimen määrittäminen

Google Cloud -yhteensopivien tulostimien ansiosta langaton tulostus työpöydältä, kannettavasta tietokoneesta tai Chromebookista on nopeaa ja vaivatonta. Liittämällä tietokoneen ja tulostimen samaan Wi-Fi-verkkoon voit tulostaa mistä tahansa paikasta kotoa tai työpaikalta.
Ennen aloittamista
  • Tulostimen on oltava yhteensopiva Google Cloud -tulostin. Avaa Google Cloud -yhteensopivien tulostimien luettelo napsauttamalla tätä.
  • Chrome-selain on asennettava, koska Google Cloud Print -palvelu toimii Chrome-selaimessa. Asenna Chrome-selain napsauttamalla tätä.
  • Tulostimen ja tietokoneen on oltava yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon. Jos tulostin ei ole jo liitetty verkkoon ja jos käytät tavallista tietokonetta, napsauta tätä käynnistääksesi verkkopohjaisen asennustoiminnon ja noudata sen antamia ohjeita Samsung-tulostimen liittämiseksi Wi-Fi-verkkoon. Jos käytät Chromebook-tietokonetta, tarkista tulostimen käyttöoppaasta, miten se kytketään Wi-Fi-verkkoon.
Google Cloud Print -palvelun määrittäminen
  1. Avaa Chrome-selain ja kirjoita tulostimen IP-osoite monikäyttöruutuun (Chromen URL-palkki).
      huomautus:
    Jos et tiedä, mikä on tulostimen IP-osoite, voit tulostaa verkon kokoonpanoraportin, jossa on lueteltu tietoja, kuten tulostimen IP-osoite ja MAC-osoite. Verkon kokoonpanoraportin tulostus vaihtelee tulostimen mallin mukaan.
    Ohjeita verkon kokoonpanoraportin tulostamiseen saat napsauttamalla tätä, niin pääset Samsungin Latauskeskukseen. Siellä voit etsiä tulostimen mallinumeron perusteella ja ladata tulostinmallin käyttöoppaan (käyttöoppaiden luettelon näkyy vierittämällä kohtaan Käyttöoppaat ja lataukset).
  2. Napsauta näytön oikeassa yläreunassa olevaa Kirjaudu sisään -linkkiä.
  3. Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana.
      huomautus:
    Oletuskäyttäjätunnus on "admin", ja oletussalasana on "sec00000". Jos tunnus ja salasana on unohtunut, palauta tulostimen verkkoasetukset oletusasetuksiin. Verkkoasetusten palauttaminen vaihtelee tulostimen mallin mukaan. Ohjeet selostetaan tulostimen käyttöoppaassa (lataa käyttöopas vaiheessa 1 olevan linkin avulla).
  4. Esiin tulee ponnahdusikkuna, jossa sinua pyydetään vaihtamaan käyttäjätunnus ja salasana. Sinun EI OLE pakko vaihtaa käyttäjätunnusta ja salasanaa. Jos et halua muuttaa antamiasi käyttäjätunnusta ja salasanaa, valitse Ei.
  5. Valitse Asetukset ja sitten Verkkoasetukset.
  6. Napsauta kohtaa Google Cloud Print vasemmanpuoleisessa ruudussa. Jos Google Cloud Print ei ole saatavilla, varmista, että tulostimesi on Google Cloud -yhteensopiva tulostin, napsauttamalla tätä.
    Varmista tulostimesi napsauttamalla tätä
  7. Valitse Rekisteröi keskiruudun alaosasta.
      huomautus:
    Jos näet tässä vaiheessa virhekoodin (esimerkiksi virhe -77 tai -94), valitse tästä huolimatta Rekisteröi nähdäksesi, onnistuuko rekisteröinti. Jos rekisteröinti ei onnistu, varmista, että tulostin on edelleen yhteydessä langattomaan verkkoon ja että tietokone on edelleen liitetty samaan verkkoon. Verkkoyhteyden vaihtelut ja katkot voivat aiheuttaa virheilmoituksen tässä vaiheessa.
  8. Valitse OK, jos saat ponnahdusilmoituksen. Avaa sitten Google Cloudin vahvistussivu napsauttamalla URL-osoitteen sinistä tekstiä.
      huomautus:
    Ellei URL-osoitteen sininen teksti näy, napsauta oikeassa yläkulmassa Kumoa-painikkeen yläpuolella olevaa Päivitä-kuvaketta.
  9. Ellet ole jo kirjautunut sisään, kirjaudu sisään samalla Google/Gmail-tilillä, jolla kirjauduit Gmail/Google-tilille tai Chromebook-tietokoneeseen.
  10. Valitse Päätä tulostimen rekisteröinti.
  11. Kun rekisteröinti on valmis, saat seuraavanlaisen viestin. Äskettäin lisätty tulostin on muutaman minuutin kuluessa valittavissa ja valmiina tulostamaan. Jos haluat nähdä käytettävissä olevat tulostimet, napsauta kohtaa Tulostimien hallinta.
Olet valmis tulostamaan. Jos haluat tulostaa esimerkiksi Google-asiakirjan (pikavalinta:docs.google.com), napsauta vain tulostuskuvaketta. Jos tulostin on pois päältä tai valmiustilassa, paina ennen tulostusta virtapainiketta.
Voit avata Google Cloud Print -asetukset kirjautumalla Googlen Cloud Print -sivustoon osoitteessa https://www.google.com/cloudprint#printers.
  huomautus:
Google Cloud Print -palveluun voi lisätä muita Google-tilejä, joiden avulla voit jakaa tulostimen kavereiden tai useiden tilien kesken. Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja.
Google Cloud Print -ohjekeskus
Jos haluat lukea vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, käyttöoppaita ja vianmääritysohjeita Google Cloud Print -palvelua varten, siirry Google Cloud Print -ohjekeskukseen napsauttamalla tätä.
Laiteohjelmistopäivitys
Jos tietokone ei tunnista tulostinta tai jos tulostus ei onnistu, varmista, että tulostimen laiteohjelmisto on päivitetty uusimpaan versioon. Siirry Samsungin Latauskeskukseen ja etsi tulostimen mallinumero tai etsi tulostin napsauttamalla kohtaaTulostin. Tämän jälkeen lataa ja suorita laiteohjelmistopäivitys. Voit siirtyä Samsungin Latauskeskukseen napsauttamalla tätä.