Samsung-tulostimet - Smart Printer Diagnostic Systemin (SPDS) -järjestelmän käyttöopas

Tässä asiakirjassa on ohjeita Smart Printer Diagnostic System (SPDS) -järjestelmän käyttöön.

Yleistä

SPDS-sovelluksen aloitusruutu koostuu tulostimen tiedoista, päävalikosta ja siirtymispalkista.
  • Tulostimen tiedot: Sisältää tulostimen tiedot (sarjanumero, ohjelmistoversio ja IP-osoite) sekä muita tietoja.
  • Päävalikko: Tarjoaa tietoja palvelun toiminnoista ja materiaaleista.
  • Valikko-/siirtymispalkki: Näyttää SPDS:n toiminnot.
    huomautus:
    Takuupyynnön pääsee tekemään palkin kautta.
    Kuva : SPDS:n aloitusruutu
  1. Tulostimen tiedot
  2. Päävalikko
  3. Valikko-/siirtymispalkki
Kuva : Takuupyyntö

Päävalikko

Virhe

Tarjoaa virhetietoja huoltotoimenpiteitä varten.
    Kuva : Virheruutu
  1. Laitevirhe
  2. Toiminto-opas
  • Laitevirhe: Etsii virheiden oireita ja ratkaisuja ja sisältää työnkulkujen kuvauksia, kaavioita ja videoita ongelmien korjaamista varten.
    • Näytä nykyiset virheet
      Tarkistaa tulostimen virheet automaattisesti, kun yhteys on muodostettu.
      Kuva : Näytä nykyiset virheet
    • Etsi virhekoodeja
      Etsii tiettyjä virhekoodeja ja näyttää koodeja vastaavien virheiden oireet ja ratkaisut.
      Kuva : Etsi virhekoodeja
  • Toiminto-opas: Etsii ja lataa teknisiä materiaaleja.
    • Tekninen opas
      Virheen ilmetessä Tekninen opas tarjoaa hyödyllisiä vinkkejä, selkeitä kaavioita ja videoleikkeitä ongelmien ratkaisuun.
    • Purkamisopas
      Tarjoaa selkeitä videoleikkeitä tulostimen ja sen osien purkamista varten.
      Jos haluat katsoa videoleikkeen, valitse tulostimen malli ja ongelmia aiheuttava tulostimen osa.
      Kuva : Purkamisopas
      Kuva : Purkamisen videoleike
    • Huolto-opas
      Lataa huolto-oppaat PDF- tai HTML-muodossa.
      Kuva : Huolto-opas
      Kuva : Huolto-oppaan HTML- ja PDF-versiot
    • Räjäytysnäkymä
      Tarjoaa osan muotoon ja koodiin liittyviä lisätietoja.
      Kuva : Räjäytysnäkymä – Osaluettelo
      Kuva : Räjäytysnäkymä
      Kuva : Piirustukset räjäytysnäkymässä

Vianmääritys

Vianmääritys on huoltotoiminto, joka auttaa ongelman tunnistamisessa ja suosittelee korjaustoimenpiteitä.
Kuva : Vianmäärityksen toiminnot

Moottorin vianmääritys

Jos tulostimessa ilmenee toimintahäiriö, Moottorin vianmääritys voi auttaa tunnistamaan tulostusongelmien syyt tarkistamalla ja testaamalla vialliset osat tai toimintatilat.
huomautus:
Vianmääritystoimintoja suositellaan käytettäväksi yhdessä HQ:n Samsung-tuotteen ammattineuvonnan kanssa.
  • Moottoreiden, tunnistimien, kytkimien ja muiden osien toiminta.
  • Kuvanlaatuun ja tulostusjärjestelmään liittyvät toimintatilat.
Kuva : Vianmääritys: Moottori
Käytä Moottorin vianmääritystä tarkistamalla ja säätämällä seuraavia tulostimen toimintoja:
  • Tilanne
  • Tunnistin
  • Osa
    Kuva : Tulostimen toiminnot: Vianmääritystila
  1. Tilanne
  2. Tunnistin
  3. Osa

Kuvatulostuksen vianmääritys

Kun tulostin tulostaa laadultaan poikkeavia kuvia, Kuvatulostuksen vianmääritys voi auttaa löytämään ongelmiin liittyviä syitä.
Kuva : Kuvanlaadun vianmääritys: Raidat
  1. Valitse ongelmatilanne
  2. Tulosta testikuva
  3. Tarkista tulostettu kuva
  4. Ota huolto-opas

Verkon vianmääritys

Jos verkkoyhteys ei toimi, Verkon vianmääritys tarkistaa verkon tilan.
Kuva : Verkon vianmääritys
  1. Käynnistä testi
  2. Tarkista verkon tila
  3. Valitse tarkat tapaukset
  4. Ota huolto-opas

Faksin vianmääritys

Faksin vianmääritys auttaa selvittämään faksin toimintahäiriöiden syitä. Tarkista faksin lähetys- ja vastaanottotoiminnot lisäksi Smart Fax Diagnostic System (SDFS) -sovelluksen testillä.
Kuva : Faksin vianmääritys: Yhteys
  1. Käynnistä testi
  2. Tarkista faksin tila
  3. Ota vianmääritysopas

Smart Fax Diagnostic System -järjestelmä

Smart Fax Diagnostic System (SFDS) -järjestelmä on faksin lähettämisen ja vastaanottamisen testaukseen tarkoitettu toiminto, joka on saatavilla rajatuissa maissa / rajatuilla alueilla.
Saat lisätietoja toiminnon käytöstä napsauttamalla kohdetta , jolloin SFDS:n käyttöopas avautuu.
huomautus:
SFDS-toiminto on tällä hetkellä saatavilla Etelä-Koreassa ja Yhdysvalloissa.
Kuva : Smart Fax Diagnostic System -järjestelmä
  1. Käynnistä testi
  2. Faksin vianmääritys (lähetys)
  3. SFDS:n käyttöoppaan sivu
  4. SFDS:n video-opas

Testaa

SPDS tarjoaa optimoidut menetelmät tulostimen kunnon ja kuvanlaadun testaukseen.
Kuva : Testitoiminnot
  • Kuvion tulostus
    Tulostaa optimoituja kuvioita, joita voi käyttää tulostimen kunnon ja virheellisten kuvien tarkistuksessa.
    Kuva : Kuvion tulostus
    1. * Tulostettavat sivut -valikko on käytettävissä ainoastaan tyhjien sivujen tulostuksessa.
    2. Kuviolista (K7600LX-malli)
    3. Tarkistaa tulostimen kunnon ja suorittaa kuva-arvioinnin
  • Varjostustesti
    Varjostustesti analysoi skannausyksikön kuntoa tai skannerin toimintaa ja virheellisen skannatun kuvan laatua. Varjostustesti täytyy suorittaa pääpiirilevyn tai skannausyksikön vaihdon yhteydessä.
    huomautus:
    Jos varjostustesti epäonnistuu, tarkista skannerin linssi. Skannausyksikkö täytyy ehkä vaihtaa.
    Kuva : Varjostustesti
    1. Oikeanlainen kuva
    2. Virheellinen kuva
    3. Varjostustestin tulos

Tiedot

SPDS luo tulostettavia raportteja, jotka sisältävät tarkkoja tulostinkokoonpanoon liittyviä ja muita tietoja.
Kuva : Tietoruutu
  • Määritys: Tarjoaa tietoja seuraavista aiheista
    • Asetustiedot
    • Ensimmäisen kokoonpanon asennuspäivämäärä
    • Laiteohjelmistotiedot
      Kuva : Kokoonpanotiedot
      1. Asetustiedot
      2. Asennuspäivämäärä
      3. Laiteohjelmistotiedot
  • Tiedot: Tarjoaa tietoja seuraavista aiheista:
    • Tarviketiedot
    • Verkko
    • Faksin raportti (tulostus)
    • Virheraportti (tulostus)
    • Tekninen tila
    • Laiteohjelmiston lataaminen
    • Aidon väriainekasetin käytön tarkistaminen
    Kuva : Tietovalikot
Tulostimen laiteohjelmiston päivittäminen älylaitteella
  1. Laiteohjelmiston lataaminen PC:llä.
    1. Siirry HP:n tuotetuki -sivulle.
    2. Kirjoita tulostimesi mallinumero tai hae sitä.
    3. Valitse tulostintasi vastaava laiteohjelmisto ja lataa sen tiedosto PC:lle.
      Kuva : Lataa laiteohjelmisto PC:lle
  2. Kopioi laiteohjelmistotiedosto älylaitteelle.
    huomautus:
    Laiteohjelmiston lataaminen edellyttää laiteohjelmistotiedoston tallentamista kansioon ”SPDS / FW”.
  3. Suorita ”Lataa laiteohjelmisto” ja valitse päivitettävä laiteohjelmisto.
      varoitus:
    Älä sammuta älylaitetta tai tulostinta kesken päivityksen.
    Kuva : Laiteohjelmiston lataaminen älylaitteelle

Huolto

Kirjaudu palveluun tulostimen järjestelmänvalvojan käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Ota varmuuskopio seuraavista tiedoista:
  • Tulostimen asetukset
  • Verkkoasetukset
  • Osoitekirja ja
  • Käyttäjäprofiili
Palvelussa on seuraavat toiminnot:
  • Kloonaus
    Jos laitteen pääpiirilevy vaihdetaan, asetustiedot on mahdollista kopioida uudelle yksikölle kloonaamalla.
    Kirjaudu palveluun, valitse kokoonpanotietojen vienti ja tuo sitten tiedot uudelle pääpiirilevylle.
    Kuva : Kloonaus: Vie ja tuo kokoonpanotiedot
    Kuva : Vaihda pääpiirilevy
  • Lähetä vianmääritysloki
    Lataa järjestelmän vianmäärityslokin, jonka voi lähettää HQ:lle raportointia varten.
      Kuva : Lähetä vianmääritysloki -ruutu
    1. Lokin hakupäivämäärä
    2. Tallenna
    3. SPDS-palvelin
    1. Valitse lokipäivämäärä Lokin hakupäivämäärä -valikosta ja napsauta Hae.
      huomautus:
      Lokin pitäisi sisältää päivämäärä, jolloin ongelma on ilmennyt.
    2. Tallenna vianmääritysloki älylaitteelle napsauttamalla Tallenna. Kopioi lokitiedosto tietokoneelle ja lähetä palvelupyyntö BTSP:ssä.
    3. Tallenna vianmääritysloki SPDS-palvelimelle napsauttamalla SPDS-palvelin. Lähetä BTSP:ssä palvelupyyntö ja liitä kuvaukseksi teksti ”Vianmääritysloki on tallennettu”.
      huomautus:
      Vain HQ:n tai tytäryhtiön järjestelmänvalvoja voi käyttää tätä toimintoa. Tallennetut tiedot on mahdollista ladata SPDS:n verkkosivustolta.
  • Laiteasetukset
    Laiteasetukset sisältää seuraavat toiminnot:
    • IP-osoitteen asetus
      Määrittää tulostimen IP-osoitteen.
      Kuva : Huolto: IP-osoitteen asetus
    • Laskurin käyttöönotto
      Valitse Huolto-valikosta Laskurin käyttöönotto, Yksikkö ja lopuksi Ota käyttöön.
      huomautus:
      Laskuri täytyy ottaa uudelleen käyttöön, kun laitteeseen on vaihdettu osia.
      Kuva : Huolto: Laskurin käyttöönotto
    • Alatunniste
      Alatunniste-asetuksesta on yleensä hyötyä vain HQ:n jäsenille.
      huomautus:
      Järjestelmän reaaliaikaiset tiedot liitetään tulosteiden loppuun.
      Kuva : Huolto: Alatunniste
    • Sarjanumeron asetus
      huomautus:
      Tämä valikko on ainoastaan HQ:n ja tytäryhtiön jäsenten käytettävissä pääpiirilevyn vaihdosta riippumatta. Jos haluat käyttää toimintoa, ota yhteyttä huoltoedustajaasi.
      1. Jos tilalle on vaihdettu pääpiirilevy, jossa ei ole MSOK:ta, syötä edellisen pääpiirilevyn sarjanumero uudelle levylle manuaalisesti.
      2. Muodosta yhteys SPDS:ään pääpiirilevyn vaihdon jälkeen. Ensimmäisellä sivulla on Sarjanumeron asetus -valintaruutu.
      Kuva : Sarjanumeron asetus

Huomautus

Takuupyynnön tiedot on mahdollista syöttää Huomautus-valikossa.
Kun huoltotoimi on suoritettu, voit syöttää takuupyyntöön tarvittavat tiedot helposti valikossa. Tallennetut tiedot siirretään GSPN:ään, joten voit viimeistellä pyynnön helposti PC:lläsi.
Kuva : Takuupyyntö: GSPN